Home Europa Wat te doen in Lille? 5 tips 

Wat te doen in Lille? 5 tips 

door Travelwriter.nl
Wat te doen in Lille Frankrijk

Lille is een stad in het noorden van Frankrijk die nog niet zo populair is. Aan de ene kant is dit fijn, want het is nog niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Parijs of andere grote Franse steden. Maar aan de andere kant is het zonde. Het is namelijk zo’n mooie oude stad die vol staat met prachtige oude gebouwen met indrukwekkende architectuur. Kortom: op zoek naar een leuke citytrip? Breng een bezoek aan Lille. Nieuwsgierig wat er allemaal te doen is in Lille en welke hotspots je niet mag missen? Lees dan snel verder!

1. Bezoek de historische wijk Vieux Lille

Lille heeft een heel oud en karakteristiek centrum dat zich kenmerkt aan de gezellige, smalle straatjes, pittoreske winkeltjes en gezellige pleintjes waar je een heerlijk koffietje kan drinken of kan genieten van een lekker gebakje van een van de vele patisserie winkels.

Vind je het leuk om te shoppen bij allerlei unieke, lokale winkeltjes? Dan is deze wijk the place to be. Er zijn heel veel kleine conceptstores en andere winkels waar je echt niet zomaar voorbij kan lopen.

2. Ga naar Palais des Beaux-Arts

Wil je tijdens het bezoek aan Lille ook graag wat cultuur opsnuiven? Dat kan! Er zijn meerdere musea in de stad. Het Palais des Beaux-Arts is absoluut een aanrader. Het is een museum van de Schone Kunsten en het meest toonaangevende museum van de stad. Daarnaast is het naast het Louvre het belangrijkste museum in Frankrijk.

Je begrijpt dat de lat hoog ligt, maar het is aan te raden om tijdens je citytrip in Lille een bezoekje te brengen aan dit museum.

Tip: het Hospice Comtesse museum is ook een aanrader. Dit museum ligt gevestigd in de oude wijk Vieux Lille en is een oud ziekenhuis waar je kan zien hoe een ziekenhuis anno 1200 eruit zag.

3. Boek een fietstour

Lille is een ideale stad voor een fietstour. Tijdens een fietstour krijg je niet alleen een nog beter beeld van de stad, maar het is ook een fijne manier om meer te leren over de historie van de stad. Via Le Gran Huit kun je een fietstocht van 2 uur boeken.

Tijdens deze fietstocht fiets je langs alle hotspots en ontvang je veel informatie over de gebouwen, wijken en de stad zelf waar je anders niet zo snel achter was gekomen.

4. Bezoek het station Lille Flanders

Hou je van mooie, oude gebouwen? Dan is het absoluut de moeite waard om het station Lille Flanders te bezoeken. Het station ligt vrij centraal in het centrum en is een heel oud gebouw. Zodra je het station binnenloopt zie de prachtige koepels en zie je een kenmerkende bouwstijl die je veel terugziet in Lille.

5. Ga een dagje naar het strand

Wist je dat je binnen een halfuur met de TGV aan de Franse kust bent? Lille is daarom ook een ideale citytrip om te combineren met een dagje (of zelfs een paar dagen) naar het strand om lekker uit te waaien en juist de drukte van de stad achter je te laten.

Op workation in Lille

Wist je dat Lille ook een hele fijne stad is om op workation te gaan? Zelf ben ik niet op vakantie gegaan, maar op workation. Dat betekent dat ik in de ochtend aan het werk was en in de middag ging ik erop uit om de stad te leren kennen. In Lille heb je allerlei coworkingspaces waar je werkplekken voor een halve dag kan huren, zodat je
ongestoord aan het werk kan.

Ben jij al eens in Lille geweest?

Deze gastblog werd geschreven door Dionne van diolifestyle.nl en ondernemenalseenbaas.nl.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!