Home EuropaEngeland Overnachten in B&B Old ship Inn Hackney Londen, een fijne B&B in Londen

Overnachten in B&B Old ship Inn Hackney Londen, een fijne B&B in Londen

door Travelwriter.nl
Old Ship Inn Hackney Londen

“Ga zeker naar Broadway Market. En aan deze straat vind je overigens nog veel meer leuke winkels en lunch adressen.” We zijn al vroeg aangekomen in Londen. Zo vroeg zelfs, dat onze kamer in het b&b nog niet klaar is. Gelukkig wordt er wel een heerlijke cappuccino voor ons gemaakt en krijgen we een hele waslijst aan tips voor Londen en vooral ook voor Hackney, de wijk waar de b&b Old Ship Inn ligt.

“Iedereen gaat al naar het centrum van Londen, voor de toeristentrekkers. Maar in de buitenwijken, daar gebeurt het echt. Je vindt er galeries, kan er lekker en betaalbaar eten en ’s avonds uitgaan. Want dit zijn de wijken waar de jongere Londenaren wonen. Het centrum, dat is veel te duur, dat is weggelegd voor toeristen. Nee, wil je het echte Londen ontdekken, dan moet je in de andere wijken zijn.”

Overnachten in Hackney Londen

Tijdens onze Blogtrippers reis overnachtten Monique en ik in een b&b. Wáár we terecht zouden komen, dat was voor ons een verrassing. Het werd de Old Ship Inn op een paar minuten lopen van het centraal station van Hackney.* De Old Ship is bovenal een pub waar je niet alleen goede cappuccino’s drinkt, maar ook heerlijk kan eten. En waar dat ’s ochtends echt het typisch Engelse Ontbijt is, eet je er ’s avonds een traditionele Britse Sunday roast of hamburgers vers van de grill, met een ambachtelijk bier of cider. De sfeer is er kunstzinnig, het eten goed en ’s avonds schuif je aan de in de pub.

Boven de pub ligt het b&b met 10 kamers. Ondanks wat je er zou verwachten heb je weinig lawaai van de pub, die wat verscholen aan het einde van een steeg ligt. Om eerlijk te zijn hebben de kamers niet de authentieke sfeer die je in de pub wel voelt, maar toch is de b&b een leuke basis om de buitenwijken van Londen te bezoeken.

Vanuit het b&b verkennen we Hackney, een wijk die steeds hipper wordt en waar je – zo ontdekken we- voor Londense begrippen goed en betaalbaar kan lunchen rondom het excentrieke London Fields. Op vijf minuten wandelen van de b&b vind je hier een verzameling van kleine brouwerijen, kleine eetgelegenheden en de Broadway Market.

Old Ship Inn Hackney Londen
Old Ship Inn Hackney Londen

Old Ship Inn Hackney

Meer weten over de The Old Ship Inn B&B in Londen? *

*Disclaimer: Ik bezocht Londen tijdens een persreis. Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je een product koopt of een reis boekt via een van deze links, ontvangt travelwriter.nl een kleine commissie zónder extra kosten voor jou.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!