Home Reisblogs Meer genieten van je tuin? Denk eens aan een pergola of tuinkamer

Meer genieten van je tuin? Denk eens aan een pergola of tuinkamer

door Travelwriter.nl
Genieten van je tuin met Verasol

Een paar weken geleden ben ik verhuisd. Heerlijk, het is een duurzaam huis met alles erop en eraan – zonnepanelen, warmtepomp en geen gasaansluiting meer. Dat betekent dat ik niet alleen een huis, maar ook een tuin in te richten heb. Want die is heel fijn, met volop zon. Wil jij nu liever een beschut plekje in de tuin, waar je geen last hebt van te felle zon of juist regen, dan zou je een tuinkamer kunnen plaatsen. Nu vrees ik dat mijn tuin daar helaas niet groot genoeg voor is, maar dromen mag altijd, toch? Ik vertel je er in deze blog in ieder geval alles over!

Tuinkamers

Want hoe zit dat nu met die tuinkamers? Heb je een wat grotere tuin, dan is een tuinkamer een goed idee. Je hebt dan een veranda, een tuinoverkapping, waarbij ook de zijwanden en de voorwand dicht zijn gemaakt. Bijvoorbeeld met glazen schuifwanden of schuifdeuren. Zo creëer je een buitenruimte waar je het hele jaar door aangenaam kunt ziten, op koudere dagen bijvoorbeeld met een heater. Je zit hier namelijk beschermd tegen wind en regen. En tegelijkertijd houd je wel de verbinding met buiten; door de glazen wanden heb je bijna het idee dat je buiten zit. En in de zomer gooi je die glazen wanden natuurlijk vol open.

Verasol tuinkamer

Of een pergola

Tuinkamers zijn heel mooi, maar in een kleinere tuin niet altijd mogelijk. Dan kun je denken aan een pergola. Hiermee creëer je ook flink wat extra leefruimte en kun je het hele jaar door buiten genieten. Ik zie het al helemaal voor me: een mooie eetset onder de pergola plaatsen, een paar olijfboompjes, misschien zelfs een vuurkorf erbij voor de koudere dagen. Extra fijn; niet alleen jij kunt zo het hele jaar buiten zitten, je kunt jouw tuinset en -kussens ook het hele jaar buiten laten staan. Onder de pergola staan ze beschut.

Een moderne tuinkamer

Is dat ook duurzaam?

Nu ik een duurzaam huis heb, vraag ik me af of tuinkamers en pergola’s ook duurzaam zijn? Verasol gebruikt aluminium dat op milieuvriendelijke wijze wordt gewonnen. Ook wordt het voorbehandeld zonder gebruik van milieuvervuilende middelen. Bovendien is aluminium oneindig recyclebaar. En als je ook nog over waterafvoer nadenkt (Verasol kan een losse regengoot in de tuin laten uitkomen zodat je een regenton kunt plaatsen), dan heb je een hele duurzame tuinoplossing.

Een moderne tuinkamer

Het hele jaar genieten van je tuin

Eerlijk is eerlijk: iedereen vindt het heerlijk om te genieten van een tuin. Lekker uitrusten tussen het groen. En met een tuinkamer, veranda of pergola kun je het gehele jaar genieten van je tuin. In de zomer gooi je de deuren wijd open en geniet je beschut tegen de zon, van je groene tuin. En in de winter zit je er beschermd tegen de kou en de wind, maar lijkt het door de glazen wanden toch of je in de tuin zit. Dat wil jij toch ook?

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking. Alle afbeeldingen via Verasol.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!