Home Noord-AmerikaArizona De perfecte Roadtrip Westkust Amerika

De perfecte Roadtrip Westkust Amerika

door Travelwriter.nl
Santa Cruz, California, USA

De roadtrip Westkust Amerika is een klassieker! Om je te helpen bij je planning deel ik de route van onze roadtrip langs de westkust van Amerika. Een uitgebreide beschrijving van de hele route lees je op de blog Avontuur op Reis.

Startpunt: San Francisco

De roadtrip start in San Francisco. Hier plan je het best een paar dagen in de stad, om bij te komen van je vlucht. Maak een ritje in de cable-car, bekijk de victoriaanse huizen in Alamo Square en tempels in China Town. Iedere wijk heeft zijn eigen kleur en sfeer. Ook leuk om te doen in San Francisco: Fietsen over de Golden Gate Bridge en een bezoek aan Alcatraz.

Aquatic Park San Francisco, Golden Gate Bridge

Death Valley

Een bezoek aan Death Valley vergeet je nooit meer. Je merkt al snel dat Death Valley veel meer is dan een droge woestijn. Je maakt er hikes door Mesquite Flat Sand Dunes, bewondert de rauwe woestijn bij Badwater Salt Flat en de kleurrijke rotsen van Golden Canyon. De zonsondergang is hier spectaculair!

Death Valley National Park in Californië

Las Vegas

Vanuit Death Valley rijd je door de woestijn naar Las Vegas. Waarschijnlijk kom je de stad binnen via The Strip, dé hoofdstraat van Vegas. Je rijdt hier langs een verlichtte Eiffeltoren en Ceasars Palace, enorme hotels en grote casino’s. Waag een gokje of neem een kijkje bij de watershow van het Bellagio. Of maak vanuit Hotel New York New York een rit in een achtbaan.

Grand Canyon

Na de drukte van Las Vegas is de Grand Canyon een verademing. We maken in National Park Grand Canyon verschillende hikes en lopen onder andere een stukje de kloof in. Aan het einde van de dag worden we beloond met een ongelofelijke zonsondergang die de canyon in alle kleuren hult. We overnachten dichtbij de Grand Canyon, in Williams waar we een goed motel vinden.

Grand Canyon National Park

Tucson

Hierna rijden wij een flink stuk richting de grens met Mexico, over stoffige woestijnwegen en over Route 66. We besluiten een paar dagen de studentikoze stad Tucson te verkennen. In het stadje Sahuarita, in de woestijn ten zuiden van Tucson, is het Titan Two Missile Museum gevestigd in een raketsilo uit de Koude Oorlog. Op korte afstand liggen het Pima Air & Space Museum en de Plane Graveyard, een enorme vlakte in de woestijn waar duizenden vliegtuigen van het Amerikaanse leger staan gestald.

San Diego

Dan is het tijd om richting de kust te gaan! In het meest zuidelijke puntje van Californië ligt San Diego. De plek om de golven te trotseren op een surfplank, oesters te eten in de haven en verschillende wijken te ontdekken. Wij maken een fietstocht door de stad en over de boulevard richting La Jolla. Onderweg maken we foto’s van zeeleeuwen en zeehonden. We fietsen langs brede zandstranden en vergapen ons aan de mooiste Amerikaanse huizen.

Cycling from San Diego to La Jolla

Los Angeles, Santa Monica & Santa Barbara

De reis gaat verder naar Los Angeles, waar je een bezoekje moet brengen aan Hollywood Boulevard, Santa Monica en Venice Beach. Maak een wandeling over de pier en de kustlijn.

West Cliff Inn, Santa Cruz

Monterey & Carmel-by-the-Sea

Vanuit hier reis je verder naar San Francisco via Carmel-by-the-Sea en langs Monterey. Je rijdt over Highway 1 die de kustlijn van Californië volgt. Je kijkt je ogen uit bij de heerlijke surfspots, luxe strandvilla’s en metershoge kliffen. Net buiten Monterey ligt het schiereiland Punta de Los Lobos (Wolvenpunt), een van de vele Californische natuurreservaten. Onze laatste tussenstop is de pier van Santa Cruz, waar de zeehonden en zeeleeuwen ons weer luid verwelkomen.

Ferry Building Marketplace San Francisco

San Francisco

Dan zit de reis er bijna op. De laatste dagen in San Francisco brengen we door met het bekijken van de zeeleeuwen bij Pier 39 en het struinen door de Ferry Building Marketplace. Nog een paar dagen genieten van onze reis langs de Westkust Amerika!

Denk aan het ESTA!

Reis je naar de Verenigde Staten, dan moet je altijd een ESTA aanvragen. Dit is een verplichte elektronische reistoestemming. Een ESTA aanvragen heb je zo gedaan: het is een kwestie van een online formulier invullen. Het belangrijkste is dat het de ESTA op tijd aanvraagt, uiterlijk 72 uur voorafgaand aan je reis naar Amerika, maar liefst nog wat eerder. Zonder een ESTA krijg je namelijk geen toegang tot Amerika! (tip: je start de ESTA aanvraag hier) Heb je de ESTA ontvangen? Dan mag je vanaf je aankomst in de Verenigde Staten maximaal 90 dagen in Noord-Amerika verblijven. Voldoende tijd voor een mooie roadtrip!

Is Amerika onderdeel van je wereldreis? Check dit artikel over de kosten van een wereldreis.

Tot slot: de beste reistijd voor een roadtrip Westkust Amerika

De meest populaire reistijd om naar het westen van Amerika te reizen is het voor- of najaar. Rond mei en juni is de temperatuur aangenaam en ideaal voor mooie natuurwandelingen. In de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen en is deze route een stuk meer toeristisch. In het najaar heb je prima temperaturen, maar minder toeristen. Hierom zijn september en oktober de meest populaire maanden om het westen te bezoeken. Wij kozen voor december: de temperaturen zijn prima, ideaal om te gaan hiken, en zeker aan de kust is het heerlijk warm. Hiernaast is het niet toeristisch en ontloop je zo de drukte. Bijkomend voordeel is dat zowel de vluchten als de overnachtingen een stuk goedkoper zijn dan in het hoogseizoen.

Nog veel meer reistips voor je roadtrip westkust USA lees je in deze blog.

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Meer lezen:

Laat een bericht achter!