Home Europa Genieten van een bijzondere wandeling in Nationaal Park De Drentsche Aa

Genieten van een bijzondere wandeling in Nationaal Park De Drentsche Aa

door Travelwriter.nl
Wandeling in Nationaal Park De Drentsche Aa

Wist je dat ons ‘kleine’ Nederland maar liefst 21 Nationale Parken heeft? Ik niet! Maar telkens als wij in de buurt zijn van een Nationaal Park, willen we er graag even gaan wandelen met de kinderen. Dus toen wij een paar dagen weg waren naar Drenthe en het Nationaal Park De Drentsche Aa zagen, wilden we daar ook graag gaan wandelen. Dit park is namelijk het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. In dit blog vertel ik meer over De Drentsche Aa en hoe wij onze wandeling er vonden.

Hoe is De Drentsche Aa ontstaan?

De Drentsche Aa is duizenden jaren geleden ontstaan, deels door de mens en deels door de natuur. Er zijn vele bijzondere planten en dieren te vinden. Maar het park staat voornamelijk bekend om de eeuwenoude beek die er doorheen stroomt.

Wandelroutes

In Nationaal Park Drentsche Aa liggen tientallen prachtige wandelroutes. Ook zijn er speciale wandelroutes die geschikt zijn voor gezinnen. Bijvoorbeeld het familiepad bij Deurze. Dit verharde pad is speciaal aangelegd voor gezinnen met kinderwagens, scootmobielen en mensen in een rolstoel. Heb je net als wij kinderen die het wel leuk vinden om een stuk te wandelen en te genieten van de natuur, dan kun je ook kiezen om de kronkelende zandpaden te volgen of een andere lange afstandroute te kiezen. Bij elke parkeerplaats staat een informatiebord met een plattegrond en informatie over het Nationaal Park.

Wandelroute in Nationaal Park De Drentsche Aa

Enthousiast over de wandeling in Nationaal Park De Drentsche Aa? Nog meer leuke uitjes in Nederland vind je op de website van lindaschrijft.nl.

De Oudemolensche Diep

Wij begonnen onze wandeling bij het Oudemolensche Diep en volgende deels de lichtblauwe paaltjes. Deze route is 7 kilometer, maar wij hebben hem wat ingekort toen de kinderen het zat begonnen te worden. Allereerst liepen we door een klein stukje bos waar we al snel een hunnebed tegen kwamen. De kinderen hadden deze nog nooit gezien en waren heel nieuwsgierig.

Niet veel verder zagen we een paar Hooglanders grazen. Een prachtig gezicht! Na even naar ze gekeken te hebben, liepen we verder over de heide. Er was wat sneeuw gevallen, dus hier en daar was het landschap wat wit gekleurd, wat de heide nog mooier maakte. De route over de heide kwam uit bij een stuk bos, waar een beekje doorheen kronkelde.

Het laatste stuk sneden we wat af. De kinderen kregen het koud en wilden graag terug naar huis. We besloten een andere route te gaan volgen en zo weer langzaam terug te lopen naar de parkeerplaats. Dit stuk ging door het bos, waar we mooie paddenstoelen zagen en de kinderen takken verzamelden.

Toen we de parkeerplaats zagen, kwamen we nog langs een groot veld waar heel veel Hooglanders aan het grazen waren. We besloten nog even het paadje in te lopen en te kijken bij deze mooie beesten. Een mooie afronding van een mooie wandeling door dit natuurgebied!

Wandelroute De Drentsche Aa

Speciale kinderroutes en speurtochten

Leuk om nog even te vermelden is dat je naast de ‘standaard’ wandelroutes, er ook van alles te doen is voor kinderen in De Drentsche Aa! Zo kun je met boswachter Bo een speurtocht doen op het Groote zand (deze tocht is 3,1 km). Tijdens deze speurtocht kunnen kinderen opdrachten doen en sporen zoeken. Geschikt voor kinderen van ca 6-12 jaar.

Ga je liever voor een beleefroute, dan kun je het Sprokkelspoor volgen. De afbeelding van een bosmier zal je dan de weg wijzen. Het Wolvenspoor is een pad van 5 kilometer en is te herkennen aan de keien met een pootafdruk van een wolf erop. Deze route gaat door donkere bossen, over houten bruggen en heidevelden.

Tijdens de Reuzentocht loop je langs een hunebed, ‘heksenbomen’, grafheuvels, reuzenkuilen en nog meer bijzondere plekken in het bos. Een spannende speurtocht!

Linda van lindaschrijft.nl

Linda

Deze gastblog over een wandeling in Nationaal Park De Drentsche Aa is geschreven door Linda van Lindaschrijft.nl. Op haar website deelt Linda blogs over het moederschap, lifestyle, alles over baby&kind, handige lijstjes en heerlijke recepten. Linda is getrouwd met Bas en moeder van Julia en Guido.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!