Home Europa Deze wandelroutes in Nederland wil jij gelopen hebben!

Deze wandelroutes in Nederland wil jij gelopen hebben!

door Travelwriter.nl
NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug

We zijn het afgelopen jaar met zijn allen een stuk meer gaan wandelen. En terecht, want er zijn in Nederland zoveel mooie wandelroutes. Struinen over de Utrechtse Heuvelrug, tussen de Waterwerken in Flevoland, over de heide in Gelderland, en nog veel meer. De reisblog Avontuur op Reis deelt een aantal bijzondere wandelroutes in Nederland met ons!

Wandelroute over de Gorsselse Heide

Wandelroute over de Gorsselse Heide

Midden in de Achterhoek ontdekte Aniek deze wandelroute over de Gorsselse Heide. Een afwisselende wandeling van zo’n 8 kilometer over de Gorsselse Heide, door de omliggende bossen én met een aantal uitkijkheuvels om te beklimmen.

NS-wandeling Elsterberg van Rhenen naar Veenendaal

Voor Nederlandse begrippen flink wat klimmen en dalen, dat staat je te wachten bij de NS-wandeling Elsterberg. Je wordt hiervoor wél beloond met prachtige vergezichten over de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug. Tip: loop deze wandeling wanneer de bossen in prachtige herfstkleuren zijn gehuld! 

NS-wandeling Elsterberg van Rhenen naar Veenendaal
NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug

NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug: bos, heide, zandverstuivingen en een bosmeer

Bos, heide en zandverstuivingen wisselen elkaar af tijdens de NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug. De route loopt van station Driebergen-Zeist naar station Maarn. En het heidemeertje aan het begin van de route? Daar móet je eigenlijk een duik nemen.

Wandelen over de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg

Park Vliegbasis Soesterberg was ooit het domein van de Nederlandse militaire luchtvaart. Het militaire bestaan is nu verleden tijd. Het gebied wordt namelijk beheerd door Utrechts Landschap en fietsers en wandelaars kunnen hier tegenwoordig volop genieten van van het weidse landschap.

Wandelroute Vliegbasis Soesterberg
Wandelen in het Waterloopbos in Flevoland

Wandelen in het Waterloopbos in Flevoland

Wandelen langs een schaalmodel van de haven van Rotterdam, het kan in het Waterloopbos in Flevoland. Hier liggen namelijk de schaalmodellen van ruim dertig waterwerken verborgen. Ondertussen is het gewoon ook een mooi bos om doorheen te wandelen. 

Utrechts Rondje Ruigenhoek in de winter

Kwakende ganzen boven je hoofd, een ijsblauwe lucht en knisperende rijp onder mijn voeten. En een indrukwekkend fort en betonnen bunkers van de Nieuwe Hollandse waterlinie. Het Rondje Ruigenhoek is een wandelroute die nét buiten Utrecht ligt. Toch is het weidse landschap van weilanden en kanalen een oase van rust, als je lekker vroeg op pad gaat. En in de winter is deze wandelroute misschien wel extra mooi. 

Utrechts Rondje Ruigenhoek in de winter
Wandelen naar een Cabiner in Drenthe

Wandelen naar een Cabiner in Drenthe

Met een rugzak op mijn rug wandel je door de bossen van Drenthe. Om je heen niets dan fluitende vogels, hoogveen en imposante bomen. Dan doemt midden in het bos een klein houten huisje op. Hier overnacht je in een Cabiner: een natuurhuisje in Drenthe waar je zelf je water op moet pompen en hout moet hakken voor de houtkachel. Midden in de natuur, helemaal off grid!

Struinen over een oude spoorbaan

Heerlijk wandelen kan ook door de polder Demmerik in de Ronde Venen. Aniek loopt een route van 11,7 kilometer over een oude spoorbaan, langs houtkades en door de polder. Door de leegte van een eindeloos plat polderland. Vooral het deel over de oude spoorbaan is prachtig. 

Struinen over een spoorbaan

Lees ook over deze bijzondere plekjes in Utrecht! en over mooie en onontdekte natuur op de Veluwe.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!