Home Reisblogs Lichtbepakt reizen? Het lukt met déze tips!

Lichtbepakt reizen? Het lukt met déze tips!

door Travelwriter.nl
Lichtbepakt reizen? Het lukt met déze tips!

Als we op reis gaan, hebben we meestal de neiging om te veel spullen mee te brengen. Of het nu om een stedentrip of een backpackreis gaat: het gebeurt ons steevast opnieuw. Dat is eigenlijk best irritant, want je gebruikt de helft van de spullen niet, terwijl je wel steeds alles mee moet slepen. Hoe kun je nu lichtbepakt reizen? Lees verder voor handige tips.

Kleine koffer of tas mee

De kans op lichtbepakt reizen vergroot je al direct als je kiest voor een kleine koffer of tas. Koffers zijn er in alle soorten en maten te vinden: ga voor een klein design, waar simpelweg niet veel in past. Dit dwingt je om een kritische keuze te maken! Met name voor een korte reis heb je voldoende aan een kleine koffer, die je mee kunt nemen als handbagage. Dat is ideaal, want handbagage koffers hoef je dus niet los in te checken als je gaat vliegen. Mocht je liever voor een tas kiezen in plaats van een koffer: maak ook hier weer een praktische keuze door een kleine rugtas of schoudertas mee te nemen.

Weinig kleding mee

We brengen met name veel kleding mee op reis. Dat is lang niet altijd nodig. Je kunt bepaalde kledingstukken en schoenen gewoon meerdere keren dragen. En werk met laagjes, zodat je minder stukken mee hoeft te brengen. Verder kun je kritisch kijken naar het type kledingstuk dat je meebrengt. Zo heb je die lange broek waarschijnlijk niet nodig als je naar de zon toegaat. Neem alleen de items mee die je écht van plan bent om te dragen – en die het liefst lichtgewicht en goed opvouwbaar zijn.

Minder toiletspullen mee

Puilt jouw toilettas uit? Ook dat is niet zo praktisch. Stel je erop in dat je op reis minder toiletspullen gebruikt dan je thuis doet. Bepaalde spullen heb je natuurlijk gewoon nodig, zoals je tandenborstel en tandpasta. Maar verder hoef je heus niet elke crème die je normaliter gebruikt mee te nemen: maak een selectie. Slaap je in hotels? Hier is vaak al shampoo of shower gel aanwezig, zodat je dit ook niet hoeft mee te brengen. Als je met iemand anders samen reist, kunnen jullie ook afspreken om onder andere tandpasta, deodorant en lenzenvloeistof te delen, zodat dit maar één keer hoeft te worden ingepakt.

Spullen delen onderweg

Naast de toiletspullen kun je nog meer items delen met je reisgenoot! Spreek dit daarom vooraf door, om de benodigdheden onder te verdelen. Dit scheelt in totaal zeker aan gewicht in je tas. Wat je kunt delen? Denk aan opladers, zaklamp, pan, bestek, mok en tent – natuurlijk afhankelijk van het type reis.

Gebruik een reishanddoek

Handdoeken nemen veel plek in beslag in je koffer of tas – met name als je er meerdere wilt meebrengen. Dé oplossing? Ga voor een reishanddoek, van microvezel. Zo’n handdoek is veel kleiner en lichter qua gewicht. Ook droogt deze stof enorm snel. Absoluut een must-have om mee te reizen.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!