Home Europa Tenerife, meer dan alleen een strandbestemming

Tenerife, meer dan alleen een strandbestemming

door Travelwriter.nl
Het vulkanische landschap van Tenerife

Tenerife. Het vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan heeft bijna 400 kilometer kustlijn en ongeveer 70 kilometer strand. Maar het is zoveel meer dan alleen een strandbestemming. Er zijn meer dan 800 soorten fauna en flora die uniek zijn op de wereld. De natuur is rauw en indrukwekkend. En de gemiddelde temperatuur op het eiland is 23 graden, met warme zomers en milde winters. Het is een perfecte bestemming voor een actieve vakantie.

Kon je eerder al lezen over fietsen op Tenerife, vandaag kan je ontdekken wat er nog meer te doen is op het vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan. Actief op vakantie naar Tenerife, je leest er alles over in deze blog.

Tenerife: schitterend uitzicht over zee

Hiken over een vulkaan

Tenerife kan je perfect hikend ontdekken. Je kan een tocht maken door de weelderige bossen in het Anaga-gebergte, maar je kan ook prachtige wandeltochten maken in het Nationaal Park van de Teide. De Teide vulkaan torent hoog boven het landschap uit. Er zijn wandelroutes uitgezet en je kan een kabelbaan nemen die je tot 200 meter van de krater brengt. Onderweg heb je op een heldere dag uitzicht over de andere Canarische Eilanden.

Het water op: catamaran zeilen op Tenerife

Het water op: catamaran zeilen

Op de Atlantische Oceaan dobber je heerlijk rond op je catamaran, in de zon en op het helderblauwe water. De kans is groot dat je onderweg dolfijnen ziet en met wat geluk spot je ook grienden. Ze leven een paar kilometer uit de kust, tussen de zuidelijke kustlijn van Tenerife en het eiland La Gomera. Tijdens het zeilen geniet je van lokale hapjes en een glas wijn. Of je neemt natuurlijk een duik in zee.

Dolfijnen spotten op Tenerife

Suppen

Een andere ontspannen manier om lekker rustig over het water te peddelen is suppen, ofwel stand up paddling. Staand op je sufplank verken je de kustlijn van Tenerife. Het is ontspannen, maar tegelijkertijd ook een goede workout. In het dorp San Andrés vind je misschien wel het mooiste strand van Tenerife, het Playa de las Teresita. Het is een van de weinige stranden op Tenerife dat geen zwart vulkanisch zand heeft en hier kan je je sup-board ophalen voor een tocht. Of je kan gewoon relaxen en zo nu en dan een duik nemen in het water, wat je wil.

Bananenplantage op Tenerife

Fietsen op Tenerife

Wil je toch op de fiets stappen? Of je nu langs de kust fietst of naar El Teide National Park gaat, een adembenemend landschap wacht je op. Fiets je de vulkaan El Teide omhoog, dan kom je tot bijna 2400 meter hoogte. De wegen op Tenerife zijn verkeersluw en automobilisten zijn erg vriendelijk naar fietsers toe. Je kan dus heerlijk relaxed rondfietsen langs de mooiste bezienswaardigheden van Tenerife. De prachtige landschappen en uitdagende klimmen laten het hart van fietsliefhebbers sneller kloppen. Lees de blog over fietsen op Tenerife! En lees over de mooiste plaatsjes van Tenerife.

Meer lezen:

4 comments

Kelly 7 juni 2019 - 19:42

Ik moet eerlijk bekennen dat ik steeds nieuwsgieriger ben naar de Canarische Eilanden. Mijn ouders en broer komen er al jaren, maar liggen eigenlijk alleen maar op het strand. Niet mijn ding. Ik zie en lees echter steeds meern verhalen over de andere kant van de Canarische eilanden. Tenerife lijkt me toch wel een mooi eiland.

Reply
Janet | thatonetime 7 juni 2019 - 21:41

Leuk om te zien dat er ook een andere kant is dan alleen strandhangen en chillen in een resort. Ik vind die foto van de bananenplantage wel echt het leukste, zo mooi!

Reply
Marcella Molenaar 8 juni 2019 - 17:10

Tenerife lijkt me zo’n mooi vulkanisch eiland! Leuk joh, varen op een catamaran en dolfijnen spotten. Lijkt me prachtig daar!

Reply
Paula 13 juni 2019 - 16:54

Wauw, een compleet ander beeld als dat wat ik van Tenerife had. En praktisch om de hoek 😉 Ik ben om!

Reply

Laat een bericht achter!