Home Reistips Backpack of koffer, wat neem jij mee op reis?

Backpack of koffer, wat neem jij mee op reis?

door Travelwriter.nl
Backpack of koffer, wat neem jij mee op reis?

Het is een echt reizigersdilemma: neem je een backpack of koffer mee op reis? Ze hebben allebei zo hun voor- en nadelen. Wat de perfecte bagage is, hangt af van de reis die je maakt. 

Koffer

Het voordeel van een koffer is dat je spullen beter beschermd zijn dan in een dunne tas. Zeker als je veel vliegt en je koffer vaak over de bagageband rolt. En koffers zijn vooral erg praktisch. Je kan je spullen goed organiseren en overzichtelijk opbergen, zeker met wat hulp van packing cubes of drysacks. Je hoeft niet je hele backpack ondersteboven te halen om je spullen te vinden. 

Zeker wanneer je met een auto naar hotels reist, of langere tijd op één plek blijft, is een koffer gemakkelijk en praktisch: je klapt hem open en kunt eenvoudig bij al je spullen. Vervelend wordt het alleen als je op bestemming over onverharde wegen moet lopen, met je koffer met kleine wieltjes. En een koffer is een stukje zwaarder dan een backpack.

Backpack

Een backpack neem je overal makkelijk mee naartoe en is hierdoor vooral geschikt als je voor een langere periode op reis gaat en veel onderweg bent. Ideaal voor lange reizen en wanneer je de natuur in trekt of veel met het openbaar vervoer reist. Een backpack kan je makkelijk kwijt in de trein of bus. Vaak loop je langere stukken vanaf stations of naar je hotels, waarbij je soms ook nog eens trappen op en af moet. Een backpack gooi je zo op je rug en je hebt je handen dan vrij. Bekijk hier fijne backpacks!

Een backpack is vaak lichter dan een koffer, maar je kan tegelijkertijd ook minder spullen meenemen. je moet wel alles zelf kunnen dragen. Onderschat niet hoe zwaar een backpack kan zijn, zeker als je naar warme landen reist en je een zware en warme backpack op je rug hebt. Een vol bepakte backpack kan je flink last van je rug opleveren. Reis je met het vliegtuig, dan is het aan te raden een losse flightbag te kopen om je backpack te beschermen. 

Duffel

Een fijne tussenweg is een duffel bag of reistas. De duffel heeft een groot vak dat je volledig open kan maken, hierdoor is het overzichtelijk inpakken en kan je gemakkelijk bij je spullen. Zeker als je packing cubes of drysacks gebruikt. Meestal is een duffel vrij licht en makkelijk op te vouwen als je hem niet gebruikt. Vaak kan je hem als een rugzak dragen. Wanneer je hem niet gebruikt, neemt de tas dus weinig plaats in beslag en wanneer je hem wel gebruikt, kun je gemakkelijk bij al je kleding.

Een ander idee is om alleen met handbagage te reizen. Zo reis ik nu naar Dubai en naar Chennai, in Zuid-India, met alleen handbagage. Een backpack, dat dan weer wel.

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product koopt of een reis boekt via een van deze links, ontvangt travelwriter.nl een kleine commissie zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!