Home Reisblogs Zonder alcohol op vakantie?

Zonder alcohol op vakantie?

Dit zijn de verfrissende voordelen!

door Travelwriter.nl
Zonder alcohol op vakantie

Denk je aan vakantie, dan denk je waarschijnlijk aan ontspanning, avontuur en nieuwe plekken bezoeken. Waarschijnlijk denk je ook aan wijntjes drinken op een terras, of aan genieten van kleurrijke cocktails op het strand. Maar weet je hoeveel voordelen een alcoholvrije vakantie kan hebben? In dit artikel delen we de positieve effecten van geen alcohol drinken op vakantie.

Een biertje of wijntje op zijn tijd kan weinig kwaad (alles met mate natuurlijk, en geen alcohol is altijd beter), maar wat als dat ene drankje er keer op keer eentje teveel wordt? Er hoeft niet altijd sprake te zijn van een alcoholverslaving*, maar te veel drinken is gewoon niet goed voor je. En zeker op reis is het verleidelijk om toch dat extra drankje te drinken. Je kunt de volgende dag lekker uitslapen. Terwijl zonder alcohol op vakantie gaan toch echt meer voordelen dan nadelen heeft.

Vol energie

Tijdens een vakantie wil je graag veel uit je tijd halen en alles ontdekken wat een bestemming te bieden heeft. Alcohol kan echter een negatieve invloed hebben op je energieniveau. Na dat avondje doorzakken op het terras heb je ‘s ochtends weinig energie meer. Terwijl je lekker fit en vol energie op pad had kunnen gaan, als je de avond ervoor geen alcohol had gedronken.

Frisse Herinneringen

En waarom ga je eigenlijk op vakantie? Ook om nieuwe herinneringen te maken, toch? Helaas kan (overmatige) alcoholconsumptie er ook voor zorgen dat je herinneringen een beetje wazig worden. Zonde van al die mooie momenten. Een alcoholvrije vakantie zorgt er misschien dus wel voor dat je mooiere herinneringen aan je vakantie over houdt.

En mooie ervaringen

Genieten van nieuwe ervaringen en activiteiten hoort ook bij elke vakantie. Door nuchter te blijven, kun je authentiekere ervaringen opdoen die je anders misschien zou missen. Dat je ’s ochtends vroeg nog lekker fit bent en bijvoorbeeld de zonsopkomst mee kunt maken. Of dat je in plaats van iedere middag met een wijntje op de bank hangen, je een dorp kunt bezoeken, een mooie wandeling kan maken, bijvoorbeeld.

Bier drinken op reis. Zonder alcohol op vakantie?

Tja… het is gewoon gezonder

Alcohol heeft negatieve effecten op de gezondheid, daar kunnen we niet omheen. En een vakantie is juist een moment om weer helemaal op te laden en te zorgen voor je welzijn. Door alcohol achterwege te laten, geef je je lichaam de kans om te herstellen van je drukke (werk)leven en te profiteren van een betere gezondheid tijdens na je vakantie. En tijdens je vakantie ben je zonder alcohol ook extra fit, een goede reden om een keer een fiets te huren of je bestemming hardlopend te ontdekken. Kom je ook nog eens extra fit terug van je reis.

Geldbesparing

Een vakantie kan behoorlijk prijzig zijn, en alcoholische dranken kunnen een aanzienlijk deel van je uitgaven innemen. Die cocktails op het terras of in een restaurant zijn natuurlijk behoorlijk aan de prijs. Door geen alcohol te drinken, bespaar je flink wat geld. En dat kun je dan weer besteden aan een lekker etentje of een leuke activiteit.

Ga jij ook zonder alcohol op vakantie?

Alcohol wordt vaak gezien als iets dat bij vakantie hoort. Maar toch is het de moeite waard om na te denken of je dat echt wilt. Alcohol brengt ook veel negatieve dingen met zich mee. En in deze blog heb je kunnen lezen dat kiezen voor een alcoholvrije vakantie je reiservaring op vele manieren kan verrijken. Het stelt je in staat om volledig te genieten van elk moment. Ga jij ook graag zonder alcohol op vakantie, maar lukt dat je niet zelf? Dan is hulp bij alcoholisme* vragen echt niet erg!

* Dit artikel betreft een samenwerking

Meer lezen: