Home Reisblogs Wereldse kleuren: haal de mooiste kleuren van jouw reis in huis!

Wereldse kleuren: haal de mooiste kleuren van jouw reis in huis!

door Travelwriter.nl
Een wadi in Oman

Ken je dat gevoel wanneer reizen je zo inspireert dat je de sfeer en emoties van die bijzondere plek graag thuis wilt vasthouden? Soms koop je een souvenir als herinnering, maar er is nog een prachtige manier om de herinneringen aan je reis levend te houden: de kleuren die je tijdens je reizen hebt gezien, integreren in je interieur. Op een subtiele manier kun je steeds weer terugkeren naar die prachtige plekken terwijl je gewoon in je eigen huis bent. 

Breng verre oorden tot leven in jouw woonkamer

Denk je bij sommige bestemmingen niet meteen terug aan de betoverende kleuren? Voor mij roept Oman bijvoorbeeld het warme geel op van de uitgestrekte woestijnen, het frisse wit van de steden en de serene groene tinten van de wadi’s. En bij Toscane denk ik aan de goudgele zonnebloemen, het grijsgroen van de olijfbomen en het azuurblauw van de zee. Elk van deze kleuren heeft een speciale betekenis voor mij. Door ze in mijn huis te laten terugkomen, kan ik het gevoel van mijn reis nog langer koesteren. Misschien is het weer eens tijd om de muren van mijn huis een kleurrijk tintje te geven! In deze blog leg ik je uit hoe jij de kleuren van jouw mooiste reizen ook kunt integreren in je huis.

Kleurenpalet van jouw favoriete reisbestemming

Selecteer als eerste een kleurenpalet dat overeenkomt met de kleuren die je tijdens je reizen hebt gezien. Als je bijvoorbeeld geïnspireerd bent door de aardse tonen van een woestijnlandschap, kun je kiezen voor warme tinten zoals zand, terracotta en diepbruin. Als je verliefd bent geworden op de levendige kleuren van een tropisch strand, kun je spelen met turquoise, koraalroze en zonnig geel. Een makkelijke manier om een kleurenpalet te maken is om je favoriete vakantiefoto’s erbij te pakken en te kijken welke kleuren steeds terugkeren. In een programma als Canva kun je een moodboard maken.

Breng de kleuren van jouw reis in huis

Kies een accentmuur

Is je hele huis een nieuwe kleur geven een beetje too much? Een gemakkelijke manier om een vleugje reiskleur toe te voegen aan je huis is door een accentmuur te schilderen. Kies voor een goede kwaliteit verf zoals Sigma verf zodat de kleuren echt spreken. Kies een muur in je woonkamer, slaapkamer of studeerkamer als de blikvanger van de kamer. Deze muur kan een van de kleuren uit je gekozen palet bevatten of zelfs een patroon dat doet denken aan elementen die je tijdens je reizen hebt gezien. Denk aan die grafische patronen op Marokkaanse of Siciliaanse tegels. Tip: een matte muurverf zoals Sigma Pearl Clean Matt werkt vaak het beste op een muur.

Decoratieve elementen

Gebruik decoratieve elementen om subtiel de reiskleuren door de ruimte te verspreiden. Kussens, gordijnen, tapijten en kunstwerken zijn geweldige manieren om het kleurenschema te versterken. Kies kussens met opvallende patronen, hang gordijnen op in de gekozen kleur, leg een kleurrijk tapijt op de vloer en hang kunstwerken op die de sfeer van je favoriete reisbestemming vangen. Tweedehands meubels in de kleuren van jouw kleurenpalet schilderen geeft trouwensook een hele mooie touch.

Zonnebloemen in Toscane Italie

Persoonlijke souvenirs

Ten slotte kun je je reiservaringen letterlijk in je interieur opnemen door persoonlijke souvenirs tentoon te stellen. Dit kunnen foto’s zijn van je reizen (waarover ik in een volgende blog meer vertel), kunstvoorwerpen of zelfs stoffen en textiel die je tijdens je avonturen hebt verzameld. De kussens en plaid op mijn bank zijn bijvoorbeeld gemaakt van Indiase sari’s. Deze items brengen niet alleen je reiskleuren tot leven, maar roepen ook prachtige herinneringen op.

Door kleuren die je tijdens je reizen hebt gezien te implementeren in je huis, creëer je een ruimte die jouw persoonlijke reisverhaal vertelt. Elke keer dat je door je huis loopt, word je door de kleuren van jouw reis herinnerd aan de prachtige plaatsen die je hebt bezocht en de onvergetelijke ervaringen die je hebt opgedaan. Dus neem die verfkwast te hand en schilder reiskleuren op jouw muren!

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking

Meer lezen:

Laat een bericht achter!