Home Europa Dan maar een hut op de heide!

Dan maar een hut op de heide!

door Travelwriter.nl
vakantiehuis op de Veluwe

Het is het jaar 2020, een jaar dat begon net als alle vorige jaren begonnen, normaal. Op 1 januari werden de wensen en goede voornemens weer besproken. Zo ook die van ons, van mij en mijn vriendin. Wat zijn onze wensen voor komend jaar? Naast een goede gezondheid, fit blijven en meer sporten hadden we ook een grote wens.

Namelijk opzoek naar een koophuis, maar ook na een aantal keer te hebben gekampeerd, een reis te maken naar een ver land. Een keer samen het vliegtuig pakken en naar de zon. Net als half Nederland moesten wij onze vakanties aan onze werkgevers doorgeven, dus besloten we eerst naar het reisbureau te gaan om ons te laten inspireren en te informeren. Na wat wikken en wegen is onze keuze gevallen op het eiland Zakynthos. Heel gaaf! We vertrekken in de meivakantie en blijven daar twee weken! Maar uiteindelijk belanden we niet in Griekenland, maar ergens in een vakantiehuis op de Veluwe*…. Lees verder hoe!

Toen kwam de grote verrassing!

Begin maart kregen we al snel in de gaten dat dit niet een jaar zou worden zoals alle andere jaren, sterker nog, dat werd het ook niet. Een onbekend en zeer besmettelijk virus is vanuit China overgewaaid naar Nederland, COVID-19, dat beter bekend staat als Corona. We wisten al snel dat dit foute boel was en hebben direct maar contact opgenomen met onze reisagent om te horen wat de mogelijkheden waren. Net als alle andere reisaanbieders merkten we op dat er nog geen algemeen beleid bekend was en dat we wel mochten annuleren, maar dan tegen 30% annuleringskosten, omdat we al binnen minder dan 50 dagen vertrokken. Dit kwam neer op bijna 750 euro. We hebben besloten om onze annuleringsverzekering aan te spreken. Na lang getouwtrek hebben we het voor elkaar gekregen om een coulanceregeling te treffen om vervolgens beiden de helft van het bedrag voor onze rekening te nemen. Alleraardigst, want alle beetjes helpen! Maar de teleurstelling overheerst, want de reis ging niet door… En nu?

Op de Veluwe

Wanneer mogen we weer op vakantie?

Het vooruitzicht om op vakantie te gaan was in april nog ver te zoeken. Tot dat meneer de president halverwege mei aankondigde dat we weer voorzichtig op vakantie mochten. Waarschijnlijk met half Nederland zijn wij direct gaan boeken, niet voor de meivakantie maar voor de zomer. Liefst zoveel mogelijk van de massa wegblijven was het advies. Dit nemen wij ten harte, maar waar ga je heen? Toen gekscherend een vriend van ons vertelde, dan maar een hutje op de heide hé? Tja, op zich geen gek plan toch? Lekker rustgevend. Laten we dan een luxe vakantiehuis op de Veluwe boeken met een jacuzzi en/of hottub.

Hoe was onze vakantie op de heide?

Ons vakantiehuisje was iets minder luxe dan we graag wilden, omdat de meeste vakantiehuizen al bezet waren. Helaas! Beetje te laat geboekt blijkbaar, maar verder uitermate tevreden. Vanuit onze ervaringen met kamperen waren we natuurlijk wel wat gewend. Maar een vakantiehuis op de Veluwe, omringd door de natuur, was toch wel enorm bijzonder. Rustig was het wel, dat was even wennen. Soms is het ook wel lekker dat je wat aanspraak hebt, maar onze buren waren pas anderhalve kilometer verderop. Ach, we hebben veel gedaan! Zo hebben we diverse wandelingen gemaakt, gefietst en paar keer richting de grote steden Apeldoorn, Arnhem en Zutphen om lekker te genieten van een drankje. Compleet anders dan all-inclusive met een cocktail in de hand onder een parasol aan het helderblauwe water van Zakynthos. We willen heerlijkehuisjes.nl* bedanken voor het meedenken om een passend vakantiehuisje te vinden en de tips die ze ons gaven. Leuke partij!

Vakantie op de heide

En nu?

We hebben besloten om volgend jaar alsnog de reis naar Zakynthos te maken. Laten we zeggen dat we rustig afwachten wat het virus gaat doen en zien in januari weer wat er mogelijk is. Op dit moment genieten wij nog lekker na van ons hutje op de heide!

vakantiehuis op de Veluwe

* Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking

Meer lezen:

2 comments

sophie 31 oktober 2020 - 20:48

Wij zijn dit jaar een weekje naar NL getrokken vanuit België. Volgend jaar geen vakantie maar een paar dag uitstapjes denk ik.

Reply
Aniek 1 november 2020 - 09:59

Ik wil volgend jaar inderdaad ook weer een aantal uitstapjes maken naar België.

Reply

Laat een bericht achter!