Home Reistips Slim jouw volgende vliegtickets boeken? Zo doe je dit!

Slim jouw volgende vliegtickets boeken? Zo doe je dit!

door Travelwriter.nl
Zo kun je gemakkelijk en goedkoop vliegtickets boeken

Het boeken van vliegtickets kan best een stressvolle klus zijn, zeker als je op zoek bent naar een goede deal. Er zijn zoveel opties en de prijzen veranderen voortdurend, dus ik voel me altijd best overweldigd. Gelukkig zijn er tal van slimme strategieën die je kunt gebruiken om geld te besparen én om de beste vluchtopties te vinden. In dit artikel deel ik een aantal handige tips en trucs om jou te helpen slim jouw volgende vliegticket te boeken.

Wees flexibel met je reisdata

Waar ik inmiddels wel achter ben is dat je flink wat geld kunt besparen als je flexibel bent met de reisdata. De prijzen van vliegtickets variëren afhankelijk van het seizoen, de dag van de week en zelfs het tijdstip van de dag. Zo zal een vliegticket naar Barcelona op een zaterdagochtend om 9 uur flink duurder zijn dan hetzelfde ticket op maandagmiddag. Juist op doordeweekse dagen kun je de beste vliegtickets naar Barcelona boeken*. Door een dag eerder of later te vertrekken houd je wat meer vakantiebudget over voor bijvoorbeeld hotels of uit eten gaan.

Sagrada Familia in Barcelona

Boek op het juiste moment

Ook op het juiste moment je ticket boeken maakt een verschil. Over het algemeen geldt dat vliegtickets goedkoper zijn als je ze ruim van tevoren boekt. Het is een beetje afhankelijk van de bestemming, maar doorgaans is 3 tot 6 maanden voor vertrek een goed tijdstip om te boeken. Ook loont het blijkbaar de moeite om tickets op dinsdagmiddag te boeken, omdat luchtvaartmaatschappijen vaak nieuwe prijzen en aanbiedingen publiceren op dinsdag.

Gebruik prijsvergelijkingswebsites

Je kunt natuurlijk alle individuele websites van vliegmaatschappijen in de gaten houden, maar er zijn veel online tools en prijsvergelijkingswebsites die het je een stuk makkelijker maken. Deze websites kun je perfect gebruiken om tarieven van verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken. (Vergeet dus niet om de optie voor flexibele datums in te schakelen om nog meer goede deals te ontdekken) Ook verre bestemmingen kunnen zo betaalbaar zijn: zoek op tix.nl bijvoorbeeld eens naar reserveer online vliegtickets naar Bali*.

Vakantie op Bali

Overweeg alternatieve luchthavens

Ik woon in Utrecht, dus ik zoek zelf automatisch als eerste naar vluchten vanaf Schiphol. Daar ben ik natuurlijk zo met de trein. Maar soms kan het lonen om vanuit een andere luchthaven te vertrekken of aan te komen. Vaak zijn de tarieven van alternatieve luchthavens lager dan die van de belangrijkste hubs. Eindhoven bijvoorbeeld, of Rotterdam. Of vertrek vanaf Dusseldorf. Je kunt hier met de trein makkelijk naartoe reizen.

Meld je aan voor prijsmeldingen

Tot slot bieden veel reiswebsites de mogelijkheid om prijsmeldingen in te stellen voor specifieke reizen. Dan ontvang je automatisch een bericht wanneer de prijzen dalen voor de door jou gekozen vluchtroute. Zo kun je meteen boeken als er een goede aanbieding voorbij komt. Makkelijker kan bijna niet. 

Vliegtickets boeken hoeft dus niet stressvol te zijn

Het boeken van vliegtickets hoeft dus helemaal geen stressvolle ervaring te zijn. En met deze tips is het ook best mogelijk om een goede vliegticketdeal te maken. Om deze blog samen te vatten: wees flexibel met je reisdata, boek op het juiste moment, gebruik prijsvergelijkingswebsites, overweeg alternatieve luchthavens en meld je aan voor prijsmeldingen. Wie weet vind jij met deze tips een vliegticket voor jouw volgende avontuur! Veel reisplezier!

* Disclaimer: dit artikel ontstond uit een samenwerking.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!