Home Noord-AmerikaArizona Wonderlijk Williams, Arizona, de poort naar de Grand Canyon

Wonderlijk Williams, Arizona, de poort naar de Grand Canyon

door Travelwriter.nl
Williams, Arizona. Grand Canyon Railroad

Williams, Arizona, is een typisch Amerikaans stadje dat bekend staat als de “Gateway to the Grand Canyon”. Op nog geen uur afstand van het indrukwekkende Grand Canyon National Park is het de ideale plek om van de route 66, die dwars door de stad loopt, af te wijken, een ontbijt te bestellen in een Route 66 café, wat souvenirs te kopen, door de stad te struinen en je weg te vervolgen naar de Canyon.

Williams, Arizona

De gebouwen in Williams hebben platte daken. De winkels hebben pittoreske etalages die vol liggen met handgemaakte leren laarzen, benodigdheden voor de jacht of Route 66 memorabilia. Vanuit de stad vertrekt een nostalgische trein die je naar Grand Canyon Village brengt. De inwoners zelf rijden zonder uitzondering in grote trucks. De bestuurders komen ’s avonds samen in de diners, waar de porties enorm zijn en de serveersters vriendelijk.

Williams. Route 66 gift shop

Vernoemd naar William “Old Bill” Williams ligt het stadje aan de voet van de Bill Williams Mountain, in een van de grootste Ponderosa Pine Forests ter wereld. De Grand Canyon Railroad neemt je mee naar Grand Canyon Village en biedt je een spectaculaire eerste blik op de canyon. Maar wil je eerst Williams ontdekken dan zijn er tal van herbergen, motels, restaurants en typische gas stations.

De schoonheid van een klein stadje op een berghelling. Een gezellige drukte in de zomer, bijna uitgestorven in de winter. Uitgezonderd wat jagers die de hele dag door de bossen hebben gedwaald, hun geweer nog op de rug. Pick up trucks die door de straten rijden, iedere honderd meter stilstaand voor een stopbord. Met op de achtergrond indrukwekkende bergen. Williams en Arizona, de moeite waard om terug te komen en echt te verkennen!

Overnachting tips bij de Grand CanyonRed Garter Bed & Bakery * langs Route 66 is gevestigd in een gerestaureerde saloon annex bordeel uit 1897 en ook hotel Trapper’s Rendezvous * aan 1019 North Airport Road, midden in het historische plaatsje Williams, voelt aan als de oude Western tijd. Tip: hier overnacht je écht dichtbij de Grand Canyon.

* Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, travelwriter.nl een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!