Home Noord-Amerika Met een zakelijk visum naar Amerika? Dit moet je weten!

Met een zakelijk visum naar Amerika? Dit moet je weten!

door Travelwriter.nl
Grand Canyon National Park

Een zakenreis naar Amerika vraagt om een goede voorbereiding. Om de Verenigde Staten binnen te mogen reizen heb je namelijk een geldig ESTA of visum nodig. Gelukkig kan je deze -ook bij een zakelijke reis- gemakkelijk aanvragen.

Zakelijk ESTA aanvragen

Ga je binnenkort op zakenreis naar Amerika? In veel gevallen is het toegestaan om in Amerika te werken met een elektronisch zakenvisum, een ESTA of Electronic System for Travel Authorization. Dit e-visum is door de Amerikaanse overheid verplicht gesteld voor alle zakelijke- en toeristische reizigers uit Nederland en België naar Amerika. Zo kan je met een zakelijk visum naar Amerika reizen.

Je kan dit zakelijk ESTA voor Amerika aanvragen als je hier bijvoorbeeld leveranciers of klanten gaat bezoeken, naar een beurs of conferentie gaat of een product of dienst levert bij een Amerikaanse klant.

Maar let op! Als je bijvoorbeeld in dienst treedt bij een Amerikaanse organisatie of de Amerikaanse vestiging van een Nederlands bedrijf, voldoet het ESTA niet voor je zakenreis en moet je een visum aanvragen. Dit geldt ook als je langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika wilt verblijven.

ESTA voor Amerika aanvragen

In de meeste gevallen voldoet dus het ESTA. Het is belangrijk om je ESTA voor de Verenigde Staten aan te vragen voordat je in het vliegtuig naar Amerika stapt. Wanneer het ESTA niet is goedgekeurd, mag de vliegtuigmaatschappij je namelijk niet meenemen.

Gelukkig is het aanvragen van de ESTA-reistoestemming voor je zakenreis naar Amerika niet moeilijk. Je kan dit eenvoudig online met het ESTA-formulier aanvragen. Het invullen van het online visumaanvraagformulier kost niet meer dan vijf minuten en betalen kan met iDeal of creditcard. Vaak ontvang je hierna binnen een paar uur al je ESTA en ben je klaar om te vertrekken! Het is echter verstandig de aanvraag al een paar dagen voor vertrek aan te vragen, want het kan in sommige gevallen tot 72 uur duren.

Meerdere business trips naar de USA

Het elektronische ESTA voor een zakenbezoek aan de Verenigde Staten geldig voor meerdere trips naar de USA, tenzij je paspoort eerder verloopt. In die periode kun je onbeperkt zakelijk en privé naar Amerika reizen. Wel mag iedere reis maximaal 90 dagen duren. Goed om te weten is dat je paspoort gedurende je hele zakenreis geldig moet zijn. Ook moet je al een retourvlucht geboekt hebben als je het land binnenkomt.

Ben jij al ooit met een zakelijk ESTA of een zakelijk visum naar Amerika gereisd?

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Meer lezen:

1 comment

Jenny 8 maart 2019 - 22:46

Mijn vriend moet een visum voor de VS aanvragen omdat we in Iran zijn geweest. Gelukkig is zijn visum lekker lang geldig en is ie voorlopig van het gedoe af.

(Ik heb geen visum, maar ook geen concrete plannen voor de VS.)

Reply

Laat een bericht achter!