Home Europa Met de e-mountainbike de bergen in!

Met de e-mountainbike de bergen in!

door Travelwriter.nl
E-mountainbiken in Livigno, foto door Fabio Borga

In Livigno fiets ik de bergen op en af met mijn mountainbike. En niet zomaar één: het is namelijk een elektrische mountainbike. Ik heb op voorhand zo mijn twijfels, maar uiteindelijk ben ik overstag. In de bergen is een e-mountainbike ideaal om een rustige tocht door de bergen te maken. Je hebt alle rust om te genieten van de prachtige natuur.

Fietsen in Livigno

Livigno ligt op 1816 meter hoogte in de Italiaanse Alpen. In de winter is het een fijne wintersportbestemming en kan je hier skiën en snowboarden. Maar ik ben er hartje zomer en dus ga ik in Livigno hiken en downhill mountainbiken. Wanneer we een rustige tocht door de bergen willen maken, staat er een e-mountainbike op mij te wachten. “Heb ik dat nu echt nodig?” vraag ik me af.

E-mountainbiken in de bergen. Foto Fabio Borga

E-mountainbiken

In het begin ben ik sceptisch. “Mijn conditie is toch goed genoeg om op een gewone mountainbike te fietsen?” Toch stap ik op. Ik moet even wennen aan mijn fiets met elektrische ondersteuning. De fiets is flink wat zwaarder dan een gewone fiets, en beweegt dus anders dan ik gewend ben. Je moet ook inschatten wanneer de trapondersteuning zijn werk doet. Even je benen stilhouden in een bocht betekent dat de trapondersteuning ook stopt. Maar hoe langer ik fiets, hoe meer ik het voordeel van de e-mountainbike merk.

Je kan namelijk veel makkelijker lange afstanden fietsen en je houdt het fietsen met gemak urenlang vol. Aan het einde van de rit heb ik geen last van spierpijn, omdat ik geen zware inspanning heb geleverd. Ideaal om dus een dag een rustige rit door de bergen te maken. Je hebt alle rust om om je heen te kijken. Zeker in Livigno, over de groene bergweiden waar bruingrijze koeien grazen en de machtige bergen in de verte. 

Zie jij jezelf wel een tocht met een e-mountainbike maken?

Disclaimer: alle foto’s door Fabio Borga

Meer lezen:

2 comments

Profile Kramer 22 april 2020 - 19:33

Leuk om te lezen. Ik denk dat ik er één zou huren

Reply
Aniek 24 april 2020 - 21:10

Ik heb mijn mountainbike ook net verkocht, dus ik huur ze nu ook op reis. Voor de Nederlandse mts-tracks gebruik ik mijn veldritfiets. Ideaal.

Reply

Laat een bericht achter!