Home Noord-AmerikaCalifornië 5 nationale parken die je bezocht moet hebben in Californië

5 nationale parken die je bezocht moet hebben in Californië

door Travelwriter.nl
Death Valley National Park in Californië

Reis je door het westen van de Verenigde Staten en houd je van natuur? Dan zijn deze nationale parken in Californië een must-see. Hier bewonder je de oudste bomen ter wereld, hike je door vulkanische formaties of bevind je je op een van de heetste plekken op aarde. Van Death Valley tot Yosemite National Park: deze nationale parken raad ik je aan.

Yosemite National Park

Het indrukwekkende Yosemite National Park ligt in de bergen van de Sierra Nevada, in het oosten van Californië en op zo’n drie uur rijden vanaf San Francisco. Het nationale park is beroemd om de watervallen, de gigantische sequoia’s en zijn prachtige weiden. Bekend zijn de Lower Yosemite Fall, Half Dome, El Capitan Meadow… en vanaf Glacier Point heb je een prachtig uitzicht over het park. Er is zoveel te zien dat je het park in principe in ieder seizoen kan bezoeken. Elk seizoen heeft weer zijn eigen charme.

Joshua Tree National Park

Het landschap van Joshua Tree National Park bestaat uit ruige bergen en een verscheidenheid aan planten en dieren. Maar waar het park echt bekend om is – en waar het naar vernoemd is – is de aanwezigheid van de Joshua Trees. Een fijn park om te kamperen en hiken. Bezoek zeker Skull Rock, Keys View, Black Rock Canyon, Cottonwood Spring Oasis en Wonderland of Rocks.

Pinnacles National Park

Denk ook eens aan het onbekende Pinnacles National Park in Californië.

Lassen Volcanic National Park

Misschien minder bekend, maar net zo’n uniek nationaal park in Californië is het Lassen Volcanic National Park. Het landschap is bijna helemaal door vulkanische activiteit gevormd. Van kleine meren tot naar zwavel ruikende modderpoelen – je vindt deze met name bij Bumpass Hell. Beklim Lassen Peak, voor een prachtig uitzicht op de Devastated Area, of wandel de trail bij Manzanita Lake voor mooie uitzichten op de vulkanische formaties. Of rijd de onverharde weg naar Butte Lake in de noordoosthoek van Lassen Volcanic National Park.

Butte Lake in Lassen Volcanic National Park, Californië.

Tip: op de website van National Park Service ontdek je alle nationale parken in Amerika.

Sequoia National Park

Het Sequoia National Park is vernoemd naar de gigantische Sequoia-bomen die hier te bewonderen zijn. In het park vind je namelijk de grootste bomen ter wereld. Net zo indrukwekkend zijn de enorme bergen, diepe canyons en donkere grotten. Het Sequoia National Park is een aanrader voor van liefhebbers van rotsklimmen, of voor wandelaars. De gebieden die het meest bezocht worden in dit nationale park zijn de sequoiabossen Giant Forest en Grant Grove, de Crystal Cave en het Kings Canyon ravijn.

Death Valley National Park

Death Valley National Park is een van de grootste nationale parken in de VS. Het park bestaat uit zandduinen, uitgestrekte valleien en zoutvlaktes. Je kijkt er je ogen uit. De vallei wordt omringd door hoge bergtoppen die vaak met sneeuw zijn bedekt. Bij Zabriskie Point kan je de kleurrijke rotsen in het woestijnlandschap zien. Andere must-sees zijn de Golden Canyon, Artist’s Drive, Mesquite Flat Sand Dunes, de Badwater zoutvlakte en Darwin Falls. In de zomer lopen de temperaturen hier op tot ver boven de vijftig graden, maar wist je dat Death Valley ook in de winter goed te bezoeken is?

Denk aan je ESTA

Welk park je ook bezoekt in Californië, voor je naar Amerika reist heb je nog wel een paar belangrijke dingen te regelen. Denk bijvoorbeeld aan de ESTA aanvragen, die je op tijd moet regelen voor iedereen naar Amerika reist. Een ESTA USA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Het is verplicht, dus zorg dat je dit voor je vertrek in orde hebt, maar gelukkig gaat het aanvragen van de ESTA met een paar muisklikken. En dan mag je maar liefst 90 dagen de tijd nemen om de mooiste nationale parken in Noord-Amerika te gaan verkennen. Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan de video.

Ken jij nog meer nationale parken die je bezocht moet hebben in Californië, of in een andere staat?

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Meer lezen:

5 comments

Linda 1 februari 2019 - 18:40

Het Lassen Volcanic National Park kende ik helemaal niet, dus leuk om die in het lijstje te zien. Het ziet er prachtig uit namelijk 🙂 wij willen misschien naar dit deel van Amerika tijdens onze wereldreis, dus dit komt echt van pas. Yosemite en Death Valley lijken mij ook echt heel mooi

Reply
Evelyn 2 februari 2019 - 12:10

Vette bestemmingen hoor! Ik ben naar Yosemite en Joshua geweest! De rest staat zeker nog op de bucketlist!

Reply
Daisy 3 februari 2019 - 11:43

Om de één of andere reden voel ik me totaal niet aangetrokken tot Amerika. Maar als ik dan weer lees over die prachtige nationale parken, dan weet ik dat ik toch echt een keer moet gaan. Balen alleen dat ik er niet meer zo makkelijk van af kom met een ESTA. Ik ben in Iran geweest en moet dus een visum aanvragen. Haha!

Reply
Janet | thatonetime 5 februari 2019 - 21:55

Wij hebben eigenlijk alles van je lijstje bezocht tijdens onze rondreis door Amerika, behalve Lassen Volcanic National Park. Het was ons eerste bezoek aan Amerika en ben echt verkocht. Ik was zo onder de indruk van alle natuurpracht!

Reply
Marcella 8 februari 2019 - 18:14

Death Valley, Lassen & Joshua Tree hebben wij niet bezocht. Ondanks dat we in West-Amerika al 5 weken rondgereisd hebben, is er voor ons nog een hoop moois te ontdekken!

Reply

Laat een bericht achter!