Home Cultuur Reizen naar Parijs en wat te doen

Reizen naar Parijs en wat te doen

door Travelwriter.nl
Arc de Triomphe magnifiek uitzicht over de hele stad

Reizen naar Parijs en wat te doen. Dat vroeg ik me af toen mijn vrouw me zei, dat ze wist wat ze voor haar verjaardag wilde. Een tripje naar Parijs dus! Nu kun je natuurlijk de auto nemen maar met het drukke verkeer daar, leek me dat geen goed idee. Het vliegtuig dan maar? Uren van tevoren aanwezig zijn op de luchthaven, aanschuiven bij de paspoort- en bagage controle. En bij aankomst nog eens een taxi zien te regelen die je naar het hotel brengt omdat de vliegvelden kilometers uit de stad liggen. Ik zag het niet zitten. ‘Waarom dan niet met de trein?’, werd me ingefluisterd door mijn zus. Toch maar eens voorzichtig op de website van de Thalys kijken.

Reizen naar Parijs

Wij wilden in Februari reizen en ik was verbaasd dat de trein je in hartje Parijs brengt. Als je zoals wij reist op een doordeweekse dag (donderdag en dinsdag in ons geval), ben je voor ongeveer 50 euro per persoon in 2 ½ uur op Gare du Nord. Geen gedoe met paspoort- en bagagechecks, alleen je ticket bij de hand. De opstapplaatsen voor de Thalys in Nederland zijn Amsterdam en Rotterdam. Omdat wij in Eindhoven wonen, hebben we om 07.30 uur voor 2 euro per persoon, de stadsbus naar Eindhoven Centraal genomen. Vandaar voor 20 euro per persoon met de Intercity naar Rotterdam. Aldaar nog tijd voor een kop koffie en een croissantje. 

Vandaar via Antwerpen en Brussel naar Parijs waar we om 12.30 uur aankwamen. Op 15 minuten lopen hadden we een leuk hotelletje geboekt dat redelijk centraal ten opzichte ven de bezienswaardigheden ligt. We hadden ons voorgenomen om niet van de ene naar de andere toeristische attractie te rennen maar vooral te genieten. We hadden niet de illusie dat we in een paar dagen heel Parijs konden ontdekken. Om die reden hebben we het openbaar vervoer zoals bus en metro, links laten liggen.

Google maps was onze grootste vriend

Elke dag kozen we tijdens het ontbijt een bezienswaardigheid uit. Google maps was onze grootste vriend omdat we alles wandelend hebben gedaan. En daar hebben we absoluut geen spijt van gekregen. Op elke hoek of in iedere straat kom je weer een of ander monument, standbeeld of prachtig gebouw tegen. De sfeer die je al wandelend meemaakt, krijg je natuurlijk niet mee als je onder de grond in de metro zit. Daarnaast vinden wij het geweldig om af en toe een rustpauze in te lassen in een van de vele cafeetjes. Lekker op ons gemak genieten van een heerlijk glas wijn met een kaasje of charcuterie.

De Basilique du Sacré-Coeur, ofwel de Basiliek van het Heilige Hart
De Basilique du Sacré-Coeur, ofwel de Basiliek van het Heilige Hart

Wat te doen:

Dag 1: Sacré Coeur

Zo hebben we op dag 1 de beroemde basiliek Sacré Coeur, in de wijk Montmartre bezocht. Als je alle trappen hebt beklommen, heb je een prachtig uitzicht. 

Dôme des Invalides
Dôme des Invalides in Parijs

Dag 2: Dôme des Invalides & Arc de Triomphe

Dag 2 stond de Eiffeltoren op het programma. Lopend via het Louvre zijn we de Seine overgestoken en kwamen via de wijk Montparnasse in het park Jardin du Luxembourg. Na een drankje via de overweldigende Dôme des Invalides, waar Napoleon Bonaparte begraven ligt, door naar de Eiffeltoren. Maar hier een tegenvaller. De toren was gesloten in verband met schilderwerkzaamheden met het oog op de Olympische Spelen. Het plan dan maar aanpassen en door naar de Arc de Triomphe. We hebben daar 1 uur in de rij gestaan om de boog te mogen beklimmen. Maar eenmaal boven was dit absoluut de moeite waard. Wat een schitterend uitzicht en wat een drukte onder je. Op deze rotonde komen 12 avenues samen. Achteraf voor mij het hoogtepunt. 

Reizen naar Parijs: de Eiffeltoren
Reizen naar Parijs: de Eiffeltoren

Dag 3: Eiffeltoren

Dag 3 nog maar eens een poging wagen om op de top van de Eiffeltoren te komen. Deze keer via Jardin de Tuileries en de Place de la Concorde. Het laatste stuk langs de Seine met de bekende brug, Pont Alexandre III. Nu hadden we geluk en konden we na het nodige geduld, van een werkelijk magnifiek uitzicht genieten. Op de weg terug kwamen we langs de Galleries Lafayette, het grote prijzige warenhuis, waar we van de ene in de andere verbazing vielen. Onbetaalbaar! 

Dag 4: terugreis

Dag 4 was de dag van de terugreis. Deze verliep net zo soepel als de heenreis en onderweg waren wij het er al over eens. Dit doen we nog eens op deze manier. Wat een imposante stad. Hoe reis jij naar Parijs? En wat ga je daar doen?

Hallo, ik ben Camiel. Vandaag ben ik de gastblogger bij travelwriter.nl. Een mogelijkheid die ik niet wilde missen om je te overtuigen hoe leuk Parijs is. Op mijn site Seizoenen Blog schrijf ik vaak over onze reiservaring en ook over eten. Lekkere recepten zijn heel veel te vinden bij Dagschotels van Camiel op YouTube. Merci!

Camiel in Parijs
Camiel in Parijs

Meer lezen:

Laat een bericht achter!