Home Europa Midden-Limburg verkennen vanuit dit fijne vakantiepark in Limburg

Midden-Limburg verkennen vanuit dit fijne vakantiepark in Limburg

door Travelwriter.nl
Foto © Vakantiepark de Leistert

Wil jij Midden-Limburg verkennen? Vanuit een vakantiepark Limburg ontdek je perfect de omgeving. Je verkent de Maasplassen, gaat wandelen in de natuur of blijft dichter bij het park. Er is genoeg te doen. En wat precies? Dat vertel ik je in deze blog.

Recreatiepark de Leistert

Recreatiepark de Leistert ligt in het hart van Limburg, tussen Weert, Roermond en Venlo in. Een fijne locatie om Limburg te verkennen, maar ook op het park zelf blijven is niet verkeerd. De vakantiehuisjes zijn gebouwd in authentieke Limburgse boerderij-stijl, waardoor je je vast meteen thuis voelt. Op de camping geniet je juist echt van het buitenleven. Vooral omdat er zoveel te doen is op het park.

Klimmen en klauteren voor kinderen

En dan vooral voor kinderen. Het leukste is misschien wel de waterspeeltuin. Een rivierbedding kronkelt dwars door de speeltuin en wordt omgeven door touwbruggen, stappaaltjes en keien-oversteekjes. Kinderen kunnen zich ook uitleven op het adventure sportveld, met avontuurlijke stormbanen, een bootcampbaan en een kabelbaan. En fietsende kids? Die leven zich uit op de fietscrossbaan. Ook is er op het park een roeivijver met een dagstrand vol speelelementen om lekker te spelen met water en zand. Bij slecht weer is er de indoor speeljungle, een avontuurlijke binnenspeeltuin vol houten speeltoestellen. En natuurlijk ook het subtropisch zwembad waar de kinderen kunnen ravotten in het water.

Fietsen of wandelen naar een wijndomein in Limburg

Watersporten op de Maasplassen

Water is sowieso een toverwoord in de omgeving. Het park ligt vlakbij de Maasplassen, een heerlijk gebied voor wie van watersport houdt. De Maasplassen is een uitgestrekt netwerk van grote en kleine plassen die zijn ontstaan door grindafgravingen. In de zomermaanden zijn hier mooie dagstranden waar je kan zwemmen, maar je kan natuurlijk ook een zeilboot of sloep huren om van de ene plas naar de andere te varen. Wil je echt iets aparts doen dan ga je flyboarden of wakeboarden. Voor wie durft, in ieder geval.

Een mooie fietsroute

Voor wie net wat minder avontuurlijks zoekt zijn er in de buurt van het park volop fijne fietsroutes te vinden. Bij het park zelf start bijvoorbeeld de fietsroute ‘Roggel en Leudal’ door natuurgebied Ophovense Zandberg. Een fijne en afwisselende route door het bos en langs het water. Zo fiets je onder andere langs de Noordervaart, het nooit voltooide kanaal van Napoleon. In Roggel kun je mooi een kopje koffie drinken voor je terug fietst naar de Leistert.

Of wandelen in de natuur

In Midden-Limburg kun je het hele jaar door ook heerlijk wandelen. Vanaf vakantiepark de Leistert ben je met de auto zo bij Nationaal Park De Meinweg of Nationaal Park De Groote Peel. Hier wandel je door een mooie bosrijke omgeving, of juist langs moerassen en stil hoogveengebied. Op twee kilometer van de Leistert ligt het natuurgebied Leudal. Er zijn verschillende wandelingen door het Leudal, maar de Leumolenroute is misschien wel de mooiste. Of je wandelt juist naar een wijndomein. Kinderen kunnen als hulpboswachter mee op pad met Boswachter Bart en een rugzak vol met natuurontdekspullen.

Het is duidelijk: je hoeft je hier niet te vervelen. Een eigen huisje op een van de leukere vakantieparken Nederland is de ideale uitvalsbasis om het midden van Limburg te verkennen!

Meer lezen:

1 comment

Sandra 22 maart 2020 - 14:01

Ik ga meestal naar Zuid-Limburg, maar dit ziet er ook erg fijn uit.

Reply

Laat een bericht achter!