Home Cultuur Win jij een mooie reis naar Carcassone, Frankrijk?

Win jij een mooie reis naar Carcassone, Frankrijk?

door Travelwriter.nl
Carcassone in Frankrijk

Ken jij de Camargue al? Dit moerasgebied in de Zuid-Franse Rhônedelta ligt aan de Middellandse Zee. De natuur is hier prachtig! In de moerassen en op de grote zoutvlakten leven grijswitte Camargue paarden en roze flamingo’s. Een waar paradijsje. En dan heb ik het nog niet eens over de mooie vestingstad Carcassone. Heb jij deze plek altijd al eens willen ontdekken? Lees dan snel verder over deze winactie van Yelloh! Village*.

Camargue

De Camargue is een beschermd natuurgebied in het zuiden van Frankrijk, in de Rhônedelta. Je kent het gebied misschien al van de grijswitte Camargue paarden, de zwarte stieren en de roze flamingo’s die hier in het wild leven. Het moerasgebied met haar meren en lagunen is prachtig om te ontdekken.

Wil je de flamingo’s graag een keer zien? Er wordt geschat dat er zo’n 20.000 paartjes in dit natuurgebied leven. Je kunt ze overal vinden in de Camargue, maar de beste plek om ze te spotten is het Le Parc Ornithologique de Pont de Gau.

Roze flamingo's in de Camargue, Frankrijk

Steden in de Camargue

De grote stad Arles ligt ten noorden van de Camargue en is een ideale uitvalsbasis om het natuurgebied te bezoeken. De stad is natuurlijk bekend vanwege Vincent van Gogh die er in 1888 en 1889 tijdelijk woonde en er enkele van zijn bekendste schilderijen maakte. Maar er is veel meer te ontdekken. Vergeet ook Saintes-Maries-de-la-Mer niet, helemaal in het zuiden van de Camargue. Het is hier fijn struinen door de kleine straatjes, naar de haven en de kerk Notre-Dame-de-la-Mer. Beklim de toren van de kerk om van het schitterende uitzicht te genieten.

Het stadje Salin-de-Giraud staat zoals de naam al doet vermoeden, bekend om de productie van zout. In de Camargue zul je heel wat zoutvlaktes tegenkomen, dit is bijzonder om te zien. Het water in het gebied verdampt in de zon en het sel de mer blijft achter. De uitgestrekte witte zoutvelden steken sterk af tegen de bakstenen huizen van Salin-de-Giraud. Er wordt nog steeds zout gewonnen!

Carcassone

De vestingstad Carcassonne is de hoofdstad van het departement Aude en ligt zo’n 90 kilometer ten zuidoosten van Toulouse. Wanneer je naar Carcassonne rijdt zie je de enorme vesting met haar vele torens al boven de omgeving uitsteken. De middeleeuwse stad is prachtig om een middagje rond te struinen. De oude versterkte stad of Cité ligt op de rechteroever van de rivier de Aude. Het is de grootste vesting van Europa. Bezoek vooral ook de Basiliek St Nazaire en het kasteel.

Carcassone in Frankrijk

Win een verblijf in Frankrijk met Yelloh! Village

De winactie van Yelloh! Village is niet mis. Je kunt een verblijf van 3 nachten in Frankrijk winnen. De winnaar mag onder andere genieten van een:

  • Een verblijf van 3 nachten op Domaine d’Arnauteille* voor 2 personen, van 16 tot 19 juli 2022
  • Een vlucht naar Toulouse vanaf Parijs, Nantes, Nice, Lyon, Straatsburg of Brussel
  • Een huurauto voor het traject tussen Toulouse en de camping en ook voor de volledige duur van het verblijf
  • Een VIP-pakket met bedlinnen, handdoeken en gratis wifi

Klinkt ze reis naar Carcassone goed? Neem dan snel via deze link deel aan de winactie!* Goed om te weten: je kunt deelnemen tot 30 mei 2022!

Domaine d’Arnauteille, Carcassonne, Aude

En die 3 nachten op Domaine d’Arnauteille voor 2 personen, wat kun je je hierbij voorstellen? Yelloh! Village Domaine d’Arnauteille ligt in het zuiden van Frankrijk, op slechts 15 minuten van Carcassonne en het Canal du Midi. De perfecte plek om te genieten van goed weer én van de panorama’s over de Corbières, de Montagne Noire en de Pyreneeën.

Je kunt zelf kiezen of je de dagen doorbrengt in het waterpark met bubbelbaden, glijbanen, binnenzwembad en solarium, of dat je liever de ongerepte natuur opzoekt. De camping is namelijk de perfecte uitvalsbasis om te gaan wandelen, mountainbiken of paardrijden. En nu je hier bent mag een bezoek aan de stad Carcassonne natuurlijk niet ontbreken. Er is genoeg te doen tijdens jouw kampeervakantie in de Aude!

* Disclaimer: deze winactie is opgezet in samenwerking met YellohVillage!

Meer lezen:

Laat een bericht achter!