Home Reistips Waarom je altijd een creditcard mee moet nemen op reis!

Waarom je altijd een creditcard mee moet nemen op reis!

door Travelwriter.nl
Waarom je altijd een creditcard mee moet nemen op reis!

Reizen met een creditcard is ontzettend handig. Sterker nog, ik vind een creditcard op reis onmisbaar. Omdat je bijna overal met een creditcard kan betalen, maar ook omdat het fijner en veiliger is om niet met veel contant geld rond te lopen. En dus neem ik altijd mijn creditcard mee op reis.

Boeken van vliegtickets, huurauto en hotel

Het begint eigenlijk al voor je reis. Steeds vaker kan je alleen nog maar met creditcard* een hotelkamer boeken. Bij het boeken van je vliegtickets zijn er nog steeds veel (buitenlandse) vliegmaatschappijen en vliegticketaanbieders die alleen een creditcard als betaalmethode accepteren. En bij een huurauto is het net zo. Grote kans dat je een creditcard nodig hebt voor de borg van je huurauto, het eigen risico, het betalen van eventuele verkeersboetes en het verhalen van schade.

Snel door de tolpoort

Rijd je nu met je (huur)auto rond, dan heeft je creditcard nog een voordeel. Bij tolpoorten kan je natuurlijk met contant geld betalen, maar vaak kan je met je creditcard een stukje sneller doorrijden. En je hoeft geen kleingeld bij je te hebben. Wel zo fijn.

Het is veiliger

Sowieso is het een groot voordeel dat je met een creditcard minder contant geld bij je hoeft te dragen. Het voelt toch veiliger als je niet met een flink bedrag aan contant geld rondloopt. Hierdoor is het risico lager dat je iets verliest of dat je wordt bestolen. Mocht je creditcard gestolen worden, dan is er maar één telefoontje nodig om deze te blokkeren. Ook bij fraude met je creditcard ben je bij een creditcardmaatschappij vaak goed verzekerd. Ga je shoppen op je vakantiebestemming? Vrijwel al je aankopen met een creditcard zijn 180 dagen verzekerd tegen schade, diefstal en verlies.

Geen zorgen met betalen

Als je verre reizen maakt is de kans groot dat je niet met euro’s kunt betalen. Je kan natuurlijk geld wisselen voor je op reis gaat. Maar het kan wel veel gedoe zijn als je meerdere landen met verschillende valuta’s bezoekt. Ook omdat je moet inschatten hoeveel contant geld je in ieder land nodig hebt. Als je een creditcard bij je hebt, weet je in ieder geval zeker dat je altijd kan betalen. Ook als je betaalpas niet blijkt te werken. Want bij sommige betaalautomaten in het buitenland kan je alleen met een creditcard betalen, en niet met je betaalpas. Vergeet niet om je betaalpas op werelddekking te zetten voor je op reis gaat. Een creditcard is dan een fijne back-up.

Het kan goedkoper zijn

Betaal in een winkel in het buitenland direct met je creditcard of betaalpas. Dit is goedkoper dan geld opnemen en vervolgens contant betalen. Let wel op: neem je geld op met een creditcard, dan gelden er soms hoge transactiekosten. Contant geld opnemen is met een normale betaalpas meestal juist goedkoper. Bekijk voor je op reis gaat wat de tarieven zijn.

Voor noodgevallen

Je hoopt dat het nooit gebeurt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Een ongeluk met de auto en onverwacht naar het ziekenhuis moeten. Of wat als je je vlucht mist en een nieuw ticket moet kopen? Dan is het wel heel fijn om een creditcard bij de hand te hebben zodat je deze onverwachte kosten altijd kan betalen.

Creditcard op reis?

Het is dus duidelijk. Voor mij is een creditcard onmisbaar. Neem jij een creditcard mee op reis?

* Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Meer lezen:

1 comment

Nathalie 10 december 2019 - 12:17

Ik neem altijd een creditcard mee. Fijn idee dat je altijd en overal kan betalen.

Reply

Laat een bericht achter!