Home Noord-AmerikaArizona 5 fijne tips voor je reis naar Noord-Amerika

5 fijne tips voor je reis naar Noord-Amerika

door Travelwriter.nl
Grand Canyon National Park

Amerika blijft bij mij een favoriete bestemming. Gewoonweg omdat Amerika alles heeft, van bruisende steden tot prachtige nationale parken. De reis naar Amerika maak je niet zomaar, je wil zoveel mogelijk zie. Dus hierbij 5 fijne tips voor je reis naar Noord-Amerika.

Bezoek de nationale parken

Misschien wel de beste tip van allemaal: bezoek prachtige natuurgebieden in Amerika. Death Valley, Joshua Tree, de Grand Canyon, ze zijn allemaal de moeite waard. De Nationale Parken maken maken je reis door de VS een onvergetelijke belevenis. Tip: neem de tijd om deze parken te verkennen. De meeste nationale parken zijn zo groot dat je op zijn minst een halve dag nodig hebt om een goed beeld van het park te krijgen.

En rijd over een National Scenic Byway

Op weg naar deze nationale parken rijd je over schitterende wegen. Een aantal ervan zijn bijzonder mooi: de National Scenic Byways. In de staat Colorado vind je bijvoorbeeld The Million Dollar Highway en de Loneliest Highway (Highway 50) vind je in Nevada. Een klassieker is de Pacific Coast Highway One. Deze weg loopt van Los Angeles omhoog naar Monterey tot voorbij San Francisco. Hier geniet je van de oceaan en de prachtige vergezichten.

Aquatic Park San Francisco, Golden Gate Bridge

Houd rekening met het klimaat

In principe kan je het hele jaar naar Amerika. Ik was er zowel in de zomer als de winter, en ieder seizoen heeft zo weer zijn voor- en nadelen. Het is wel slim om rekening te houden met het klimaat. De Verenigde Staten kennen zeer uiteenlopende klimaatsoorten. Denk maar aan het poolklimaat in Alaska, het woestijnklimaat rondom Arizona en Florida en Hawaï hebben juist een tropisch klimaat. Bekijk goed of er in de regio waar jij naartoe gaat kans is op tornado’s of orkanen.

Leestip: Benieuwd wat een maand roadtrippen in West-Amerika kost?

Bedenk hoe je in Amerika wil rondreizen

Heb je er ook over nagedacht hoe je in Amerika gaat rondreizen? Het meest voor de hand liggende is om een auto te huren, of om met een camper op pad te gaan. Veel plekken zijn namelijk alleen met de auto bereikbaar. Maar het is zeker niet de enige optie. Het openbaar vervoer in de Verenigde Staten is minder goed ontwikkeld dan in Europa, maar zeker in het oosten van de VS kan je prima met de trein reizen. Ook zijn er busmaatschappijen die de grootste steden met elkaar verbinden. Hiernaast is het eenvoudig om een binnenlandse vlucht te boeken.

Is Amerika onderdeel van je wereldreis? Check dit artikel over de kosten van een wereldreis.

En waar je wil overnachten

Bedenk goed of je wil kamperen of liever in hotels of motels overnacht. Een camper huren en op campings overnachten kan een stuk duurder zijn dan een auto huren en een hotel boeken. Zeker als je voor een motel kiest, waar je de auto voor de deur kan parkeren en een simpele kamer krijgt. Wil je toch kamperen? Vergeet dan niet dat je in het hoogseizoen je accommodaties in de parken al vroeg moet reserveren.

Onze huurauto in Death Valley

Meer lezen:

1 comment

Ruud 26 november 2019 - 12:45

San Francisco vond ik wat tegenvallen. Maar de nationale parken vond ik echt heel leuk.

Reply

Laat een bericht achter!