Home Europa Scandinavië in de winter: ultiem genieten in de sneeuw

Scandinavië in de winter: ultiem genieten in de sneeuw

door Travelwriter.nl
Scandinavië in de winter | Noord-Noorwegen | Lofoten | Noorwegen winter reizen

De winter is een prachtige periode om af te reizen naar Scandinavië. De knisperende sneeuw, het Noorderlicht dat danst in de lucht en de mogelijkheden om een wintersafari te maken, of te gaan sneeuwschoenwandelen. Ik vertel je waarom Scandinavië in de winter een goed idee is!

Winter in Noord-Noorwegen

Ten noorden van de poolcirkel ligt Noord-Noorwegen. Het gebied strekt zich uit van de Lofoten-eilanden en de stad Tromsø tot het noordelijkste punt van Europa aan de Noordkaap. Ook de eilandengroep Spitsbergen behoort tot het afgelegen gebied. Hier ontdek je de Lofoten of de eilandengroep Vesterålen. Tijdens een RIB-boat safari kun je walvissen, orka’s en zeearenden spotten.  

Rendieren in Noord-Noorwegen

Tip: de mooiste reizen naar het noorden boek je bij Voigt Travel. Check hier de gaafste reizen!

Een avontuurlijke stedentrip Kiruna

Zo’n 150 km boven de noordpoolcirkel vind je het Zweedse stadje Kiruna. Midden in de adembenemende natuur van Zweeds Lapland combineer je de arctische winter met een avontuurlijke stedentrip. Want hier kom je maar voor één ding: prachtige natuur verpakt onder een dikke laag sneeuw! Denk hier elanden bij, een slee die wordt voortgetrokken door husky’s, een bezoek aan het ijshotel en misschien wel het noorderlicht, en je weet dat je een geweldige reis te pakken hebt.

Stedentrip Kiruna in de winter

Tip: overnacht in het spectaculaire ice hotel. Het Icehotel ligt in Jukkasjärvi in ​​het noorden van Zweden, vlakbij Kiruna. Je overnacht hier in kamers die volledig zijn gemaakt van ijs uit de nabijgelegen rivier de Torne!

Op huskysafari in Zweeds Lapland

Kwispelend staan de honden ons op te wachten. De husky’s zijn opgewonden en staan te popelen om ons mee op pad te nemen door het winterse landschap rondom Kiruna. Met hun blauwe ogen kijken ze mij verwachtingsvol aan. Gaan we? Gaan we! Ik ben duidelijk niet de enige die klaar is voor de huskysafari in Zweeds Lapland.

Op huskysafari in Zweeds-Lapland

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product koopt of een reis boekt via een van deze links, ontvangt travelwriter.nl een kleine commissie zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

5 comments

Steff 2 september 2023 - 19:53

Haha veel te koud voor mij 😂😂

Reply
Mandy 3 september 2023 - 13:27

Kiruna heb ik echt nog nooit van gehoord.

Reply
Dennis 8 september 2023 - 07:57

Ik ben gek op honden, heb er zelf twee. De huskysafari lijkt mij zo mooi om mee te maken. Moet wel nog even sparen.

Reply
Wendy 1 oktober 2023 - 09:01

Wat mooi in de winter!

Reply
Petra 6 oktober 2023 - 06:18

Lijkt me prachtig in de winter! Misschien toch maar eens doen, al heb ik meestal de neiging om de warmte op te zoeken.

Reply

Laat een bericht achter!