Home Europa De 5 mooiste stranden van Spanje

De 5 mooiste stranden van Spanje

door Travelwriter.nl
Playa de los Muertos in Andalusië

Bij Spanje denk je al snel aan zon, zee en strand, maar welke stranden horen als echte liefhebber op je bucketlist thuis? Het samenstellen van een top 5 van mooiste stranden is natuurlijk erg lastig en doet nooit helemaal recht aan de vele mooie plekken, maar bij deze toch een poging!

1. Playa de Ses Illetes op Formentera

Formentera ligt naast Ibiza en is zonder twijfel een idyllische vakantiebestemming voor zonaanbidders en enthousiaste Spanjegangers. Het meer dan 1450 meter lange strand Playa de Ses Illetes springt eruit, als het om pittoreske kustplaatjes op Formentera gaat. De lange witte zandstrook wordt gescheiden door kleine rotsen en het omliggende turquoise water maakt het strand tot de ideale Instagram snap. Je waant je echt in de Carriben en dat kun je niet van veel plekken in Europa zeggen! Natuurlijk kan het hier druk worden, maar dit strand is haar betovering zeker niet verloren.

2. Playa de Bolonia in Andalusië

Andalusië is een geliefde vakantiebestemming voor Nederlanders, die graag genieten van een mix tussen cultuur, natuur en strand. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige wandelingen die je in de witte dorpen van Andalusië kunt maken; culturele steden als Sevilla en Granada en natuurlijk ongerepte stranden als Playa de Bolonia. Playa de Bolonia ligt in een beschermd natuurgebied en is daardoor weinig ontwikkeld. Hierdoor heeft het strand haar eigen identiteit weten te behouden. Je vindt hier geen ligbedjes of beach bars, maar geniet op eigen handdoek van de ronde baai, het goudkleurige zand en de omliggende duinen. Kijk toch eens!

Playa de Bolonia in Andalusië

3. Playa de los Muertos in Andalusië

Ook dit strand ligt in Andalusië en wel in het nationale park Cabo de Gata. De baai is schoon en kalm en het water bijna doorzichtig. Je kunt alleen te voet bij Playa de los Muertos komen. Dit maakt het strand minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of met kleine kinderen op stap gaan. Als je niet terugschrikt van een kleine uitdaging is dit afgelegen strand zonder voorzieningen er juist eentje voor op je bucketlist! 

4. Playa Macarella op Menorca

Veel mensen bezoeken de grote zus van Menorca: Mallorca, maar het kleinere Menorca heeft juist ook heel veel te bieden. Kijk maar naar onderstaande foto. Playa Macarella ligt in een prachtige baai, die zich perfect leent voor een heerlijk ontspannen dag op het strand. De krijtrotsen, hoge bomen, het turquoise water en het fijne zand maken de baai tot een must-visit aan de zuidkust van dit eiland op de Balearen.

Playa Macarella op Menorca Spanje

5. Playa de Figueiras in Gallicië

Je hoeft echt niet naar het zuiden van Spanje om prachtige stranden te vinden. Sterker nog, het noorden heeft veel verborgen pareltjes, die nog rustig, goedkoop en schoon zijn. Playa de Figueiras op de Cies eilanden voor Pontevedra is één van de mooiste stranden van het land. Het is misschien niet de meest voordehandliggende vakantiebestemming, maar zeker wel eentje om rekening mee te houden! 

Meer lezen:

Laat een bericht achter!