Home Europa 3 x een dagje in de natuur in de regio Valencia

3 x een dagje in de natuur in de regio Valencia

door Travelwriter.nl
Calpe, in de natuur in de regio Valencia

Valencia. De stad van de sinaasappelen, paella, de moderne Stad van de Kunst en Wetenschap, het kilometerslange Turia Park en de brede zandstranden. Zo kennen we de derde stad van Spanje bijna allemaal. Maar wist je dat er ook prachtige natuur buiten de stad te vinden is? We geven je 3 tips voor een dagtripje in de natuur in de Valenciaanse regio.

Spanje is een prachtig land met veel diversiteit, van cultuur tot natuur. Zo ook de Comunidad Valenciana, zoals de Valenciaanse regio officieel heet. Het is niet voor niets dat de Valencianen zelf ook graag op pad gaan in hun eigen regio. Er is zoveel te zien en er blijft nog zoveel te ontdekken. Vandaag geven we je 3 tips voor een verrassend natuuruitstapje als je in Valencia bent.

1. Montanejos

Op ongeveer een uur rijden vind je ten noorden van Valencia het bergdorpje Montanejos. De weg ernaartoe is al heel tof, omdat je echt de bergen in rijdt. Rondom dit dorp vind je ruim vijftig warmwaterbronnen. Een perfecte plek dus om een wandeling te combineren met een lekkere duik in het water! Zelfs in de winter. Oké, misschien is het dan wel iets frisser.

Er zijn verschillende wandelroutes in Montanejos, van makkelijk tot moeilijk. Tijdens de routes geniet je van prachtige groene uitzichten, kloven en kliffen, geurende dennenbomen, watervallen en natuurlijk plekjes waar je even van het water kunt genieten. Neem iets lekkers te eten en te drinken mee voor onderweg; er is niets beters dan lekker picknicken in de natuur! Eindig je wandeling bij Fuente de los Baños. Dit is dé populairste warmwaterbron en dat is met een reden. Nog een kleine tip: waterschoenen kunnen op sommige plekken handig zijn om het water in te gaan.

Montanejos in Spanje

2. Calpe

De Costa Blanca is niet voor niets een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders. De blauwe zee, witte stranden, gecombineerd met schattige dorpjes en heerlijke tapas en paella: wie wil dat nou niet? Calpe is zo’n mediterrane bestemming op anderhalf uur rijden vanaf Valencia. Het kent een uitgebreide geschiedenis en dat zie je terug in het straatbeeld. Wandel eens door het oude centrum en spot de voormalige vissershuisjes.

Maar wat we je eigenlijk willen tippen: beklim de Peñon de Ifach! Deze kalkrots is niet te missen als je Calpe nadert met de auto. Start je wandeling in de haven en klim rustig naar boven. Het is echt aan te raden om goede wandelschoenen hiervoor aan te trekken, sneakers zijn niet geschikt. En neem water en zonnebrand mee, want de Spaanse zon schijnt hard. Vanuit de top heb je een waanzinnig uitzicht over de Costa Blanca en kun je mooie plaatjes schieten. En heb je geluk, dan zie je op heldere dagen zelfs het idyllische eiland Ibiza liggen!

Cueva de Turche in Buñol

3. Cueva de Turche in Buñol

Ken je het festival Tomatina? Je weet wel, dat jaarlijkse tomatengevecht in Spanje. Dat vindt dus plaats in de stad Buñol. Maar wat weinig mensen weten is dat Buñol veel meer te bieden heeft dan dit grootschalige voedselgevecht. Als je van watervallen, weidse uitzichten en zwemmen in natuurwater houdt, dan is Cueva de Turche een must. Echt een droomplekje, vooral als je behoefte hebt om lekker af te koelen tijdens de Spaanse zomer!

Kom je met de auto, dan bereik je Buñol in ongeveer drie kwartier en je kunt de auto dan in de buurt van de Cueva parkeren. Nog beter, parkeer de auto in het centrum van de stad en maak een wandeling vanuit de stad naar de waterval. Als je met de trein komt, die doet er ongeveer een uur over vanuit Valencia, dan wandel je vanaf het station nog ongeveer 15 minuten naar het centrum van Buñol en kun je vanaf daar de wandelroute naar de Cueva de Turche starten.

De bekendste wandelroute is de Ruta del Agua; deze brengt je langs verschillende natuurlijke zwembaden. Je kunt ook de wit-blauwe of wit-groene strepen volgen; deze route begint net na het bruggetje op de driehoekssplitsing van Calle Valle de Andora. Dit pad leidt je eerst naar een mooi uitzichtpunt bovenop de berg waarbij je al een glimp van de prachtige rots en de waterval opvangt. Niet veel later loop je het paradijs in en is het tijd om te zwemmen en te genieten van de waterval en mooie, groenrijke omgeving. Er zijn trouwens picknicktafels op deze plek aanwezig, dus neem wat lekkers te eten en drinken mee.

Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe dagjes uit in de omgeving van Valencia te bedenken. Ontdek en geniet van het Valenciaanse landschap!

Foto’s via www.verrassendvalencia.nl.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!