Home Reisblog Werken en reizen. Blij met mijn baan!

Werken en reizen. Blij met mijn baan!

door Aniek
Bij Musée Toulouse-Lautrec, een museum in Albi in zuid-Frankrijk

Werken en reizen. Blij met mijn baan!

Reizen en werken, het lijkt voor velen een ideale combinatie. En het is het ook! Maar wel wanneer je een leuke baan hebt waar je blij mee bent. Voor mij is het de ideale combinatie, werken als online marketeer en hierbij zoveel mogelijk reizen voor mijn blog.

Van kunsthistorica naar social media specialist

Lang geleden studeerde ik Renaissance Studies, aan de Universiteit Utrecht. Een multidisciplinaire studie, met vooral veel vakken op het gebied van kunstgeschiedenis en literatuur. Ik specialiseerde me in de Italiaanse Renaissance en liep vervolgens mijn droomstage bij de Uffizi in Florence.

Hier begon ik ook met bloggen. Over de stad Florence, mijn reizen door Italië, over de kunst en cultuur. Ik bouwde mijn blog Italië Uitgelicht op, met alles wat erbij kwam kijken. Een WordPress website bouwen, social media opzetten, nieuwsbrieven versturen, je eigen ICT-afdeling zijn wanneer je blog ineens offline is. (en ja, dat gebeurt dus meestal wanneer je op reis bent, met slecht internet) Al snel volgde mijn tweede blog travelwriter.nl, zodat ik ook over niet-Italiaanse bestemmingen kon schrijven.

Was mijn blog ook mijn baan? Nee. Steeds meer bloggers stoppen met werken in loondienst en besluiten digital nomad te worden. Toch wil ik dit niet. Afgezien van het feit dat het ontzettend moeilijk is om met een blog een goed inkomen te verdienen, blijven mijn blogs mijn hobby. Een ontzettend tijdrovende hobby, dat wel, maar ik schrijf omdat ik het leuk vind een reisblog te hebben, ik hierdoor op mooie plaatsen kom en mensen laat zien hoe mooi de wereld is.

Wel heb ik dankzij mijn blogs veel van mijn banen gekregen. Met een master in de kunstgeschiedenis en literatuur is het lastig een baan te vinden – hoe interessant de studie ook is. Maar via mijn blog had ik inmiddels veel geleerd. Hoe bouw je een website, hoe trek je bezoekers en stuur je hen interessante nieuwsbrieven.

Blij met mijn baan

Bij toeval stroomde ik dankzij mijn blog door in een super interessante baan als social media specialist bij bol.com en startte mijn carrière in de online marketing. Nu werk ik vaak als interimmer, wat betekent dat ik tijdelijk een functie opvul. Zo maak ik kennis met ontzettend leuke bedrijven, van marketingbureaus, tot grote spelers als bol.com en de ANWB.

En het mooiste is, tussen twee tijdelijk contracten in kan je perfect een langere reis plannen. En zo had ik dit jaar een paar ontzettend leuke functies, maar reisde ik ook naar Israël, Andorra, de USA, Turkije, en vorige maand nog naar Italië en Frankrijk …. Ja, ik word blij van de combinatie werken en reizen!

Wil jij ook blijer worden met je baan? Kijk op de website van Unique.

Dit artikel betreft een samenwerking. Alle tips en meningen die ik hier deel zijn uiteraard van mijzelf.

16 comments

Meer lezen:

16 comments

Linda 7 november 2017 - 17:31

Fijn dat je dat zo kan combineren! Ik heb altijd te weinig vakantiedagen om te reizen 🙂

Reply
Yvonne 17 november 2017 - 23:41

Wat leuk om zo wat meer over jouw leven te weten te komen, ik wist dit niet. En wat super dat je door je blog een baan vond die zo goed bij je past en die ervoor zorgt dat je veel kan reizen. Goed gedaan!!

Reply
Sanne 18 november 2017 - 15:21

En zo is het maar net! Een blog hebben is voor opdrachtgevers een groot pre. Ze zien dat je leergierig bent en ook discipline hebt om zo iets op te zetten en in de lucht te houden. Dat zegt dan nog meer dan over je dan een specifiek diploma 🙂

Reply
Cindy 27 november 2017 - 11:09

Zo tof dat je blog je zoveel doorgroeimogelijkheden heeft gegeven! Ik blijf er bij, school is soms gewoon tijdvulling want het echte leren gebeurt door zelf te testen en te doen

Reply
Leon - Puddifoots 27 november 2017 - 11:26

Cool! Law of attraction is ook heel tof!

Reply
Laura 27 november 2017 - 12:32

Wat super gaaf zeg! Lijkt me ook wel super om allemaal te doen. Je hebt er zeker geluk mee! Leuk om over te lezen.

Reply
Amelie 27 november 2017 - 15:57

Zo tof dat je zoveel kan reizen.

Reply
Patricia 27 november 2017 - 18:47

Het klinkt alsof je het inmiddels goed voor elkaar bent en gelukkig bent met wat je doet en dat is uiteindelijk toch wel het aller belangrijkste!

Reply
Malou 27 november 2017 - 19:12

Gaaf zeg! En ik kan me voorstellen dat je een hele leuke baan hebt 🙂

Reply
Sherry 27 november 2017 - 20:19

Wat een leuke baan meid. Van harte en moge veel goeds op je pad komen ;).

Reply
Nathalie - Volgmama 28 november 2017 - 12:23

Je hebt een droombaan! Wat heerlijk zeg dat het zo kan.

Reply
Carolien 7 december 2017 - 21:24

Ik ben ook blij met de combinatie werken en reizen. Doordat ik parttime werk heb ik genoeg vrije tijd over om te reizen en met mijn blog verdien ik een klein centje bij én krijg ik kansen om meer van de wereld te zien. Vooral dat laaste word ik blij van! Geld maakt niet gelukkig, mooie (nieuwe) landschappen, wandelen, mensen ontmoeten en lekker eten wel 🙂 Zo te lezen heb je het ook goed voor elkaar met je interim jobs. Digital Nomad zijn is ook niks voor mij..

Reply
Diana 15 december 2017 - 22:08

Zelf heb ik ook die combinatie. Mijn blog is eigenlijk een parttime baan naast mijn andere baan. Eigenlijk zie ik dit niet als baan maar als mijn passie. Zelf heb ik wel lang getwijfeld om niet als digital Nomad door te gaan. Maar nu steeds meer ben ik blij dat ik toch mijn baan nog heb en mijn blog. Beste combinatie op dit moment.

Reply
Marcella 15 december 2017 - 23:52

Ik vind de combinatie werken en reizen ook erg fijn. Al zou ik best willen werken in de reisbranche, maar dan in een marketing/communicatie functie. Maar dat is in omgeving Groningen lastig. Succes met het zoeken van een nieuwe baan!

Reply
Femke 24 januari 2018 - 16:06

Reizen voor je blog is fantastisch, maar de afwisseling en de combinatie lijkt ook mij perfect!

Reply
Jessie 24 januari 2018 - 21:46

Mooi hoe je dit voor jezelf hebt gecreëerd. Chapeau!

Reply

Laat een bericht achter!