Home Reisblogs Wat ik geleerd heb door alleen te reizen

Wat ik geleerd heb door alleen te reizen

door Travelwriter.nl
Huaraz - Wat ik geleerd heb door alleen te reizen

Alleen reizen? Daar is toch niets aan, waarom zou je dat doen? Dat was toch wel de meest voorkomende reactie die ik kreeg als ik andere mensen vertelde over mijn plannen. Toch ben ik nu al meerdere keren alleen op reis geweest. En stuk voor stuk waren het ervaringen om nooit te vergeten! Ik vond het niet alleen maar enorm leuk, maar ik heb er ook flink wat van geleerd. Dit heb ik geleerd door alleen te reizen.

Mijn solo reizen

Met mijn ouders had ik al een paar mooie verre reizen gemaakt, voordat ik in mijn eentje in het vliegtuig stapte. Mijn eerste solo reis besloot ik het meteen maar goed aan te pakken en vertrok ik voor 6 maanden naar Zuidoost-Azië. Ik had een top tijd en wist al meteen dat dit niet mijn laatste solo reis zou zijn. Na deze 6 maanden heb ik nog meerdere kortere solo reizen gemaakt en ben ik in een jaar door Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en opnieuw Zuidoost-Azië heen gereisd.

Awaywego reisblog

Dit heb ik geleerd door alleen te reizen

Van elke reis die je maakt leer je wel iets. Maar tijdens mijn solo reizen heb ik misschien wel het meest geleerd. Wat ik allemaal heb geleerd lees je hieronder.

Je bent nooit echt alleen

Alleen reizen klinkt misschien heel eenzaam, maar zeker als je naar populaire backpackers plaatsen gaat, zul je weinig alleen zijn. Er zijn meer reizigers die alleen op pad zijn en op reis maak je makkelijker contact. Je maakt immers hetzelfde mee, dus je hebt altijd wat om over te praten. Soms ontmoet je iemand waarmee je samen een dagje optrekt, soms een weekje en soms ontmoet je iemand waar je nog langer mee optrekt. En als je weer echt alleen wilt zijn, dan doe je dat.

Je kunt meer dan dat je zelf denkt

Je zult jezelf verbazen tijdens het reizen en je zult er al snel achter komen dat je meer kunt dan dat je dacht. Er is namelijk niemand om op terug te vallen, dus als je ergens tegen aanloopt, moet je dat zelf oplossen.

Je moet voor jezelf opkomen

Helaas moet je af en toe toch echt voor jezelf opkomen, er is namelijk niemand anders die dit voor je doet. Er zullen altijd mensen zijn die een slaatje uit jou, als rijke reiziger, willen slaan. En helaas moet je zeker als vrouw, ook af en toe wat ongewenste aandacht afwimpelen.

Mooiste reizen alleen reizen

Je leert jezelf (nog beter) kennen

Je zult veel tijd doorbrengen met jezelf en er is niemand om je heen die je wat langer kent. Er komen allerlei nieuwe indrukken en ervaringen op je af en je zult af en toe ook de nodige stress ervaren. Doordat je regelmatig uit je comfort zone stapt leer je jezelf steeds beter kennen.

Het komt altijd goed

Er komt een moment dat je het even niet meer ziet zitten. Alles zit tegen, je mist thuis en je voelt je alleen. Ook ik heb genoeg van deze momenten gehad, maar mijn ervaring is dat het altijd weer goed komt. Ook als je een bus mist, op een eiland gestrand bent en de boot die je wilde nemen niet gaat of dat je scooter ermee ophoudt omdat je niet genoeg benzine erin gedaan had. Het komt altijd weer goed! En dat soort situaties leveren vaak nog een tof verhaal op ook.

De wereld is prachtig!

Na mijn eerste reis wist ik het meteen, dit zou niet mijn laatste worden. De verschillende culturen, de adembenemende natuur en de avonturen die je al reizend beleefd maakte dat er nog veel andere reizen volgde.

Sandra van awaywego.nl

Gastblog door Awaywego.nl

Ik ben Sandra en ik ben dol op avontuurlijke reizen! Ik hou ervan om nieuwe culturen te leren kennen, de lokale keuken te proeven, lekker actief bezig te zijn en te genieten van mooie natuur. Als ik niet op reis ben, ben ik altijd bezig met het plannen van de volgende. Tien jaar geleden vertrok ik uit Nederland voor een wereldreis van een jaar. En sinds die tijd heb ik niet meer in Nederland gewoond. Met Awaywego.nl wil ik mijn passie voor het reizen aan jullie overbrengen!

Meer lezen:

Laat een bericht achter!