Home Reistips Zet jij al in op crypto om je volgende reis bij elkaar te sparen?

Zet jij al in op crypto om je volgende reis bij elkaar te sparen?

door Travelwriter.nl
Sparen voor je reis met Crypto Bitcoin

Herken je dit? Het wensenlijstje van reizen die je echt wilt maken is vaak groter dan je budget. Tenminste, dat is bij mij vaak zo. Dan is het fijn om op verschillende manieren te sparen voor toekomstige reizen. Zo kun je sneller een mooie reis of bestemming op je wensenlijst afvinken. Heb jij er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om passief geld te verdienen door te investeren in crypto én dit natuurlijk te gebruiken voor je volgende reis?

Investeren in Bitcoin

Sparen voor je volgende reis is altijd een goed plan. Dit vergroot de voorpret, je bent namelijk heel bewust bezig met het toeleven naar je reis. En als je op tijd begint kun je een aardig zakcentje bij elkaar sparen. Nu kun je gewoon geld op een spaarrekening zetten, maar ik vond het altijd al interessant om ook te investeren in crypto. De laatste tijd heb ik me hier verder in verdiept. Want hoe fijn zou het zijn om passief geld te verdienen door te investeren in crypto? Het rendement wat je behaalt kun je dan gebruiken voor je volgende reis.

Veilig sparen

Allereerst een waarschuwing. Je moet natuurlijk nooit geld inleggen wat je eigenlijk niet kunt missen. Je moet ook nooit al je geld investeren in crypto. De prijzen op de cryptomarkt schommelen continu, dus je kunt ook geld kwijtraken. Maar als je je goed inleest en het advies van experts volgt, kun je er ook een fijne winst uit halen. Zorg dan wel dat je alleen in zee gaat met betrouwbare partijen. Liefst die in Nederland gevestigd zijn. Want geld dat je op een spaarrekening hebt staan, is gedekt door het depositogarantiestelsel. Geld dat je in een cryptobeurs hebt staan, niet.

Wil je zelf Bitcoin kopen dan is Bitcoin meester een fijn punt om je crypto-carrière te starten. Bitcoin Meester helpt je om met iDEAL euro’s om te zetten naar Bitcoin, en om deze bij te schrijven op een beheerde Bitcoin wallet. Bitcoin Meester werkt dus eigenlijk als wisselkantoor. Heel fijn om te weten: Bitcoin Meester is officieel geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij de Nederlandsche Bank (DNB).

Litebit

Zelf ben ik ook een tijdje geleden in de cryptowereld gestapt. Ik dacht er al een tijdje over na, maar mijn gebrek aan kennis over Crypto hield me steeds tegen. Tot ik veel positieve reviews las over LiteBit. LiteBit is een Nederlands cryptobedrijf dat al een paar jaar meedraait. Het platform werkt met een app. In de ingebouwde Bitcoin Wallet kun je heel makkelijk en veilig digitale valuta kopen en verkopen. Ook LiteBit beschikt trouwens over een officiële registratie van DNB. Zo weet je dat je veilig geld over kunt maken én dat je geld ook veilig in beheer is.

Zelf ben ik pas kort bezig en voor ik grote bedragen inleg wil ik eerst wat meer weten over handelen in crypto. (Sowieso moet je nooit zomaar ergens geld inleggen zonder je goed ingelezen te hebben!) Maar langzaam leer ik er meer over en begin ik het leuk te vinden om na te denken in welke crypto ik het beste kan investeren. De winst is dan ook nog niet heel groot, maar de eerste euro’s heb ik er alweer mee verdiend. Voor welke reis zal ik als eerste gaan sparen?

Disclaimer: deze blog betreft een samenwerking

Meer lezen: