Home OceaniëNieuw-Zeeland 5 Redenen waarom Nieuw-Zeeland een fantastische reisbestemming is

5 Redenen waarom Nieuw-Zeeland een fantastische reisbestemming is

door Travelwriter.nl
Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland draagt ook wel de naam ‘Aotearoa’ oftewel: het land van de lange witte wolk. Bewolkt is het er (gelukkig) lang niet altijd, maar het is wel een fantastische bestemming om minstens één keer in je leven te bezoeken. Het is ver vliegen, maar de lange reis van minstens 24 uur meer dan waard.

Gastblogger Antonette is enorme fan van Nieuw-Zeeland en reisde er vier keer naartoe het afgelopen decennium. Ze is eigenaar van NieuwZeelandInfo.nl en probeert Nieuw-Zeeland elk jaar te bezoeken.

1. Moeder Natuur op haar best

Nieuw-Zeeland is een beetje van alles in één qua natuur. Je vindt er vulkanen, gletsjers, fjorden, goudgele zandstranden en nevelige regenwouden. En dat alles op een geringe oppervlakte, je kunt alle hoogtepunten met een rondreis van zo’n vier weken bezoeken. Nieuw-Zeeland heeft 14 nationale parken die allemaal een compleet eigen karakter hebben. In Fiordland vind je zoals de naam al doet vermoeden diepe fjorden en in Tongariro National Park zijn er de vulkanen die het landschap domineren. In Aoraki / Mount Cook National Park vind je talloze gletsjers en de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook. Een ander mooi nationaal park is Abel Tasman, genoemd naar onze eigen ontdekkingsreiziger. Hier vind je met name zandstranden en groene wouden.

Rotorua, Nieuw-Zeeland

2. De Nieuw-Zeelanders

Alhoewel er relatief veel toeristen in Nieuw-Zeeland zijn, zijn de Nieuw-Zeelanders immer vriendelijk en behulpzaam. Vooral wanneer je bijvoorbeeld in een koffietentje een local treft, vaak hebben ze allemaal een mooi verhaal te vertellen over iets dat ze in hun leven meegemaakt hebben. Daarnaast hebben veel Nieuw-Zeelanders ergens (een stukje) Nederlandse roots waardoor ze het altijd leuk vinden om een gesprekje met je aan te knopen wanneer je vertelt dat je uit Nederland komt.

3. Toffe steden

Als je geen zin hebt om vier weken alleen maar door de natuur te reizen, kun je ook terecht in de toffe Nieuw-Zeelandse steden. Het hippe en moderne Auckland op het Noordereiland is de grootste stad van het land en biedt een relaxte sfeer in combinatie met een fijn uitgaansleven. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en wordt ook wel ‘Windy Wellington’ genoemd omdat het er bijna altijd slecht weer is. Veel bezienswaardigheden in Wellington zijn daarom binnen, zoals het gratis te bezoeken Te Papa Museum. Christchurch tenslotte is in wederopbouw na enkele zware aardbevingen en barst daarom van de food trucks en pop-up malls! Lees op De beste reisbestemmingen voor 2023 meer over Auckland.

Auckland Skytower, Nieuw-Zeeland

4. Bijzondere cultuur

Ook als je van cultuur houdt kun je in Nieuw-Zeeland prima terecht. De Maori cultuur komt eigenlijk overal terug. Wil je een traditionele Haka bijwonen, dan doe je dit het beste in Rotorua op het Noordereiland. Hier zijn diverse musea over de Maori cultuur en worden talloze evenementen georganiseerd. Ook leuk is het (daar is ie weer) het gratis te bezoeken Te Papa Museum in Wellington.

Queenstown, Nieuw-Zeeland

5. Te gekke outdoor activiteiten

Nieuw-Zeeland is de geboorteplek van talloze bizarre outdoor activiteiten. Zo was hier één van de eerste officiële bungy sites ter wereld (in de buurt van Queenstown) en kun je er allerlei bizarre dingen doen zoals een SkyWalk op de rand van de SkyTower in Auckland of een super swing boven een canyon. Wil je iets minder adrenaline, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een jetboat excursie, een rafttocht of een mooie wandeling. Er zijn talloze prachtige wandelpaden in Nieuw-Zeeland en de échte fanatiekelingen kunnen kiezen voor een meerdaagse trektocht. In totaal zijn er bijna 1.000 berghutten (backcountry huts) in Nieuw-Zeeland, van eenvoudig tot wat moeilijker bereikbaar.

Hopelijk heb ik je met deze tips ervan overtuigd om Nieuw-Zeeland zeker eens op je bucket list te zetten voor een volgende avontuurlijke reis!

Alle foto’s : Antonette Spaan van NieuwZeelandInfo.nl. Meer tips van Antonette lees je in haar Reishandboek Nieuw-Zeeland!

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product koopt of een reis boekt via een van deze links, ontvangt travelwriter.nl een kleine commissie zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!