Home Europa Travel wish: Fietsen op Lanzarote

Travel wish: Fietsen op Lanzarote

door Travelwriter.nl
Wielrennen

Voor veel fietsers is het wel een dingetje. In het voorjaar op zoek gaan naar een warmer oord om hier te trainen. Nu reis ik meestal af naar Girona, een prachtige fietsomgeving, maar toch lonken de Canarische Eilanden ook. Fietsen op Lanzarote lijkt mij bijvoorbeeld heerlijk, een actieve manier om het eiland te verkennen.

Fietsen op Lanzarote

Lanzarote is het noordelijkste van de Canarische Eilanden*. Fietsen op Lanzarote wordt steeds populairder. Niet alleen vind je hier zon, zee en strand (en dus ook meer zongarantie dan Girona) de omgeving is ook nog eens prachtig voor een afwisselende en avontuurlijke fietsvakantie. Het overgrote deel van het eiland is net als Tenerife heuvelachtig en de stevige wind die er meestal staat maakt dat je er goed kan trainen. Zo tussen november en mei is het klimaat er perfect om het vulkanische eiland per fiets te verkennen, met zacht weer en weinig neerslag.

Wat mij vooral aanspreekt is het landschap. Vulkanisch, en dus wat rauwer en waarschijnlijk adembenemend. Omdat het eiland niet al te groot is, met een lengte van 58 kilometer en een breedte van 20 kilometer, kan je in een week een flink deel van het eiland verkennen en de verschillende landschappen van Lanzarote doorkruisen.

Afwisselende landschappen

Het eiland kent een groot aantal kleine vulkanen. In Timanfaya National Park is vlak onder de oppervlakte nog steeds vulkanische activiteit. Aan de zuidoostkant van Lanzarote kan je hier fietsen in een uniek vulkanisch landschap, langs vulkaankraters en lavavelden. Of je fietst naar de Salinas de Janubio, dat het grootste zoutwinningsgebied van de Canarische Eilanden is. Net zo mooi lijken mij de Papagayostranden, op het zuidelijkste punt van het eiland. Deze zeven ruige stranden die van elkaar worden gescheiden door vulkaanrotsen.

Het noorden van het eiland is wat kouder en er valt meer neerslag. Hierom blijkt het heuvelachtiger en groener dan de rest van het eiland te zijn. Hier kan je fietsen door een palmvallei of naar uitzichtpunten als Mirador del Rio en Cuevas de los Verdes, een groot grottencomplex.

Lavavelden en kraters, vulkanen, groene valeien en witte stranden. Dat kan toch niet beter? Wie is er al eens op Lanzarote geweest en heeft goede tips?

* Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Meer lezen:

10 comments

Diana 19 februari 2018 - 20:22

Wow dit smaakt idd naar meer. Ben het helemaal met je eens. Heb serieus zin om nu de fiets te pakken en daar te gaan fietsen. Erg mooi landschap. Die uhm leuke klimmen (niet mijn sterkste kant) en die heerlijke afdalingen.

Reply
anto 19 februari 2018 - 23:02

Ik heb gehoord dat Lanzarote verrassend mooi is en dat het vaak wordt overgeslagen. Jammer want het lijk me prachtig!

Reply
Yvonne 20 februari 2018 - 20:01

Ik kan me voorstellen dat Lanzarote een prima fietseiland is. Wij waren er jaren geleden rond kerst, omdat het ’t droogste en warmste Canarische eiland is rond die tijd, en inderdaad mooie, afwisselende landschappen!

Reply
Jenny 22 februari 2018 - 23:29

Ohhhh, wat een fijne bestemming om te fietsen! Maar dan vooral bergaf 🙂

Reply
Jessica 23 februari 2018 - 13:50

Lanzarote lijkt me inderdaad een heerlijk eiland om te ontdekken. Al ben ik niet zo’n fan van fietsen door de bergen haha, dan liever bergafwaarts beginnen ;p

Reply
Marcel 23 februari 2018 - 17:27

Lanzarote is een fijne plek om te verblijven. Het landschap is erg mooi en ik begrijp heel goed dat je er wilt fietsen.

Reply
Rowan 27 februari 2018 - 10:37

Wat gaaf om Lanzarote met de fiets te ontdekken! Lijkt mij heerlijk want ik ben ik gek op fietsen.

Reply
Maud 4 maart 2018 - 20:33

Fietsen op vakantie lijkt me helemaal niks.. Maar ik moet eerlijk zeggen dat een wintersport mij ook niks leek; en ik vond het heeelemaal geweldig! Lanzarote lijkt me wel een hele toffe plek om per fiets te ontdekken.. Ik heb overigens wel eens met een gids door Barcelona gefietst, maar dat telt zeker niet he!? Hihi. Ik ben benieuwd wanneer deze travel wish uitkomt voor jou!

Reply
Marcella 9 maart 2018 - 13:07

Lanzarote lijkt me sowieso al een geweldig eiland, ik wil er graag eens op ontdekking. Om er te fietsen, daar heb ik nog niet over nagedacht. Lijkt me heel tof!

Reply
Kamiel Deinum 6 maart 2020 - 10:19

Je kunt er inderdaad fantastisch fietsen. Ik ben er afgelopen december geweest. Bovendien zijn er genoeg vlakke gedeeltes. Voor ieder wat wils dus.

Reply

Laat een bericht achter!