Home Reistips Handige reisapps die onmisbaar zijn op reis

Handige reisapps die onmisbaar zijn op reis

door Travelwriter.nl
Tips! Op reis fotograferen met je smartphone

Ook op reis kunnen we niet meer zonder onze smartphone. Al was het maar om direct de mooiste reisfoto’s te delen op Facebook en Instagram. Er zijn ook handige apps die het reizen leuker of makkelijker maken. Voor reizigers die niet zonder hun smartphone kunnen op reis schreef ik dit uitgebreide artikel met de meest handige reisapps die onmisbaar zijn op reis!

Uber

In San Francisco besloot ik eindelijk Uber te downloaden. Hoe werkt Uber? Wanneer jij aangeeft waar je naartoe wil reizen, geeft de app aan hoeveel je dit ongeveer gaat kosten en hoe lang het duurt voor een Uber arriveert. Als je ervoor kiest je taxi te bestellen zie je direct welke auto je op komt halen – het merk en de kleur van de auto, het kenteken – en de naam en het telefoonnummer van de chauffeur. De gehele rit wordt getrackt door Uber. Zo weet je aan het einde van de rit hoeveel je precies moet betalen. Hiermee is Uber vaak niet alleen goedkoper dan een normale taxi, het is ook nog eens veilig. Er wordt altijd gezien waar jij je bevindt en het geld voor je rit wordt van je creditcard afgeschreven. Je hoeft dus niet contant te betalen.

Duolingo

Op reis vind ik het fijn om in ieder geval een paar woorden van de taal te spreken. Hoewel je je bijna overal met Engels prima kan redden, wil ik mensen in hun eigen taal aanspreken en de menukaarten kunnen lezen. Duolingo is een fijne app om vreemde talen leren op je smartphone. Wanneer je Duolingo installeert kies je welke taal of talen je wil leren. Zo houd ik via de app mijn Italiaans bij en heb ik een paar woorden Spaans geleerd. Je geeft aan welk niveau je hebt en kan vervolgens luisteroefeningen, schrijfoefeningen en spraakoefeningen doen. Oefen je elke dag een kwartier dan heb je door middel van veel herhalingen spelenderwijs de basis van de taal zo onder de knie.

Google Translate

Blijkt de taal toch wat te moeilijk, dan kan je altijd terugvallen op Google Translate. Deze reisapp vertaalt alles voor je. Het resultaat is grammaticaal niet altijd even goed, maar de automatische vertalingen worden in hoog tempo beter. Je weet wel altijd globaal wat de tekst betekent. Een niet te missen app voor op reis dus.

SnapSeed

Ik schreef al eerder een blog over fotograferen op reis met je smartphone, en zeker is dat reisapps jouw foto’s en video’s op vakantie nog een beetje beter kunnen maken. Steeds vaker blijft ook mijn fotocamera thuis omdat mij iPhone zijn werk ook prima doet. Apps zoals Instagram hebben een aantal standaardfilters, maar voor wie meer wil zijn er apps als Snapseed die foto’s stukken kunnen verbeteren.

Trail wallet

Op reis helpt de app Trail Wallet je om jouw budget te bewaken. Hoe werkt Trail Wallet? Je maakt eerst je trip aan met reisperiode, valuta en eigen budget. Eenmaal op reis voer je jouw uitgaven in geef je ze een categorie mee. In de samenvatting van je reis krijg je vervolgens een mooi overzicht van je gemiddelde uitgaven per dag en wat je resterende budget is. Fijn is ook dat je snel kan zien waar de meeste uitgaven in gaan zitten.

XE CURRENCY

Wil je jouw uitgaven bijhouden, dan is het wel zo fijn als je valuta ook kan omrekenen. Dat kan heel handig met XE Currency. In een paar seconden reken je een bedrag om van de ene valuta naar de andere. Voer hiervoor de door jouw gewenste valuta’s in en XE Currency laat je direct zien wat dit in andere valuta is. Ben je online, dan wordt de app automatisch bijgewerkt naar de laatste koers, zodat je altijd met up to date bedragen rekent.

TripIt

Tripit slaat alle reserveringen, bevestigingen, boardingpassen en andere formele reisdocumenten op, zodat je alle documenten veilig bij elkaar bewaart en niet alles onnodig hoeft uit te printen. Het enige wat je hiervoor moet doen, is je mailadres aan de app koppelen. Triplt maakt vervolgens in een handig overzicht je complete reisschema met alle reserveringen.

