Home Europa Nieuwe hotspot in Utrecht: Abel’s Deli Vredenburg!

Nieuwe hotspot in Utrecht: Abel’s Deli Vredenburg!

door Aniek
Abel's Deli Vredenburg Utrecht

Nieuwe hotspot in Utrecht: Abel’s Deli Vredenburg!

Van Love Lattes tot Poké Bowls. Je proeft ze bij deze nieuwe hotspot in Utrecht: Abel’s Deli Vredenburg! Hier kan je terecht voor fijne delicatessen, goede koffie en gezonde maaltijden. 

Groentechips van Abel's Deli Vredenburg
Groentechips van Abel’s Deli Vredenburg

Abel’s Deli Vredenburg

“Gezond eten moet net zo makkelijk zijn als een kroket uit de muur trekken.” Dat was al de visie van Abel’s Deli op Utrecht Centraal, tussen perron 15 en 16. Hier kan je vanuit de trein een maaltijd bestellen die voor je klaarstaat als je op het station arriveert. Je kan ingrediënten toevoegen of verwijderen en ziet meteen hoeveel vetten, koolhydraten, suikers en eiwitten er in het gerecht zitten. Als je weinig tijd hebt ben je dus niet langer meer aangewezen op een pizza of bakje friet. Wel zo gezond.

Bij Abel’s Deli Vredenburg is het concept minder gehaast, maar ook hier willen ze mensen verleiden om gezonder te eten. En dus vind je hier pure gerechten zoals bowls met meergranenrijst, salades met flink wat verse groenten en belegde broodjes. Er wordt ook nagedacht over hoe gerechten gezonder te maken zijn, door bijvoorbeeld room te vervangen door gezondere alternatieven. Of wat denk je van jam, waaraan in plaats van suiker bloemenhoning wordt toegevoegd. Misschien wat minder zoet dan je gewend bent, maar wel gezonder.

Giraffe Coffee Roasters
Giraffe Coffee Roasters
Abel's Deli Vredenburg Utrecht
Abel’s Deli Vredenburg Utrecht

Sushirrito tot Love Lattes

Er wordt dus heel wat geëxperimenteerd met gerechten en drankjes. Zo probeerde ik er de Sushirrito, een gerecht dat oorspronkelijk uit San Francisco komt en in feite een sushi in burritovorm is. Bijzonder en -gelukkig voor mij- is er ook een visloze en een vegetarische versie.

In het midden van de shop vind je een groot eiland waar bowls en broodjes worden geserveerd. Bij het Sanremo espressoapparaat bestel je een Love Latte, een roze latte met bietenpoeder, of Matcha Latte die is gemaakt van gedroogde groene thee bladeren. Aan de lange zijwand vind je rekken vol delicatessen, daar lees je in deze blog alles over.  Soms wat minder gezond, maar wél lekker.

Bij Abel’s Deli vind je heel wat gerechten met een knipoog. Unicorn ijs, of ijs met pistache en rozenblaadjes, matcha thee nougat, limoncello truffels. Maar waar ik vooral fan van ben zijn de gezonde gerechten zoals poké bowls en de vaak Italiaanse broodjes. Voor wie het zelf wil zien en proeven: Abel’s Deli Vredenburg opent morgen (16 februari) haar deuren!

Leestip: Italiaanse heerlijkheden bij Abel’s Deli Vredenburg in Utrecht 

Chocolade met gedroogde bloemen
Chocolade met gedroogde bloemen
Abel's Deli Vredenburg Utrecht
Abel’s Deli Vredenburg Utrecht
9 comments

Meer lezen:

9 comments

Jenny 16 februari 2018 - 07:38

Goede tip! Deze ga ik onthouden voor als ik snel wat nodig heb op CS.

Gisteren voor het eerst in tijden friet gekocht… stiekem toch best lekker voor een keer.

Reply
Lotte 16 februari 2018 - 15:34

Hoe lekker zien die chocolades eruit?! En wat een mooie verpakking van de koffie, zo’n pakje zou ik zeker meenemen voor mijn vriend als ik in de buurt ben.

Reply
Helena 16 februari 2018 - 15:51

Hoi Aniek, leuk om te zien dat je daar bent geweest. Ik zou ook komen, maar helaas reden de treinen niet vanuit Rotterdam. Dan maar binnenkort een keer op de heen of terugreis naar het werk. Want het ziet er allemaal erg lekker uit. Sowieso al een trouwe fan van Abel’s Deli op het station.

Reply
Marcel 16 februari 2018 - 17:02

Ohh die plakken chocolade zien er erg lekker uit zeg. Een adresje om te onthouden.

Reply
Eva 16 februari 2018 - 17:33

Oeh, ik zie canolli! Ziet er naar uit dat ik binnenkort weer eens naar Utrecht moet afreizen. Oh, wat laat ik nu toevallig volgende week in de Domstad zijn 😉

Reply
Martin 16 februari 2018 - 19:43

Oh heerlijk! Lekker poke bowls! Nog een reden om ook eens een bezoekje aan Utrecht te brengen. Ik hou van eten met een twist…sushi burrito…leuk!

Reply
Gabriëlle 21 februari 2018 - 10:40

Super leuk zeg, het ziet er allemaal super lekker en gezond uit. Als ik binnenkort weer naar Utrecht ga, dan ga ik hier zeker langs.

Reply
Britte 23 februari 2018 - 08:20

Oh ik ben hier al eens langsgelopen, maar eigenlijk nog nooit naar binnen gegaan (iets met haast…). Het klinkt super! En fijn ook dat je van tevoren kan bestellen.

Reply
Diana 23 februari 2018 - 22:47

Die chocolade met gedroogde bloemen lijkt mij lekker. Het ziet er lekker uit. Of bloemen echt lekker zijn weet ik zo niet. Ga het zaakje zeker onthouden.

Reply

Laat een bericht achter!