Home Europa Originele stedentrips in Italië

Originele stedentrips in Italië

door Travelwriter.nl
Tips voor een stedentrip Assisi

Natuurlijk kun je op stedentrip gaan naar Rome, Florence, Venetië of Milaan, maar er zijn zoveel andere mooie steden! Bekijk eens deze lijst met originele stedentrips in Italië, die de blog Italië Uitgelicht samenstelde.

Een stedentrip Volterra

Een stedentrip Volterra: een van de mooiste stadjes van Toscane

Volterra is misschien wel één van de mooiste stadjes van Toscane, midden in het glooiende Toscaanse landschap. Het centrum bestaat uit kronkelende straatjes, Etruskische stadsmuren en prachtige middeleeuwse gebouwen. En het zou Toscane niet zijn als je er niet ook heerlijk kon eten! De beste tips voor een stedentrip Volterra.

Leestip: Bezienswaardigheden Toscane | Dit zijn de 10 mooiste plekken!

Een stedentrip Bergamo: originele stedentrips in Italië

Een stedentrip Bergamo: Ontdek de schilderachtige straten van Bergamo

De charmante stad Bergamo voelt meer aan als een groot dorp. Zo veel minder massaal en drukbezocht dan het nabijgelegen Milaan. Niet vreemd, want slechts een paar procent van de reizigers die op Bergamo Airport landt, bezoekt ook daadwerkelijk deze stad. De meeste mensen reizen direct door naar het Comomeer of naar de grote mode- en designstad Milaan. Maar gun je jezelf een dag of twee voor een stedentrip Bergamo, dan weet ik zeker dat deze stad een heerlijke indruk op je achterlaat.

Tips voor een stedentrip Assisi

Assisi in Umbrië

Assisi is een van de bekendste stadjes van Umbrië. Het is de stad van de 13e-eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi. Het is een bekende bedevaartsplaats en veel bezoekers komen dan ook voor de schitterende San Francesco basiliek. Maar er is meer te zien en te doen in pelgrimsoord Assisi. Lees alles over Assisi!

Cinque Terre

Alles wat je moet weten over de Cinque Terre

De Cinque Terre zijn 5 fotogenieke dorpjes langs de kustlijn van Ligurië: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Pastel gekleurde huisjes die vanaf de rotsen uitkijken over de turquoise zee. Volgens heel wat mensen vormen de 5 dorpjes en hun omgeving een van de mooiste gebieden in Italië. Iets drukker dan bovenstaande tips, maar ontzettend mooi! Wij vertellen je alles wat je moet weten over de Cinque Terre.

Heb jij nog tips voor originele stedentrips in Italië?

Meer lezen:

Laat een bericht achter!