Welkom thuis bij Townhouse Design Hotel Maastricht

Stedentrip Maastricht

Hotels onpersoonlijk? Townhouse Design Hotel Maastricht bewijst mij het tegendeel! In december ging ik op zoek naar Winters Maastricht en ik vond een warm welkom bij dit bijzondere hotel. Een kopje soep bij aankomst, een goudvis als gezelschap en bovenal eigenzinnige kamers. Townhouse is een aanrader voor wie houdt van hip design en betaalbaar slapen in Wyck.

Uniek logeren in Maastricht

In de hippe Maastrichtse wijk Wyck ligt dit hotel vlakbij het centraal station en bij de winkelstraten. En direct wordt duidelijk dat design bij Townhouse hoog in het vaandel staat. Designhotels zijn er toch genoeg, zou je zeggen? Het bijzondere is dat dit hippe hotel vooral erg gastvrij is.

Wanneer ik normaal gesproken incheck bij een hotel drop ik mijn spullen in de kamer en ga de stad in. Zo anders is het bij Townhouse. Bij binnenkomst word ik vriendelijk ontvangen en kan ik snel inchecken. Meteen krijg ik een warm kopje soep aangeboden in de woonkamer, het alternatief voor een onpersoonlijke lobby.

Het idee achter het hotel is dat je je er zoveel mogelijk thuis voelt. Daarom staat er op de bar in de woonkamer altijd water voor je klaar, krijg je bij aankomst een kopje soep aangeboden en kan je ‘s avonds een slaapmutsje van het huis inschenken.

Townhouse Design Hotel Maastricht

Een vis als logé bij Townhouse Design Hotel Maastricht

Een goudvis als logé

Ik maak een rondje door het hotel en zie steeds meer leuke details. In de huiskamer plof je neer op heerlijke banken of speel je voor de haard een potje Mens Erger Je Niet. Aan de bar kan je zelf een Gin Tonic maken en op je kamer ligt een stapel boeken voor je klaar zodat je rustig iets kan lezen. Op het bureau staat een mandje met vers fruit én ik zie dat ik van het hotel mijn eigen goudvis als logé heb gekregen!

En over de kamers: volgens Townhouse kom je hier niet overnachten, je logeert in het hotel. En dus krijg je bij alles ook het idee dat je bij vrienden op bezoek bent. De inrichting is huiselijk en warm. Ik plof dan ook snel neer op mijn heerlijke boxspring (de bedden zijn super comfortabel) en kijk mijn kamer rond. De stencil graffiti art op de muren zijn een leuk detail en maken elke kamer uniek. Het enige nadeel dat ik kan ontdekken is het uitzicht. Dat is er niet echt. Gordijnen dicht en de stad in dus!

Townhouse Designhotel: hotel centrum maastricht

Townhouse Designhotel: hotel centrum maastricht

Ik loop vanuit het hotel de stad in. Het Townhouse Hotel Maastricht ligt pal naast het centraal station en je bent direct dichtbij Wyck en de leuke Rechtstraat. Je kan dus ideaal met de trein naar Maastricht gaan, al kan je de auto ook parkeren in de garage van het hotel. (reserveren is wel een aanrader!) Ik ga met mijn vriend naar ons Maastrichtse huisrestaurant Sjiek.

‘s Ochtends ontbijten we bij Townhouse. Je kan de ochtend beginnen met bubbels of kiezen voor een gezond ontbijt. Bijzonder detail is dat je zelf je servies uitkiest uit allerlei unieke en kleurrijke borden. Een goede start van je dag is gegarandeerd, met lekkere yoghurt met vers fruit, broodjes en  croissantjes. Later krijgen we nog een heerlijke smoothie aangeboden. Maastricht roept, maar anders was ik nog even heerlijk in de knusse woonkamer gebleven.

Hierom logeer jij tijdens een citytrip bij Townhouse Maastricht

Wanneer je binnenstapt bij Townhouse Hotel Maastricht voelt het als thuiskomen. Je vindt er geen lobby, maar een woonkamer. Er staat verse soep voor je klaar, je kan gezellig bij een haard gaan zitten of een boek lezen aan de tafels. ‘s Ochtends eet je er je ontbijt met de andere gasten zonder dat je het idee hebt aan een typisch hotelontbijt te zitten. Het hotel weet de gewone dingen tot iets bijzonders te maken.

Wil je juist wat extra’s? Dan kies je voor een luxe High Tea, bestel je een fles prosecco op je kamer of laat je Goudvis je vergezellen op je kamer.

Townhouse is onderdeel van LBG la bergère group die een aantal unieke hotelconcepten heeft in Maastricht en Amsterdam. Naast Townhouse zijn dit Mabi City Centre Hotel, St. Martenslane en het rebelse Kaboom hotel in Maastricht, en Qbic Hotel WTC Amsterdam. Stuk voor stuk eigenzinnige hotels met een flinke dosis fun. Townhouse Hotel Maastricht is een absolute aanrader als je op zoek bent naar een fijn hotel midden in Maastricht.

Townhouse Design Hotel | St. Maartenslaan 5 | 6221 AV Maastricht. Kijk voor meer informatie op de website van Townhouse Design Hotel Maastricht of boek via Booking.com.

* Ik verbleef in Townhouse Hotel Maastricht op uitnodiging van het hotel Uiteraard lees je in deze review mijn eerlijke mening.

Sharing is caring!

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *