Home Noord-AmerikaArizona Historic Route 66 General Store in Seligman, Arizona

Historic Route 66 General Store in Seligman, Arizona

door Travelwriter.nl
Arizona Historic Route 66 General Store Seligman

De Route 66 is hét symbool voor de Amerikaanse droom van vrijheid en avontuur. Tot aan de jaren ’50 was de 4000 kilometer lange Route 66 de belangrijkste oost-westverbinding van de Verenigde Staten. Tegenwoordig herinnert de mythische weg aan de legendarische charme van lang vervlogen tijden. Midden in de ‘cattle ranch country’ van Arizona ligt in Seligman de authentieke en ontzettend fotogenieke Historic Route 66 General Store. Als je op zoek bent naar Route 66 memorabilia of souvenirs of de echte ‘Route 66 sfeer’ wil proeven, dan ben je hier aan het juiste adres.

Seligman, Arizona

Het stadje Seligman werd in 1886 gesticht op de kruising van de spoorlijn van Prescott en de hoofdlijn van Santa Fe. Het stond hierom lange tijd bekend als Prescott Junction. Vernoemd naar Jesse Seligman, een van de financiers van de spoorlijn, kennen wij het stadje nu vooral als de geboorteplaats van de legendarische Historic Route 66.

Een klein, nostalgisch stadje met nog geen 500 inwoners dat is gelegen in de prachtige Upland Mountains van Northern Arizona. Je hebt bijna het idee in de jaren ’40 beland te zijn. Autowrakken liggen naast oude diners en in alle kleuren geverfde houten gebouwen met op de gevels bijna altijd wel het bekende Route 66 bord. Seligman is de thuisbasis van de grootste concentratie Route 66 memorabilia in Arizona. Het is dus een ideale pitstop voor reizigers die een roadtrip maken langs de highlights van West Amerika.

Historic Route 66 General Store

Seligman ligt voor Amerikaanse begrippen dichtbij veel bezienswaardigheden. Op zo’n twee uur rijden van de Grand Canyon, maar ook dichtbij de Supai Indian Village in Havasupai Canyon en de Prescott, Kaibab en Coconino National Forests. Maar eigenlijk moet je er alleen al naartoe om de mythe van de Route 66 mee te maken. Én om een bezoek te brengen aan de Historic Route 66 General Store.

Arizona Historic Route 66 General Store Seligman

Historic Route 66 General Store

Je vindt de Historic Route 66 General Store op 22940 W. Hwy. 66, Seligman, AZ 86337.

Historic Route 66 General Store Seligman

Meer lezen:

Laat een bericht achter!