Home Europa Zo geniet je volop van je eigen huisje in de natuur!

Zo geniet je volop van je eigen huisje in de natuur!

door Travelwriter.nl
Landgoed Heidestein is een natuurgebied tussen Zeist en Driebergen-Rijsenburg op de Utrechtse Heuvelrug

Het is natuurlijk prachtig om een verre reis te maken, maar dicht bij huis kun je net zo goed genieten van de natuur. Een wandeling of een fietstocht maken door het bos, bijvoorbeeld. Nog fijner is het om je eigen huisje te hebben in de natuur. Zo kun je altijd wanneer je daar zin in hebt, even helemaal bijkomen en ontspannen in je eigen huisje. Heerlijk toch?!

Beleef de natuur in Nederland

Nederland heeft prachtige natuurgebieden die vaak nog redelijk onbekend zijn. Denk maar eens aan alle Nationale Parken in Nederland. Zo zijn De Hoge Veluwe of de Sallandse Heuvelrug ook prachtplekken, maar ik kom er veel te weinig. En dat is jammer! Want nationaal park of niet, overal in ons land zijn mooie parken en bossen waar je kunt wandelen, fietsen, of simpelweg genieten van groene natuur. Vast ook dicht bij waar jij woont.

Zo ga ik zelf vaak naar de Utrechtse Heuvelrug. Omdat ik in Utrecht woon is dit voor mij op fietsafstand. In de bossen of bijvoorbeeld de stuifduinen bij Zeist kom ik helemaal tot rust. Ik maak er lange wandelingen of verken de omgeving op de fiets, op de vele mountainbikepaden. Ik denk vaak na over hoe mooi het moet zijn om hier een chalet te kopen, zodat ik ’s ochtends wakker kan worden in het bos.

Zandverstuiving op de Utrechtse Heuvelrug

Een huisje in het bos

Want nog fijner dan een dagje weggaan, is het als je een weekend of weekje ergens kan zijn. Even afschakelen van werkmails en telefoontjes. Je doet het misschien niet zo vaak, terwijl het zo eenvoudig is om een keer een vakantiehuisje in de natuur te huren. Dan heb je alle tijd om de ongerepte plekjes dicht bij huis te ontdekken. Of ga een stap verder. Mij lijkt het juist weer geweldig om een klein houten huisje te hebben, zodat ik me het hele jaar door terug kan trekken in de natuur.

In mijn eigen huisje kan ik dan genieten van de rust om me heen, zonder alle drukte van de stad. Geen telefoon of laptop die constant aan staat, in plaats hiervan hoor ik alleen de geluiden van de natuur. En als je bedenkt hoe rustgevend een wandeling of fietstocht in de natuur al is, hoe fijn moet je eigen huisje dan wel niet zijn?

Herfst op de Sallandse Heuvelrug

Terugtrekken in je eigen huis

Ja, ik zie het al helemaal voor me. Als ik een huisje koop kan ik me hier iedere maand of zelfs iedere week even terugtrekken. Zeker als ik een huisje vind dat verscholen ligt in de bossen, waardoor ik even heerlijk tot rust kom en kan genieten van de natuur om me heen en van mijn eigen huisje. Wat vind jij van dit idee?

Meer lezen:

Laat een bericht achter!