Home Natuur Wintersport voorbereiding: fijne tips voor jouw wintersport!

Wintersport voorbereiding: fijne tips voor jouw wintersport!

door Aniek
Winter sports in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn: Austrian charm!

Wintersport voorbereiding: fijne tips voor jouw wintersport!

Op de meeste wintersportbestemmingen is de eerste sneeuw al gevallen, dus het is tijd om je voor te bereiden op het wintersportseizoen. Ga jij binnenkort (voor het eerst) op wintersport? Lees dan in deze blog fijne tips voor jouw wintersportreis en lees hoe je goed voorbereid op wintersport gaat.

Huur goed materiaal

Ski en snowboardmateriaal kan je prima op bestemming huren. Zo weet je zeker dat je goed materiaal hebt en -bijkomend voordeel – je hoeft het zelf niet te onderhouden. En ga je niet zo vaak op wintersport, dan hoef je niet direct een hele uitrusting te kopen.

Koop goede wintersportkleding

Je hebt natuurlijk wel goede wintersportkleding nodig. Je bent de hele dag actief bezig en je moet je wapenen tegen de kou. Als je op wintersport gaat heb je in ieder geval een waterdichte ski- of snowboardbroek nodig, een waterdichte ski- of snowboardjas, skisokken, thermo-ondergoed dat je droog en warm houdt, een fleecevest, een skihelm en bril. Zo bestelde ik dit jaar nieuwe wintersportkleding bij Outdoorsupply.

Zorg dat je in vorm bent

Wintersport vraagt heel veel van je lichaam. Na een lange dag op de piste kan je flink wat spierpijn hebben. Zorg dat je voor het skiën of het snowboarden goed getraind bent en doe wat extra core-oefeningen. Ook is het geen verkeerd idee om nog een dag in een indoorhal te trainen. Hier wen je meteen ook een beetje aan het gevoel om op sneeuw te staan.

Neem lessen op de piste

De piste op zonder lessen te nemen? Geen goed idee. Je leert jezelf waarschijnlijk een verkeerde techniek aan, wat de kans op valpartijen en blessures vergroot. Ook al heb je al een paar lessen gehad op een indoorbaan, neem nog een paar ski- of snowboardlessen op de piste.

Smeren!

Zonnebrandcrème smeren, je zou het bijna vergeten. Op wintersport bevindt je je hoog in de bergen en dus is de uv-straling een stuk sterker. De sneeuw weerkaatst de zon ook nog eens op je gezicht. Dus ook op wintersport moet je flink smeren om niet te verbranden, zelfs op bewolkte dagen. Tip: bescherm je ogen ook tegen de zon door het dragen van een goede zonnebril of skibril.

Drink genoeg water

Extra water drinken, dat hoeft toch alleen als je in de zon zit? Nee! Zorg dat je ook op de piste genoeg water drinkt. Zo voorkom je hoofdpijn, word je minder moe en krijg je minder last van je spieren. Neem dus een kleine backpack mee met een waterzak zodat je voorkomt dat je te weinig drinkt en uitdroogt.

0 comment

Meer lezen:

Laat een bericht achter!