Home Europa Genieten van natuur dichtbij huis

Genieten van natuur dichtbij huis

door Aniek
Landgoed Heidestein is een natuurgebied tussen Zeist en Driebergen-Rijsenburg op de Utrechtse Heuvelrug

Genieten van natuur dichtbij huis

Verre reizen zijn natuurlijk prachtig, maar je kan net zo goed genieten van de natuur dichtbij huis. Een wandeling of een fietstocht maken door het bos. Want ook zonder ver te reizen kom je op prachtige, unieke plekken.

Beleef de natuur in Nederland

Nederland heeft prachtige natuurgebieden, die vaak nog redelijk onbekend zijn. En dat is jammer! Want overal in het land, en dus vast ook dicht bij waar jij woont, zijn mooie parken en bossen waar je kan wandelen, fietsen, of simpelweg genieten van groene natuur.

Zo ga ik vaak naar de Utrechtse Heuvelrug. Omdat ik in Utrecht woon is dit voor mij op fietsafstand. In de bossen, of bijvoorbeeld de stuifduinen bij Zeist, kom ik helemaal tot rust. Lange wandelingen maken, of met de fiets de mountainbikepaden verkennen.

Zandverstuiving op de Utrechtse Heuvelrug
Zandverstuiving op de Utrechtse Heuvelrug

Een huisje in het bos

Nog fijner is het als je een weekend ergens kan zijn. Even afschakelen van werkemails en telefoontjes. Huur een vakantiehuisje in de natuur en ontdek alle ongerepte plekjes dicht bij huis. Sommige mensen kiezen voor een stacaravan kopen zodat ze het hele jaar zich terug kunnen trekken in de natuur. Ik houd het bij een weekend en verbleef afgelopen jaar in een duurzaam vakantiehuis en verkende de Sallandse Heuvelrug.

Herfst op de Sallandse Heuvelrug
Herfst op de Sallandse Heuvelrug

Verken de Nationale Parken

Wist je dat Nederland maar liefst twintig nationale parken heeft? Ze zijn verspreid over het hele land dus je hoeft nooit ver te rijden om een Nationaal Park te vinden. Waarschijnlijk zijn ze dichter bij huis dan je denkt!
Bekijk hier een volledige lijst van Nationale Parken in Nederland.

Trek er dit najaar ook eens op uit en ontdek bijzondere plekken in je eigen omgeving! Waar je ook woont, in Nederland is de natuur nooit ver weg. Fiets eens door de polders, ga naar de Utrechtse Heuvelrug, bezoek de Veluwe of beleef een van die andere natuurgebieden die we in Nederland en België hebben.

0 comment

Meer lezen:

Laat een bericht achter!