Home Cultuur 16 dingen die jij een keer gedaan wilt hebben in Amsterdam

16 dingen die jij een keer gedaan wilt hebben in Amsterdam

door Travelwriter.nl
Dingen die jij een keer gedaan wilt hebben in Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam? Fietsen of varen langs de grachten, de musea bezoeken, maar ook ronddwalen over de Albert Cuypmarkt en winkelen in de Negen Straatjes. Wij maakten een lijst met 16 dingen die jij een keer gedaan wilt hebben in Amsterdam!

Fiets langs de grachten

Er is bijna niets leuker dan langs de Amsterdamse grachten te fietsen. Grachtenpandjes bewonderen, stoppen om een kijkje te nemen in een leuk winkeltje of om iets te drinken op een terras. Je kunt op veel plekken een fiets huren in Amsterdam, of je neemt op het station een NS-fiets mee. Fiets dan meteen ook een keer onder het Rijksmuseum door!

Of vaar over de grachten

Je kunt natuurlijk zeggen dat een rondvaart over de grachten écht iets voor toeristen is, maar kom op, dat wil je toch zelf ook een keer gedaan hebben?! Het is misschien wel de leukste manier om alle bezienswaardigheden van Amsterdam te zien en je hebt alle tijd om de grachtenpanden te bekijken. Misschien nog wel leuker is om zelf een boot te huren. Vanaf een verhuurlocatie midden in het centrum vaar je in no time de Amsterdamse grachten op.

Bewonder de Gouden Bocht

Tijdens het varen heb je waarschijnlijk al heel wat grachtenpanden bewonderd. De mooiste (en duurste) hiervan vind je aan de Gouden Bocht. Aan de Herengracht, tussen de De Vijzelstraat en de Leidsestraat, woonden vroeger de rijkste kooplieden. De huizen zijn niet alleen indrukwekkend aan de buitenkant, maar ook de interieurs en de stadstuinen zijn een kijkje waard. Krijg je hier een keer de mogelijkheid voor (bijvoorbeeld tijdens de Open Monumentendagen) grijp dan je kans.

Meer lezen over Amsterdam? girlonthemove.nl tipt leuke dingen om te doen in Amsterdam.

Anne Frank Huis Amsterdam

Het Anne Frankhuis

Het indrukwekkende Anne Frankhuis is het achterhuis waar de familie Frank zich schuilhield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit is zo’n museum dat je eens in je leven bezocht moet hebben. Het geeft een heel intens, maar vooral een leerrijk inkijkje in het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je vindt het museum aan de Prinsengracht.

Ronddwalen in de Hortus

De Hortus op de Plantage Middenlaan 2A, is een perfect plekje om rond te dwalen. In de tuinen en kassen van deze botanische tuin ontdek je duizenden verschillende plantensoorten uit maar liefst zes verschillende klimaten. Woestijnen, junglekassen, talloze vlinders, hier kijk je je ogen uit.

Shoppen in de IJ-Hallen

De maandelijkse IJ-Hallen zijn de perfecte plek om vintage en tweedehands items in te slaan. Houd de website in de gaten wanneer de volgende verkoop is, meestal is het om de twee weken.

Schommelen op de A’DAM Lookout

De A’DAM Lookout toren is letterlijk één van de hoogtepunten van Amsterdam. Op het dak kun je op de hoogste schommel van Europa zitten. Je hebt een adembenemend 360-graden zicht over de stad. Is dat toch iets te spannend, dan bestel je gewoon een drankje op het dakterras. Op een zomerse dag is het hier heerlijk vertoeven.

Dieren bekijken in Artis

De dierentuin in Amsterdam verdient natuurlijk ook een plekje op deze lijst. Bij Artis in het Plantagebuurt, in het hartje van Amsterdam, kun je lekker een dagje dieren kijken.

Ga op zoek naar de Verborgen Kerk

Oke, zo verborgen is hij tegenwoordig niet meer, maar dit was ooit wel anders. Achter de gevel van het grachtenhuis Ons’ Lieve Heer op Solder schuilt een oude katholieke kerk. In de 17e eeuw werd op de zolder van het grachtenhuis aan Oudezijds Voorburgwal 40 een geheime kerk gebouwd.

Knuffel een kat op de Poezenboot

Ben jij ook zo gek op op katten? Je komt er in Amsterdam gegarandeerd een hoop tegen, maar nergens zoveel als op de Poezenboot. Dit is een dierenopvang voor zwerfkatten, op een woonboot aan de Singel.

De musea aan het Museumplein ontdekken

Voor Frans Hals, Rembrandt, Jan Steen en Vermeer ga je naar het Rijksmuseum, voor moderne kunst naar het Stedelijk Museum Amsterdam. En vergeet ook het Van Goh Museum niet. Zorg dat je een museumjaarkaart hebt en bezoek de musea aan het Museumplein.

Rijksmuseum Amsterdam

Shoppen in de Jordaan

De smalle steegjes, gezellige cafés en natuurlijk de leuke winkeltjes maken van de Jordaan een van de leukste plekken in Amsterdam. Vroeger was dit een echte kleurrijke volksbuurt, maar tegenwoordig is de Jordaan vooral populair dankzij de schilderachtige straten en grachten waar je zo fijn kunt shoppen. In deze buurt vind je namelijk ook ook de Negen Straatjes.

Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis bevindt zich in het statige herenhuis waar Rembrandt van 1639 tot 1658 woonde. Het huis is helemaal gerestaureerd in haar voormalige glorie, zodat je echt een gevoel krijgt van hoe Rembrandt hier in de 17e eeuw geleefd heeft. Vooral bijzonder zijn de etsen van Rembrandt, die je hier ontdekt. In de studio van Rembrandt is het mogelijk om demonstraties bij te wonen, bijvoorbeeld hoe je met olie en pigmenten verf kan maken.

Stroopwafel eten op Albert Cuypmarkt

Toeristisch? Ja, toch wel een beetje. Maar probeer die verse, warme stroopwafels op de Albert Cuypmarkt maar eens links te laten liggen. Je ruikt ze al van ver. En maak meteen een rondje over de Albert Cuypstraat, er is genoeg te zien.

He Hua Tempel

In het Amsterdamse Chinatown aan de Zeedijk, vind je een echte boeddhistische tempel. De He Hua Tempel is een meditatiecentrum, maar er worden ook rondleidingen en cursussen gegeven. Je kunt de tempel niet missen, met de speciale dakpannen en de typische karakteristieke details. En natuurlijk de draken op het dak, die symbool staan voor de bescherming van de tempel en de Chinese wijk.

FOAM voor fotografieliefhebbers

Wie van fotografie houdt zorgt ervoor dat FOAM of de must visit-lijst staat. De tentoonstellingen in het museum wisselen regelmatig, dus er is altijd iets nieuws bekijken.

En in de buurt van Amsterdam: bezoek de Zaanse Schans.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!