Home Reistips Digitale reisgadgets: dit zijn jouw must haves voor op reis

Digitale reisgadgets: dit zijn jouw must haves voor op reis

door Travelwriter.nl
Tips! Op reis fotograferen met je smartphone

Gadgets die je reisleven een beetje makkelijker maken, of zorgen dat je jouw reis nog mooier vast kunt leggen. Ik ben er dol op! Reizen wordt nog leuker met deze handige digitale reisgadgets voor onderweg. Van drones tot een action camera en koptelefoon. Heb jij deze items al?

Digitale Camera

Mijn Nikon D3100 heb ik ingewisseld voor een wat meer handzame Sony Cyber-shot RX100. Op sommige bestemmingen maak ik foto’s met mijn smartphone, maar anders neem ik altijd een digitale camera mee. Zeker wanneer ik voor mijn blog op reis ga is een camera noodzakelijk. Ook omdat ik steeds vaker film op reis.

Drone

Een drone is natuurlijk een gave reisgadget. Drones met camera’s worden steeds betaalbaarder en de beelden die je ermee kan maken zijn ontzettend gaaf. Het enige nadeel is dat je niet overal mag filmen. In sommige landen zijn drones verboden. Zo mag je in Amerika in de Nationale Parken niet met een drone filmen. Jammer, want een mooi shot van de Grand Canyon met een drone zou wel heel gaaf zijn! Check dus altijd vooraf of je een drone mee mag nemen naar een bestemming.

Action Camera

Steeds vaker maak ik op reis ook een korte reisfilm. Meestal maak ik deze met mijn digitale camera, maar wanneer ik bijvoorbeeld ga wielrennen maak ik gebruik van een action camera. Deze is eenvoudig te bevestigen op het stuur van mijn fiets en hij kan tegen een stootje en tegen een regenbui. Wel zo fijn. En hoe leuk foto’s ook zijn, die mountainbikerit door de bergen ziet er toch meer spectaculair uit op film.

E-reader

Waar ik eerst een stapel boeken meenam op reis, is het tegenwoordig wel heel handig dat al deze boeken op één handig apparaat staan: een e-reader. Boeken lezen op je smartphone kan ook, maar het voordeel van een e-reader is dat de batterij langer meegaat én je ook in felle zon het scherm goed kunt lezen. Aan het strand bijvoorbeeld dus. En voor de momenten waarop ik toch een echt boek bij me wil hebben, kies ik voor een handige dwarsligger.

Koptelefoon

Een koptelefoon voor op reis heeft heel wat voordelen. Een koptelefoon (zeker een met noise cancelling) reduceert omgevingsgeluid en dat is bijvoorbeeld in het vliegtuig echt een verademing. En muziek luisteren en films kijken op reis wordt zo ook meteen een stuk fijner. Natuurlijk kan je een simpel setje oortjes meenemen maar die gaan na een tijdje zeer doen aan je oren. De ideale koptelefoon heb ik nog niet gevonden, maar misschien heb jij tips voor me?

Meer lezen:

9 comments

Diana 23 december 2017 - 15:51

Eigenlijk gaat alles stuk voor stuk met mij mee op reis behalve de drone nog. Die komt er teven wel aan. Kijk nu al uit om een gave shot te maken als ik op de preikestolen sta in Noorwegen 🙂

Reply
Yvonne 25 december 2017 - 14:23

Een drone zou wel een hele gave aanvulling zijn, maar ik heb inmiddels een tas vol spullen om mee te nemen en dan wordt het echt te veel. Ik mis de 360 graden camera nog in dit rijtje, die gebruik ik echt nog te weinig..

Reply
Kelly 26 december 2017 - 16:37

Een drone lijkt me erg gaaf, maar ik heb eigenlijk geen zin om nog meer apparaten mee je sjouwen. Mijn Action Camera gebruik ik steeds minder. Ik film eigenlijk liever met mijn camera of telefoon. Soms overweeg ik wel eens om een systeemcamera aan te schaffen want dat is toch een stuk handzamer dan een spiegelreflex.

Reply
Marieke 27 december 2017 - 21:38

Een drone lijkt mij heel erg gaaf om foto’s mee te maken! Zelf ben ik (nog) niet zo’n pro. Ik heb wel een mooie camera en gebruik ook vaak mijn telefoon.

Reply
Susan 28 december 2017 - 13:03

Een drone zou ik wel willen hebben! Echt gaaf, helemaal om mee te nemen op vakantie inderdaad!

Reply
Martin 30 december 2017 - 12:01

De e-reader vind ik echt de grootste uitvinding…dat scheelt zoveel gewicht! En natuurlijk een smartphone voor een off-line navigatie app….voor mij echt onmisbaar.

Reply
Debbie 3 januari 2018 - 16:26

Ik neem heel graag een ereader mee, zo fijn in het vliegtuig.

Reply
Birthe 4 januari 2018 - 00:36

Een Kindle is naast onze smartphone echt ons meest onmisbare gadget als we op reis gaan. Sinds kort hebben we ook een drone, en da’s echt een zalig ding ja! We hebben al prachtige shots kunnen maken in Laos en Ierland. Echt de investering waard! Een paar weken geleden hebben we ons ook een 360° camera aangeschaft. (Brecht is echt een geek voor zo’n dingen!) Ook een heel leuk ding! Handig ook dat het zo klein is.

Reply
The lemon kitchen 18 januari 2018 - 09:34

Lijkt me mega handig

Reply

Laat een bericht achter!