Home EuropaEngeland London hotspot! Barber & Parlour en Electric Cinema in Shoreditch

London hotspot! Barber & Parlour en Electric Cinema in Shoreditch

door Travelwriter.nl
Barber & Parlour

Na twee dagen Londen verkennen zakken Monique en ik uitgeput neer in de luxe fauteuils. We strekken onze benen, slaan een deken om ons heen en zitten in het licht van een schemerlamp prinsheerlijk in de zachte zetels. En dan start de aankondiging van de film. Inderdaad! We zitten in de meest geweldige bioscoop waar ik ooit ben geweest, waar je vanuit een heerlijke fauteuil een film kan kijken.

Hipsterwijk Shoreditch Londen

Electric Cinema in de hipsterwijk Shoreditch is onderdeel van Barber & Parlour, een “all-day hangout” waar je een heerlijke espresso kan drinken, een bezoek kan brengen aan de kapper of een manicure kan nemen, ten slot een hapje kan eten om vervolgens af te dalen naar de kelder om een film te kijken vanuit een luie stoel. En na de film drink je er een heerlijke cocktail. Inderdaad, Barber & Parlour is de beste hotspot voor Londen, om een lange dag winkelen, musea bezoeken of wandelen door te stad, mee af te sluiten.

Barber & Parlour, Londen

Barber & Parlour

Barber & Parlour is een ware beleving en een goede reden om een dagdeel door te brengen in Shoreditch. Het industriële gebouw herbergt op de begane grond een coffee station en een hip café waar je kan ontbijten, lunchen, dineren en heerlijke cocktails drinkt. Of een in Londen gebrouwen ale, besluiten Monique en ik als we de kaart bekijken. Vanuit het café kijken we uit op de Barber & Parlour shop, waar we net al wat leuke lifestyle producten hebben gekocht, en op Neville’s barbershop waar gesoigneerde heren zich “the old fashioned way” laten scheren.

Het biertje smaakt ons té goed, anders hadden we ons op de eerste verdieping bij Cheeky Parlour kunnen laten verwennen met een Cheeky Works Manicure of Toe Shine Pedicure, of hadden we ons bij Cheeky Hair by Josh Wood een nieuw kapsel kunnen laten aanmeten. Wij besluiten echter nog snel wat gerechten te bestellen, voordat we de trap afdalen naar de kelder die de thuisbasis is van Electric Cinema Shoreditch.

Electric Cinema Shoreditch

We lopen de trap af en worden naar onze luxe fauteuils gebracht. Onder de schemerlamp ligt al een gezellige kasjmier deken klaar, zodat we ons heerlijk in de comfortabele stoel kunnen nestelen. Omdat er plaats is voor maximaal 50 bioscoopbezoekers is het een knusse en stijlvolle bioscoop. Het beperkte aantal plaatsen zorgt er overigens wel voor dat je móet reserveren om een plaats te bemachtigen! Met één film per dag heb je ook weinig keuze, dus wij laten ons verrassen met Noah Baumbach’s komedie “While we’re young”.

Electric Cinema wisselt langverwachte nieuwe-releases en Oscar-waardige mainstream films af met arthouse films en tijdloze klassiekers, zoals Breakfast at Tiffany’s en La Dolce Vita. De cinema en heeft twee vestigingen. Wij zijn in de hippe wijk Shoreditch en een tweede vestiging in Portobello is zo mogelijk nog luxer; hier kan je vanuit een bed de film bekijken.

Barber & Parlour, Electric Cinema Shoreditch, Londen

Ook hip: Electric Cinema Portobello

Het interieur van de meer dan 100 jaar oude Electric Cinema Portobello weerspiegelt de lange geschiedenis van de bioscoop. Je trekt je kasjmier deken om je heen en zakt neer in een van de 65 übercomfortabele lederen fauteuils met poefs en bijzettafeltjes, de tweezits banken aan de achterzijde van het theater of – als je geluk hebt- op een van de zes dubbele bedden op de eerste rij. Inderdaad, bedden op de eerste rij van de bioscoop; het moet de meest unieke bioscoopervaring ooit zijn.

Barber & Parlour

Disclaimer: Ik bezocht Londen tijdens een persreis.

Meer lezen:

2 comments

Piet Kruimel 16 juli 2016 - 20:07

HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

Reply
Dionne 13 januari 2017 - 08:48

Ziet er echt heel tof uit! ik hou van dit soort plekken! 😀

Reply

Laat een bericht achter!