Home Reistips Herken jij deze momenten waarop jouw smartphone je redding is op reis?

Herken jij deze momenten waarop jouw smartphone je redding is op reis?

door Travelwriter.nl
Herken jij deze momenten waarop jouw smartphone je redding is op reis

Je kunt je het bijna niet meer voorstellen dat je ooit zonder smartphone op reis bent geweest. Routes uittekenen op een kaart, informatie zoeken in een reisgids. Reizen is flink veranderd. En al is het soms toch echt beter om je telefoon even aan de kant te leggen om echt van je reis te genieten, soms kan jouw smartphone ook echt je redding zijn op reis.

De weg kwijt? En nu?

Het gebeurt mij nogal eens dat ik de weg kwijt raak. Soms is dat niet eens zo erg. Als je even ronddwaalt in een stad ontdek je juist heel veel nieuwe wijken, waar je misschien anders nooit naartoe was gegaan. En juist buiten het oude centrum van een stad kun je soms echt hele hippe plekken ontdekken. Maar toch ben ik altijd wel blij dat ik op reis mijn telefoon met sim only* abonnement heb. Dan kan ik altijd een Uber boeken om me naar de juiste plek te brengen.

Weg met die regen

Hoe goed je jouw reizen ook voorbereid hebt, soms heb je gewoon pech. En dan vooral met het weer. In Verona in Italië bijvoorbeeld, had ik een paar dagen echt heel veel regen. Gelukkig kon ik op mijn telefoon op zoek gaan naar alternatieve activiteiten: een stadswandeling in de regen is toch net wat minder leuk. Gelukkig waren er genoeg musea en kerken te bezoeken, en sloeg het weer uiteindelijk nog om. Dus op de laatste dag heb ik de stadswandeling ingehaald, met stralende zon.

Reviews checken

Op reis vind ik het leuk om op zoek te gaan naar bijzondere activiteiten om te doen. Zo ben ik al eens gaan paragliden en gaan sandboarden in de woestijn, maar heb ik ook diverse fietstochten gemaakt in steden. Meer dan eens ben ik gered van een dure fout door online reviews van bedrijven te checken. Want er zitten veel bedrijven bij die ofwel veel te veel geld vragen (dan loont het om de prijzen van concurrenten te bekijken) of veel slechte reviews krijgen. Dan weet je dat je hier ver van weg moet blijven. Hb je wél een gave activiteit gevonden? Dan wil je later uiteraard de foto’s hiervan delen en daar heb je natuurlijk weer internet voor nodig. Zorg dus altijd dat je hiervoor een smartphone bij de hand hebt, bijvoorbeeld met prepaid by Simyo*.

Platte band

Ineens hoorden we een raar geluid aan de auto. En vlak daarna merkten we het. Een lekke band. En dan sta je ergens op het Italiaanse platteland in Piemonte. Nu heb ik nog steeds niet overal internet op mijn telefoon als ik in Italië ben, de dekking is er niet altijd even goed. Maar hier kon ik gelukkig wel op zoek gaan naar een gommista. Lang leve Google Translate en Google Maps.

Oeps, een coyote

En soms kan zelfs een telefoon je niet redden. Al fietsend in de woestijn van Nevada zie ik ineens een paar stipjes op de weg. Als ik dichterbij kom zie ik dat het coyotes zijn. Daar fiets ik echt niet voorbij, en even een omweg maken lukt ook niet want er is maar 1 doorgaande weg. Internet, of überhaupt een telefoonverbinding, heb je hier niet. Dus er zit niets anders op dan even te wachten tot de coyotes weglopen. Daar helpt geen telefoon je bij. Al kan ik wel kijken of ik een foto kan maken, natuurlijk.

* Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking met Simyo

Meer lezen:

Laat een bericht achter!