Home EuropaDuitsland De mooiste routes voor jouw motorvakantie in Europa!

De mooiste routes voor jouw motorvakantie in Europa!

door Travelwriter.nl
Grossglockner Hochalpenstrasse

Een roadtrip met de motor betekent bergpassen, haarspeldbochten, heuvelachtige landschappen en mooie uitzichtpunten. Wij zetten een aantal van de mooiste motorroutes in Europa voor je op een rij. Door Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Tsjechië en meer. Waar start jouw volgende motorvakantie in Europa?

De hoogte in: Oostenrijk

Bergpassen lenen zich perfect voor een ontdekkingstocht op twee wielen. En onder de bergpassen is de Grossglockner Hochalpenstrasse wel echt een parel om te rijden. Na niet minder dan 36 haarspeldbochten bereik je het hoogste punt op ruim 2.500 meter hoogte. Onderweg heb je schitterende uitzichtpunten, maar op de top kijk je toch het allermooist uit over de bergen. Je rijdt deze pas het beste in de zomer. De Grossglockner Hochalpenstrasse is door sneeuwval niet het hele jaar door geopend, dus in het voor- of najaar kun je voor een gesloten slagboom komen te staan. De Hochalpenstrasse omhoog gereden? Ontdek dan ook de andere mooie motorroutes die de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland te bieden heeft.

Kort maar krachtig

De volgende tip is een route die niet al te lang is, maar wel geweldig om te rijden. We hebben het over de Trollstigen route in Noorwegen. 20 kilometer en 11 haarspeldbochten lang rijd je door een van de mooiste regio’s van Noorwegen. Neem onderweg de tijd om de bergen, fjorden en watervallen in je op te nemen. En al is dit maar een korte route, Noorwegen heeft een uitgebreid wegennetwerk dus je kunt de Trollstigen uitbreiden tot een volledige motorvakantie. Start je route bijvoorbeeld in Bergen en rijd via het Jotusheimen Nasjonalpark door prachtige fjorden naar de Trollstigen. Een aanrader is om ook een omweg te maken via het langste fjord van het land, het Sognefjord.

Trollstigen

Ontdek midden Europa

Mooie wegen combineren met cultuur kan perfect in midden Europa. Voor deze mooie route rijd je eerst via het Harzgebergte naar Dresden. Niet veel later passeer je de grens met Tsjechië en kom je uit in het Poolse Krakau. Vervolg de route via het Laag Tatra gebergte, de stad Boedapest in Hongarije en vervolgens via het Tjechische Praag. Door het Thüringer Wald rijd je naar Leipzig. Het mooie van deze route is dat je in de steden geniet van monumenten en monumentale gebouwen, maar onderweg door prachtige natuurgebieden rijdt, door heuvelachtige gebieden met mooie vergezichten. Het beste van beide werelden.

Majestueuze Dolomieten

Ruig Roemenië

Geen perfecte wegen, wél avontuur. Dat vind je in Roemenië. En als je dan een motorvakantie in Roemenië maakt, rijd je uiteraard de DN7C, beter bekend als de Transfagarasan. Deze weg slingert 90 kilometer lang door het Fagarașgebergte in de Transsylvanische Alpen. De haarspeldbochten maken de routes uitdagend, en de uitzichten onderweg dwingen je tot tussenstops. Te mooi om er niet van te genieten.

Dichtbij huis: de Eifel

Dichter bij huis maar zeker niet minder mooi is de Duitse Eifel. Je hebt volop routes om uit te kiezen. Via het Drielandenpunt in Vaals volg je de Belgische wegen richting de Hoge Venen, in de Ardennen. Vanaf hier is het niet ver rijden naar de Eifel. Zet een route uit langs burchten en kastelen, zoals in de omgeving van Nürburg. Maak misschien zelf nog een rondje over de Nürburgring, voor je via flink wat haarspeldbochten en kleine dorpjes in Aken uitkomt. Een dagje over? Volg de Moezel, dan rijd je door wijngaarden en door mooie plaatsen zoals Cochem.

Welke route is jouw favoriet?

Meer lezen:

Laat een bericht achter!