Home Reisblogs Een instant vakantiegevoel onder je eigen parasol

Een instant vakantiegevoel onder je eigen parasol

door Travelwriter.nl
Afbeelding via www.parasol-shop.nl

Als je onder een mooie parasol zit krijg je een instant vakantiegevoel. Of dit nu op een gezellig terras is, of gewoon in je eigen tuin. Je hebt even het idee dat je op een zonnige vakantiebestemming bent. Een parasol beschermt je ondertussen tegen felle zonnestralen, maar zodra het ’s avonds wat begint af te koelen is een parasol ook gewoon een fijne sfeermaker in je tuin. Want – eerlijk is eerlijk – je wilt het liefst toch zoveel mogelijk genieten van het buiten zijn?

Het liefst ga je natuurlijk veel op reis, maar als dat even niet kan, breng je net zo makkelijk het vakantiegevoel naar je eigen tuin. Een fijn bankje onder een grote parasol, een goed boek erbij en een lekker hapje, en je kunt heerlijk ontspannen. Zorg wel dat je de parasol stevig neerzet, bijvoorbeeld met granieten parasolvoeten, dan staat niets jouw staycation nog in de weg. En omdat deze zomer voor jou waarschijnlijk net iets anders is dan andere zomers, deel ik nog meer tips om een vakantiegevoel in huis (of eigenlijk in tuin) te halen. 

Afbeelding via www.parasol-shop.nl

Op je balkon

Op je balkon kun je prima een parasol plaatsen, bijvoorbeeld met parasolklemmen. Kleed je het balkon vervolgens ook nog aan met mooie souvenirs van je reizen, met gehaakte plaids, sfeervolle verlichting en kussentjes met palmbladeren, dan krijg je een heerlijk tropisch of Bohemien stijltje. Zo kun je ook op een klein oppervlakte een mooi zomers plekje creëeren.

Heb je een grote tuin?

Heb je een grote tuin, dan is juist een extra grote zweefparasol ideaal. Zo kun je met flink wat mensen heerlijk genieten van de schaduw. Omdat het een zwevende parasol is kun je er ook een grote tuintafel onder kwijt. Wanneer je verlichting ophangt onder je parasol, zit je ’s avonds ook heerlijk buiten onder je parasol. Zo krijg jij de hele avond het ultieme vakantiegevoel in je eigen tuin!

Wat tropische planten, een heerlijk zitje om te relaxen en een mooi gedekte tafel zorgen al voor een relaxed plekje. Met een cocktail waan je je zo in een tropisch oord. Dan nog een hapje erbij – tapas, Italiaans of misschien zelfs iets van de barbecue – en zo krijg je dat ultieme thuisvakantiegevoel onder je eigen parasol!

Dit artikel ontstond in samenwerking met parasol-shop.nl.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!