Home Cultuur 5x waarom je echt naar Puglia in Italië moet reizen

5x waarom je echt naar Puglia in Italië moet reizen

door Travelwriter.nl
Panoramisch uitzicht over Ostuni in Puglia Italië

Puglia in Italië staat vanaf nu op jouw wensenlijst! Het is een prachtige regio die zich leent voor een mooie roadtrip langs kleine stadjes en door olijfboomgaarden. En dan hebben we het nog niet eens over de helderblauwe zee. Lees in deze blog waarom ook jij écht naar Puglia in Italië moet gaan!

1. Het prachtige Lecce

De stad Lecce staat ook wel bekend als het Florence van het zuiden door de prachtige architectuur in de stad. Hoogtepunt van de barokstijl in Lecce is de Santa Croce basiliek. De gevel is versierd met talloze leeuwen, zeewezens, engelen, schelpen, bloemen en planten. Bezoek ook het Piazza S. Oronzo, op dit plein vind je het Romeinse amfitheater en de stenen pilaar met daarboven een standbeeld van de patroonheilige van de stad, S. Oronzo. Maar je kunt er ook perfect op een terrasje zitten voor een Caffé Leccese of een aperitivo. Meer weten over Puglia? Lees hier de beste tips voor Puglia.

Lecce in Puglia

2. De trulli van Locorotondo of Alberobello

Overal in Puglia vind je de beroemde trulli. Deze fotogenieke huisjes met het puntvormige dak zijn niet te missen als je naar Puglia reist. De hoofdstad van de trulli is Alberobello, maar je vind ze ook volop in Locorotondo (lees hier alles over Locorotondo). De trulli werden gebouwd in een ronde vorm. Door het dak op te bouwen uit cirkels van stenen die tegen elkaar aan duwen, wisten ze een dak te maken dat zichzelf omhoog houdt zónder gebruik van cement.

De trulli van Locorotondo, Puglia in Italië

3. Het bijzondere Castel del Monte

Het Castel del Monte is misschien wel het meest bijzondere bouwwerk van Puglia. Het kasteel ligt op een kleine 20 kilometer van Andria en werd in de 13e eeuw gebouwd in opdracht van keizer Frederik II. Het heeft een uniek geometrisch ontwerp. Want werkelijk alles aan het kasteel is achthoekig! De reden achter dit bijzondere ontwerp blijft een mysterie. Lees alles over het Castel del Monte.

Castel del Monte in Puglia

4. Grotta della Poesia

Ten noorden van kustplaats Otranto vind je de Grotta della Poesia. Een door de zee gevormde inham in de rotsen creëert hier een natuurlijk zwembad met turquoise water. Helaas mag je sinds een aantal jaar niet meer vanaf de rotsen in het water springen, maar het is nog steeds een van de mooiste plekjes in Puglia! Lees hier meer!

Grotta della Poesia Salento regio in Puglia Zuid-Italië

5. Het witte stadje Ostuni

Ostuni wordt ook wel la città bianca genoemd, het witte stadje. Je ziet meteen waarom. De huizen in het historisch centrum zijn allemaal witgekalkt. In Ostuni kun je heerlijk rondstruinen door de wirwar van oude steegjes. Houd je ogen open en ga op zoek naar de mooiste doorkijkjes met zicht op kleine tuinen of juist op de Adriatische zee. Een must-see in het stadje is de Duomo di Ostuni, ofwel de Basilica Cattedrale di Santa Maria Assunta. Hierna neem je even de tijd om de Arco di Scoppa te bewonderen. Ostuni ligt op zo’n 8 kilometer van de Adriatische kust, dus vanuit het stadje kun je perfect op zoek gaan naar een mooi strand. Lees alles over Ostuni.

Panoramisch uitzicht over Ostuni in Puglia Italië

Tip: auto huren in Puglia

Een huurauto is onmisbaar in Puglia, zeker als je deze bezienswaardigheden wilt bezoeken. De regio is uitgestrekt en je kunt niet overal met het openbaar vervoer naartoe. Alleen met een auto kom je makkelijk in alle uithoeken van Puglia. Een auto in Puglia huur je het best bij SunnyCars*. Hier boek je standaard een auto met all-in prijzen: je hebt een ongelimiteerd aantal kilometers en standaard WA-verzekering, schadeverzekering en diefstalverzekering. Én bij Sunny Cars betaal je geen eigen risico. Allerlei nuttige tips vind je in deze blog over auto huren in Puglia.

* Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product koopt of een reis boekt via een van deze links, ontvangt travelwriter.nl een kleine commissie zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!