Home Reistips Ga je binnenkort op reis? Zo voorkom je dat er wordt ingebroken als je op vakantie bent

Ga je binnenkort op reis? Zo voorkom je dat er wordt ingebroken als je op vakantie bent

door Travelwriter.nl
Pantelimon in Bucharest, Romania

Niets vervelender dan terugkomen van een prachtige reis en er bij thuiskomst achter komen dat er tijdens je afwezigheid is ingebroken. Dus ga je binnenkort op reis? Zo voorkom je dat er wordt ingebroken als je op vakantie bent.

Zorg dat het huis bewoond lijkt

Het ligt voor de hand, maar als je op vakantie gaat is het slim om een bewoonde indruk achter te laten. In een huis dat bewoond lijkt, wordt minder snel ingebroken dan een huis waar het lijkt alsof er al weken niemand is. Je kan bijvoorbeeld een timer installeren zodat er dagelijks ergens in huis lampen gaan branden. Vraag de buren om de post om de zoveel dagen weg te halen en de planten regelmatig water te geven. Ook ligt er bij mij altijd een kat in of voor het huis, de buren geven haar iedere dag te eten. Zo is er heel wat bedrijvigheid in en om het huis.

Houd het huis een beetje rommelig

In het verlengde hiervan: om de indruk te geven dat het huis bewoond is kan je beter zorgen dat het een beetje rommelig is. Een té net huis geeft weg dat je niet thuis bent. Laat daarom gerust wat tijdschriften slingeren op tafel en zet een glas water neer. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is als je op vakantie bent.

Controleer al je sloten

Ook is het handig om al je sloten te controleren. Zijn de ramen en deuren niet te eenvoudig open te breken en heeft de poort in de tuin geen oud en makkelijk open te breken slot. Blijken de sloten van dubieuze kwaliteit? Sommige gemeenten geven subsidie als je je huis laat checken en de beveiliging verbetert. Controleer daarnaast ook of je wel alle ramen en deuren hebt gesloten.

Zeg niet dat je op reis bent op social media!

Oké, om eerlijk te zijn is dit onzin. De laatste jaren zag je vaker berichten voorbij komen waarin werd gezegd dat inbrekers je social media account in de gaten houden. Dit zouden ze doen om te zien wanneer je op vakantie bent, zodat ze dan hun slag kunnen slaan. Dit blijkt helemaal niet zo te zijn. Het is veel te veel werk de accounts in de gaten te houden en er dan nog het juiste adres bij te zoeken. De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers. Je kan dus gerust vakantiekiekjes blijven delen.

Zorg voor een goede inboedelverzekering

Voorkomen dat er wordt ingebroken is één ding, maar zorg ook voor een goede inboedelverzekering en zorg er voor dat duurdere spullen in huis ook verzekerd zijn.  Omdat wij een aantal racefietsen hebben staan, hebben we hier een extra dekking voor afgesloten. Zo weet je zeker dat je inboedel goed verzekerd is als er ingebroken wordt.

Berg waardevolle spullen goed op, of zorg dat ze niet in huis zijn

Over die racefietsen gesproken. Als ze al niet mee gaan op reis, staan ze in huis met een dik motorslot er omheen. Want al hebben we niet de duurste fietsen, ik wil ze toch niet kwijt. Dus zorg ik dat ze altijd op slot staan. Goede dief die dat slot doorgeknipt krijgt. Andere waardevolle spullen, zoals geld, laptops, iPads et cetera, moet je altijd goed opbergen. Of zorg dat ze helemaal niet in huis zijn, bijvoorbeeld door ze aan vrienden te geven die niet op reis zijn en waar deze spullen veilig liggen.

Heb jij nog goede tips?

Meer lezen:

3 comments

Sanne 20 augustus 2018 - 18:36

Goede reminders. Je ziet zo vaak op social media vakantie updates. Altijd heerlijk om te lezen, maar misschien niet zo verstandig. Als wij binnenkort op vakantie gaan, passen mijn schoonouders op het huis. Die komen dan vanuit Zweden naar Nederland en zorgen voor de poezen. Dus wie weet post ik dit keer ook wel af en toe iets op social media. 🙂

Reply
Laura 23 augustus 2018 - 16:32

Handige tips! Wij zeggen ook vaak op onze blog dat we op reis zijn en dan zeggen mensen wel eens huh ben je dan niet bang dat. Mijn vader zet zelfs als hij een avondje weggaat een half glaasje cola met een half bakje chips op tafel en uiteraard de televisie aan hihi!

Reply
Judith 24 augustus 2018 - 21:27

Handige tips! Al hoef ik hier niet zo over na te denken. Mijn zoon wil niet meer met mij op vakantie en is oud genoeg om alleen thuis te blijven. Ideaal, hij past op het huis en op de kat. Rommelig is het dan sowieso, daar hoef ik me geen zorgen over te maken 🙂

Reply

Laat een bericht achter!