Home Azië Overnachten in Israël bij Abraham Hostels

Overnachten in Israël bij Abraham Hostels

door Travelwriter.nl
Tel Aviv

Tijdens mijn reis door Israël verbleef ik bij Abraham Hostels, zowel in Jeruzalem als in Tel Aviv, en beide hostels hebben mij positief verrast. Overnachten in Israël bij Abraham Hostels, ik kan het aanraden!

Bissli en bamba. Overnachten in Israël bij Abraham Hostels

Overnachten in Israël bij Abraham Hostels, wat vond ik ervan?

Op zoek naar een mooie plek om te overnachten in Tel Aviv en Jeruzalem kwam ik uit bij Abraham Hostels. Zij zijn gevestig in Tel Aviv, Jeruzalem en Nazareth en bieden – wel zo fijn – een shuttle service aan tussen de hostels. Zo kan je op een fijne manier reizen tussen de verschillende steden. Ik reisde alleen, maar wilde niet altijd op eigen houtje dingen ondernemen, en via het hostel kon ik deelnemen aan een aantal tours en activiteiten. Zo kon ik via Abraham Hostels een flink deel van mijn reis vastleggen: al mijn overnachtingen, transfers en een deel van de dingen die ik in Israël wilde doen.

De hostels in Tel Aviv en Jeruzalem hebben mij verrast. Voor een zeer redelijke prijs (Let wel op: Israël is een duur land, dus ook hostels zijn relatief prijzig) krijg je een privékamer of slaapplaats in een dorm. De locatie van beide hostels is fijn, op loopafstand van het stadscentrum en de meeste bezienswaardigheden. Ieder Abraham Hostel heeft zijn eigen sfeer, maar alle drie hebben ze dezelfde faciliteiten. Een levendige bar en een gemeenschappelijke ruimte waar je veel reizigers ontmoet. Bij goed weer is het dakterras in Jeruzalem en Tel Aviv een aanrader.

Bij aankomst krijg ik meteen een shirt met de tekst “Stop Working, Start Travelling” en twee typische Israëlische snacks – bissli en bamba. Een goede start dus. Je kan zelf koken in het hostel en zelf vond ik het royale gratis (veganistisch) Israëlisch ontbijt dat je er krijgt erg goed: veel fruitsalades, groente, yoghurt, challa en halva. Ook heb ik in beide steden deelgenomen aan het Sjabbat diner en heb ik een hummus workshop gevolgd.

Tip: lees ook deze blog van alleenopreis.net over hostels.

Overnachten in Israël: Abraham Hostels

Abraham Hostel Jeruzalem

Abraham Hostel Jerusalem ligt midden tussen de Machane Yehuda Market en de Oude Stad van Jeruzalem. De tram stopt praktisch voor het hostel, maar je kunt ook prima naar het centrum lopen. Ook ’s avonds of als je alleen loopt is dit goed te doen. Het hostel heeft een fijne bar met hangmatten en zitzakken, waar je even kan relaxen en andere reizigers ontmoeten.

Abraham Hostel Tel Aviv

Abraham Hostel Tel Aviv ligt op 21 Levontin Street, op 50 meter van Rothschild-boulevard in de kleine wijk Gen HaHashmal. Op loopafstand van het strand, het Oude Jaffa en wijken als Florentin en het HaHagana treinstation. In het hostel vind je hangmatten in de gemeenschappelijke ruimte, een dakterras waar je van de Israëlische zon kunt genieten, iedere dag activiteiten om aan deel te nemen, van Sjabbat-diners tot reizen naar de West Bank en Petra.

Abraham Hostel Nazareth

Abraham Hostel Nazareth heb ik zelf niet bezocht, maar ik heb er wel veel goeds over gehoord. Het ligt in het hart van de oude binnenstad van Nazareth en is gevestigd in een 200 jaar oud Arabisch gasthuis. Marmeren vloeren, een ontspannen binnenplaats en een oude waterfontein. Een standaard hostel is het zeker niet. Het hostel is een mooie uitvalsbasis om Nazareth te verkennen, op een minuut van de shuk en dichtbij de belangrijke bezienswaardigheden van Nazareth.

Challa, Abraham Hostel Tel Aviv
Hummus workshop, Abraham Hostel Tel Aviv

Goed om te weten

  • Je kunt op een dorm room slapen, maar de hostels hebben ook privékamers en gezinskamers. De hostels hebben alle faciliteiten zoals een wasruimte, bagageopslag en airport shuttle.
  • De hostels hebben een keuken waar je zelf kunt koken. Israël is geen goedkoop land en door zelf te koken kun je je reis iets betaalbaarder maken. Iedere vrijdagmiddag is er een gezamenlijke Shabbat-diner waaraan je kunt deelnemen.
  • Wel zo fijn: Abraham Hostels biedt dagelijks transfers aan tussen de hostels in Tel Aviv, Jeruzalem en Nazareth. Je wordt voor de deur van het hostel gedropt. De Abraham Bus is ideaal als je een rondreis door Israël maakt.
  • Via Abraham Tours kan je dagtrip of meerdaagse tours boeken, zoals een fietstocht door de stad, een tocht naar de West Bank of naar Massada, Ein Gedi en de Dode Zee.
  • Je vindt meer informatie op abrahamhostels.com maar kunt ook via booking.com booken (in Jeruzalem via deze linkin Nazareth en Abraham Hostel Tel Aviv.
Abraham Hostel Tel Aviv

Disclaimer: deze blog betreft een samenwerking. Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat als je via één van deze links een aankoop doet, travelwriter.nl een kleine commissie ontvangt zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

2 comments

Marcel 26 januari 2018 - 16:23

Ik heb nog nooit in een hostel geslapen, het heeft niet mijn voorkeur. De Abraham Hostels zien er tof uit en als je alleen reist lijkt het me prettig om aan een tour deel te kunnen nemen die zij organiseren. Ook de transfers tussen de hostels is een absoluut pluspunt. Israël staat nog steeds op m’n lijstje dus wellicht belanden wij ook ik één van deze hostels. Zeker het overwegen waard.

Reply
Aniek Rooderkerken 26 januari 2018 - 16:52

Ik zou het zeker overwegen! De privékamers zijn ruim, heel netjes en comfortabel. Alles wat je in een hotel ook hebt. Alleen heb je er dan wel de gemeenschappelijke ruimtes bij, waar je andere reizigers kan ontmoeten, plus de tours en transfers. Best of both worlds dus 🙂

Reply

Laat een bericht achter!