UNESCO werelderfgoed

Mijn ultieme doel is om alle UNESCO sites bezocht te hebben én hierover te schrijven. In 1972 heeft UNESCO het Werelderfgoedverdrag opgesteld. Dit verdrag is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties. Want dit erfgoed is niet alleen iets waar we trots op mogen zijn, maar vooral ook zuinig óp moeten zijn.

Van de Grachtengordel van Amsterdam tot aan de Waddenzee, en van de oude stad Ghadames tot aan de Precolumbiaanse stad Chichén Itzá en de heilige berg Athos in Griekenland. Stuk voor stuk cultuurpareltjes. Welk Unesco-Werelderfgoed heb ik bezocht voor travelwriter.nl?

In 2017 staat er op travelwriter.nl iedere maand een ander Nederlands UNESCO Werelderfgoed in the spotlight. Nederland heeft tien door UNESCO erkende werelderfgoederen. Deze zijn stuk voor stuk uniek en vertellen op bijzondere wijze het verhaal van Nederland. Daar mogen we best een beetje trots (en zuinig!) op zijn. Bekijk hier al het UNESCO Werelderfgoed, in Nederland en daarbuiten.

Tip: wil jij ook meer UNESCO Werelderfgoed ontdekken? Lees de blogs, maar bestel ook zeker het boek UNESCO World Heritage Sites!

Nederland:

Azië

Palestina:

Turkije:

Europa:

België:

Duitsland:

Estland:

Italië:

Noord-Amerika

Sharing is caring!