Home Cultuur 4 Essentiële Tips voor jouw vakantie in Spanje

4 Essentiële Tips voor jouw vakantie in Spanje

door Travelwriter.nl
Barcelona La Rambla

Of je nu voor het eerst Spanje bezoekt of al vele malen dit prachtige land hebt bezocht, het kan uiteraard geen kwaad om goed voorbereid om reis te gaan. Spanje is een van de favoriete reisplekken in Europa en heeft een unieke cultuur. Ben je van plan om nog even na te zomeren? Dan is Spanje de perfecte bestemming! Deze lijst met reistips zal je helpen om van jouw trip een onvergetelijke reis te maken. Lees dus snel verder. 

1. Zin in een feestje? Onderzoek de Spaanse festivals en feestdagen 

In Spanje zijn ze gewend om regelmatig een goed feestje te houden. Sterker nog, de Spanjaarden leven voor festivals en feestdagen, en ze kennen er veel meer dan wij in Nederland! Ben je zelf ook op zoek naar een fuif? Dan is het handig om van tevoren op de hoogte te zijn van de bekende feestdagen en festivals, zodat je van dag tot dag kunt bekijken voordat je jouw reis naar Spanje plant. 

Spaanse tapas pintxos

2. Reistips voor een lunch en avondeten in Spanje

In Spanje zijn ze iets andere tijden voor hun maaltijden gewend dan wij in Nederland. Over het algemeen wordt de lunch laat genomen en warm gegeten. In plaats van ’s middags rond twaalven te lunchen, eten de Spanjaarden rond 14.00 uur. Hetzelfde geldt voor het avondeten, want de meeste Spanjaarden eten pas rond 21.00 uur. Het diner wordt meestal geserveerd met een lichte maaltijd zoals tapas, onder het genot van een glas rode wijn. Wil je eten volgens de gewoonlijke Nederlandse tijdstippen, dan is de kans groot dat je van een koude kermis zult terugkomen, helemaal als je je vakantie wilt vieren in de dorpjes en kleinere steden. Zorg er dus voor dat je van tevoren jouw eettijden anticipeert en alvast boodschappen doet voor de lekkere trek! 

3. Toerisme buiten het seizoen

Als je van plan bent om Spanje in de zomer te bezoeken, dan kan dit nogal een uitdaging zijn omdat het erg warm kan zijn, vooral in het zuiden waar de temperatuur gemakkelijk kan oplopen tot 40°C. Als je Spanje wilt bezoeken met meer aangename weersomstandigheden, dan is het laagseizoen de beste tijd om het land te bezoeken. Helemaal als je een stedentrip wilt doen, is het laagseizoen de beste tijd om steden zoals Madrid te bezoeken, omdat er dan geen mensenmassa’s zijn en je vaak goedkope vluchten en accommodatie kunt vinden. Kortom, als je van een rustigere sfeer houdt, is dit de perfecte tijd om Spanje te bezoeken!

Reistips Spanje: Madrid, Spanje

4. Het vinden van de perfecte accommodatie 

Of je nu op zoek bent naar een groepsverblijf of een gezellig appartement voor een koppel, dan is het slim om van tevoren te boeken. In Spanje heb je een ruime keuze uit hotels, landhuizen, exclusieve accommodaties, toeristische appartementen, hostels, campings en groepsaccommodatie Spanje. Wil je direct boeken, neem dan eens een kijkje op Groepen.nl. Daar zijn alle accommodaties ingedeeld op basis van hun diensten en kenmerken!

Disclaimer: dit artikel over reistips Spanje betreft een samenwerking

Meer lezen:

Laat een bericht achter!