Home Reisblogs Hierom gebruik ik de iPhone 11 voor reisfotografie

Hierom gebruik ik de iPhone 11 voor reisfotografie

door Travelwriter.nl
De lagune van Gialova

Het zal geen verrassing zijn als ik zeg dat ik graag reis. En onderweg maak ik volop foto’s. Waar ik jarenlang een zware spiegelreflexcamera meezeulde, gebruik ik tegenwoordig de iPhone 11 voor reisfotografie. En eerlijk gezegd had ik dit veel eerder moeten doen. In dit artikel vertel ik je waarom!

Na mijn reis naar India afgelopen najaar wist ik het zeker: ik had genoeg van het meenemen van een camera én een iPhone. En aangezien de fotokwaliteit van mijn iPhone SE niet voldoende was voor echt goede foto’s, was het dus tijd voor een nieuwe smartphone. Na flink wat vergelijken – want welke telefoon maakt nu de beste foto’s – viel de keuze op een iPhone 11.

iPhone 11 voor reisfotografie

Tijdens mijn reis naar Griekenland eerder dit jaar kon ik mijn iPhone meteen volop uitproberen. Kustlijnen, berglandschappen, detailfoto’s… alle foto’s in het artikel over Kalamáta maakte ik met de iPhone 11. Vooral bij landschappen krijg je met de iPhone 11 prachtige foto’s. De iPhone heeft een ultragroothoeklens, waarmee ik uitgestrekte landschappen nog beter vast kan leggen dan ik ooit met mijn camera kon, zoals dit kerkje en de boom die uitkijken over de kustlijn van het Griekse Kalamáta. Je krijgt meer in beeld en kunt hierdoor gewoonweg een beter visueel verhaal vertellen. Je wordt als kijker veel meer in de foto getrokken.

Kerk aan de kustlijn van Kalamáta
Brak water in de Lagune

En wil je deze lagune nu ook in de schemering vastleggen? Dan heeft de iPhone 11 daar ook een oplossing voor. Waar de meeste smartphones toch altijd echt tekort schoten bij het maken van foto’s bij weinig licht, heeft deze iPhone 11 een goed werkende nachtmodus. Het is gemakkelijk te gebruiken. Sterker nog, de nachtmodus wordt automatisch geactiveerd wanneer de sensoren weinig licht waarnemen. Het enige wat je hoeft te doen is op het maan-icoontje te tikken dat bovenin je scherm verschijnt en de nachtmodus wordt geactiveerd. De iPhone berekent nu zelf de optimale sluitertijd op basis van de lichthoeveelheid. Boven de cameraknop vind je de tijdsbalk terug waarmee je de belichtingstijd eventueel nog kunt aanpassen. Hiernaast maak je met de portretmodus niet alleen portretten, maar gebruik je deze ook om meer scherpte-diepte te krijgen in detailfoto’s.

Detailfoto

Jaloersmakende foto’s

Naast een geweldige camera, heeft de iPhone nog meer voordelen bij reisfotografie. Maak je automatisch een backup in iCloud, dan weet je zeker dat je jouw reisfoto’s niet zomaar meer kwijt kunt raken. Al wordt je telefoon gestolen of valt hij te pletter op een klif, jouw foto’s staan veilig in iCloud. En je telefoon heb je altijd bij je, dus je hebt je altijd camera bij de hand. Ook tijdens het skiën, mountainbiken of op het strand. En dan is het wel zo fijn dat de iPhone 11 waterbestendig is tot 30 minuten en 2 meter diep.

Het moge duidelijk zijn, voor perfecte reisfoto’s heb je echt geen dure, professionele spiegelreflexcamera meer nodig. Met de iPhone 11 maak je foto’s om de thuisblijvers jaloers mee te maken. Met de ultragroothoeklens, portretmodus en nachtmodus kun je eigenlijk elke situatie prachtig in beeld brengen.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!