Douane reizen

Dat je niet je koffer mag vullen met namaakartikelen en geen koralen mag invoeren, dat weet hopelijk iedereen wel. Maar ga je op reis en wil je checken wat je nu precies wel of niet mee terug mag nemen? Dan kan je in de app Douane Reizen per continent zien wat je wel én niet mag invoeren. Ook kan je in de app foto’s van aankoopbonnen opslaan, zodat je bij terugkomst kan bewijzen dat je bepaalde producten (zoals je nieuwe MacBook) al voor je reis had gekocht. Net zo belangrijk is de BZ Reis app van Buitenlandse Zaken die je op de hoogte houdt van het laatste reisadvies en informatie geeft over wat te doen bij noodgevallen.

SOS Op Reis

Een app die je hoopt nooit nodig te hebben, maar waarvan het wel aan te raden is om deze te downloaden voordat je op reis gaat is SOS Op Reis. Hiermee heb je alle contactinformatie van plaatselijke alarmdiensten bij de hand, maar ook nummers van Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, banken en telecomproviders. Bijvoorbeeld om je bankpas of smartphone te laten blokkeren.

Packpoint

Nooit meer iets vergeten mee te nemen? Met PackPoint kan je overzichtelijk inpakken. Zeker voor een langere reis is het fijn om een inpaklijst te maken. Om te beginnen voer je in het beginscherm je reis in. Je geeft aan of je man of vrouw bent, waar je heen gaat, wanneer en hoe lang je hierheen gaat en welke activiteiten je op de planning hebt staan. PackPoint bekijkt vervolgens de verwachte weersomstandigheden op de plaats van bestemming en maakt voor jou een kant en klare inpaklijst. Hier kan je vervolgens zelf nog items aan toevoegen.

Google Maps

Google Maps is ideaal om te navigeren en ik gebruik de app vaak op reis. Het nadeel is alleen dat je moet beschikken over een internetverbinding. Toch? Nee hoor, je kunt delen van de kaart downloaden voor offline gebruik. Zo kan je zonder data te verbruiken altijd je bestemming vinden.

Ook al willen heel wat mensen tegenwoordig even niet bereikbaar zijn op reis (eindelijk geen e-mails en Facebook notificaties meer!), deze apps maken het reizen toch een stuk eenvoudiger. En je bespaart al snel heel wat gewicht op taalgidsen, printjes van reserveringen, reisgidsen en boeken. Welke handige reisapps heb jij geïnstalleerd op je smartphone?

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Meer lezen:

10 comments

Krystle 21 december 2017 - 11:17

Wat een handige apps zeg de meeste ken ik helemaal niet. Vooral Uber lijkt me erg handig!

Reply
nicole 21 december 2017 - 12:12

Vooral die SOS app lijkt me inderdaad erg handig. Fijn dat er apps zijn die het reizen makkelijker en veiliger maken.

Reply
Felice 21 december 2017 - 13:07

fantastische tips! echt heel slim. Weet je wat zo grappig is? Ik gebruik al 2 jaar Duo lingo om mijn Frans op een fatsoenlijk niveau te krijgen. Maar het is nooit in mijn hoofd opgekomen om het mee op reis te nemen!

Reply
Alex 21 december 2017 - 14:18

Ik heb serieus 8 van de 11 apps op mijn telefoon staan haha. Moeten we toch zonder Uber en Google Translate xD

Reply
Bryan 21 december 2017 - 13:31

Wat een leuke apps! Ik schrijf er zeker een paar op. Vooral de trail wallet kan van pas komen.

Reply
Custodia Chineva 21 december 2017 - 16:01

Deze tips komen zeker ooit van pas, ik gebruik paar van apps al haha, maar ik lees zeker paar die ik nog niet kende… leuk tips

Reply
Cynthia 21 december 2017 - 22:01

Mooi uitgebreid artikel met supertips! Duolingo ken ik al. Dat is echt een super app. Daar heb ik echt mijn school-Duits weer goed mee op kunnen vijzelen! 🙂

Reply
Britte 22 december 2017 - 18:38

Handig! Ik schreef laatst ook een artikel over apps op reis, maar je hebt toch weer heel andere apps. Zo leer je weer van elkaar 🙂 Zelf vind ik Duolingo een super leuke app om talen te leren. Ook als ik niet op reis ben!

Reply
Amelie 22 december 2017 - 18:05

Duolingo is inderdaad een goede app. Daarnaast ken ik enkel uber en google translate, dus bedankt voor de tip!

Reply
Melissa 6 januari 2018 - 10:18

Wat veel handige apps. Meeste had ik echt nog nooit van gehoord. Uber lijkt mij wel erg handig

Reply

Laat een bericht achter!